Ateliere de programare gratuite pentru copii în 12 oraşe din ţară

Ca tuturor copiilor de vârsta ei, Elizei îi place foarte mult tot ce ţine de tehnologie. Ea nu e chiar un nativ digital, pentru că, atunci când s-a născut ea, încă nu se inventaseră tabletele şi telefoanele deştepte şi, în plus, a scăpat destul de greu la jocurile video, însă atunci când a obţinut acces la un telefon sau la un calculator, a prins super repede ce avea de făcut şi nu a fost nevoie să-i explicăm noi, ci s-a învăţat singură, intuitiv.

Când se joacă pe telefon, cel mai mult îi plac jocurile de creaţie. Nu joacă jocuri în care trebuie să omori pe cineva sau jocuri competitive, ci alege acele jocuri la care e nevoie să îşi pună puţin imaginaţia la contribuţie. Aş vrea să dezvolt un pic aspectul acesta şi să o duc la nişte ateliere de programare, dar momentan nu are vârsta necesară, mai trebuie să aşteptăm un an.

Ştiu, însă, mulţi copii cu un an sau doi mai mari decât ea, care ar da orice să participe la un atelier de programare gratuit, aşa că nu puteam să nu vă spun că, începând din 18 aprilie, în 12 oraşe din ţară se va desfăşura cea de-a doua editie a programului Fast SuperCoders, o iniţiativă Orange, destinată copiilor între 10 şi 13 ani.

Fast SuperCoders – conţinut

Un atelier de programare Fast SuperCoders ţine două ore şi este gândit pentru a-i iniţia pe copii în tainele acestei arte, cu scopul de a-i atrage către acest domeniu. Atelierul se va desfăşura într-o manieră ludică, deoarece copiii vor încerca să creeze jocuri şi poveşti, învăţând în acelaşi timp noţiuni generale de programare precum bucle, instrucţiuni, algoritimi, depanare, condiţii (limbi străine pentru mine 😀 )

Fast SuperCoders – program

Seria de ateliere se va desfăşura între 18 aprilie şi 7 mai în 12 oraşe din ţară. Programul complet, detalii despre înscrieri şi lista oraşelor pot fi consultate pe site-ul Orange la secţiunea Fast SuperCoders. Chiar dacă aparent locurile pentru ziua şi intervalul orar dorit sunt ocupate, să vă înscrieţi pe lista de aşteptare, pentru că mereu se eliberează locuri cu una-două zile înainte şi ar fi păcat să rămână libere şi să nu se ocupe cu alţi copii interesaţi.

Fast SuperCoders la Orange Smart Shop

Atelierele se vor desfăşura în sediile Orange Smart Shop, un concept inovator de magazine, care îşi bazează relaţia cu clienţii exclusiv pe soluţii digitale. Trei motive pentru care să-ţi duci copilul la Fast Super Coders

  • copiii sunt iniţiaţi în programare de specialişti ai Simplon România, experţi în educaţie digitală
  • copiii vor primi recomandări pentru a continua activitatea acasă și pentru a obține certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori
  • anul trecut, pe baza cunoştinţelor dobândite la ateliere, unii dintre cei peste 200 de copii au participat şi la concursul naţional SuperCoders Coding Competition, câştigând un loc în Academia Online SuperCoders astfel încât să îşi aprofundeze cunoştinţele de programare în limbajul Python.

Atelierele Fast SuperCoders sunt primele evenimente demarate anul acesta in  campania Tech a Break iniţiată de Orange, prin care Orange smart shop-urile devin mai mult decât simple locuri în care clienții plătesc facturi sau aleg telefoane, prin intermediul unor activitati dedicate găzduite de acestea. “Timp de câteva săptămâni, magazinele noastre se transformă într-un hub de comunicare, un rezervor de inspirație, unde oricine poate intra în contact cu tehnologiile de ultimă generație”, a declarat reprezentantii Orange.

Cum vi se pare această serie de evenimente gratuite pentru copii? Voi v-aţi duce copiii la ateliere de programare?

 

2 Replies to “Ateliere de programare gratuite pentru copii în 12 oraşe din ţară”

  1. Adina Scîntei says: Reply

    Eu aș duce -o pe fetița mea, dar are 7 ani. A făcut cu tatăl ei toate proiectele scratch dintr-o carte de programare pentru copii și Python nu a început pentru ca trebuia să scrie coduri din tastatura și soțul a spus că vrea să înțeleagă ce face, nu doar să le bifeze ca fiind făcute. Ai idee mai exact ce vor face? Am citit pe site, dar parca tot vreau să știu mai exact. Mulțumesc mult.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Adina, întreb şi revin cu un răspuns.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.