Albumul bebeluşului – o ediţie Litera

Mie îmi plac foarte mult acele albume ale bebeluşilor pe care le poţi cumpăra de la diferite edituri. Am avut şi la Eliza şi la Vlad şi când am primit această variantă de Albumul bebeluşului de la editura Litera, mi-a părut rău că îl completasem deja pe cel pe care îl aveam, pentru că aş fi vrut să-l păstrez pe acesta.

Îmi place ideea de a nota într-un album şi de a documenta cu poze cele mai importante etape din viaţa unui bebeluş, “milestones” cum li s-ar spune în engleză, adică acele momente cheie în dezvoltarea copilului, toate acele “prime dăţi”: prima dată când s-a ridicat în funduleţ sau în picioare, prima dată când a mâncat ceva solid sau când i-a apărut primul dinte şi aşa mai departe.

coperta-albumul-bebelusului_litera

În afară de “când” a făcut toate aceste lucruri, la fel de importante sunt şi “unde” şi “cu cine” era. Acest album te ajută să nu uiţi nimic din primul an al copilului, să-ţi notezi detalii despre naşterea lui, despre momentul venirii acasă, despre primele sărbători şi prima aniversare. De asemenea, mereu mi s-a părut distractiv să-ţi notezi şi lucruri care nu ţin neapărat de bebeluş, ci de situaţia din societatea în care s-a născut: cine era preşedintele ţării, care era hitul muzical la modă, cât costa o pâine sau un ziar. Eu mă distrez mereu citind din albumul Elizei, mereu mai uit câte ceva şi albumul îmi aduce aminte!

În albume mai puteţi nota şi preferinţele bebeluşului: dacă îi place o melodie anume, o poziţie de ţinut în braţe sau de somn, dacă a prins drag de vreo jucărie, dacă mănâncă cu plăcere un fruct sau o legumă, dacă îndrăgeşte anumiţi membri ai familiei în mod special.

La fel de importante, dar uşor de uitat, aşa că e nevoie să fie notate, sunt şi ritualurile bebeluşului: cum e la băiţă sau la somn, care e rutina de masă sau de ieşire la joacă. Pagina dedicată arborelui genealogic o să vă dea un imbold să scanaţi, în sfârşit, acele poze cu străbunicii şi bunicii copilului, ca să le puteţi lipi în album.

Pentru fiecare lună din viaţa bebeluşului, aveţi pagini dedicate, unde puteţi scrie câte ceva şi lipi poze. La fel şi pentru momentul botezului, pentru primul Crăciun şi pentru petrecerea de 1 anişor şi sunt sigură că aşa nu veţi mai uita să sortaţi şi să printaţi pozele. Măcar pentru acest album şi tot veţi scoate câteva poze şi pe hârtie!

Pe tot parcursul albumului, sunt poezioare şi desene delicate, iar la final aveţi câteva cartonaşe detaşabile pe care le puteţi folosi pentru a-i face poze copilului. Pe cartonaşe scrie chestii de genul: Azi am împlinit patru luni!, Azi mi-a ieşit primul dinţişor, Eu şi familia mea. În plus, coperta are un spaţiu special unde puteţi pune poza bebeluşului. Este un cadou minunat pentru un proaspăt părinte, fie că i-l daţi când se naşte bebeluşul, sau îl completaţi voi cu câteva detalii şi poze şi îi faceţi o surpriză la botez.

4 Replies to “Albumul bebeluşului – o ediţie Litera”

  1. Mihaelush_10 says: Reply

    Tot de la Edit. Litera iti recomand si ,,Albumul meu de gradinita”, eu i l-am comandat lui Alexandru si am mai luat apoi 2 pt. a le darui copiilor prietenelor mele. 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulțumesc mult, nu-l știam! Îl caut pentru când intră Vlăduț la grădiniță 😀

  2. Violeta Argatu says: Reply

    Este fff tare. Mai am si eu doua. Al lui Ioan e de la ed Crisan si celalalt…nu mai stiu.
    Dar asta de la tine e cel mai cel. Am inceput ieri sa’l completez, fffff fff tareeee :). Mi’a plavut faza cu ” pretul unei paini;pretul unui timbru”, etc.
    Astept d’acum sa’nceapa Simion sa “se miste”, ca sa pot sa scriu in el. Azi a avut primul dialog cu Ioan. A “vorbit” o gramada cu el. Chiar m’am ofticat :)). Eu ma chinui toata ziua sa’i fur un zambet sau o gangureala, si Ioan, care “il viziteaza” 1/zi a obtinut ce n’am obtinut eu in trei luni.:))). Ca sa nu mai spun ca fix cand am vrut sa’i filmez strumfu’ n’a mai avut chef de vorba :))).

    P.S: maine sosesc cartile din seria “istoria povestita copiilor” . Credeam ca le primesc peste o luna , fiind cu precomanda, dar nu trecura nici trei zile:)))). Bine ca mi’am verificat mailul, ca ma prindea curierul descoperita :))).
    P.S 2: o sa pun mana pe ele inaintea ta :)))- si tu mergi la lansare :p :p.

    Merci pt tot!!!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Daaa, au ieşit ieri din tipar 😀 Azi le-am pipăit şi eu prima oară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.