Back to school: Garderoba capsulă pentru şcoală

Anul şcolar trecut, m-am trezit cam cu două luni înainte să vină vacanţa că Elizei nu-i mai vine niciuna dintre cămăşi. O strângeau la braţe şi în spate. Cum nu părea să se fi îngrăşat brusc, singura explicaţie este că, datorită antrenamentelor intensive la gimnastică, i-a crescut masa musculară. Prin urmare am zis pa la un sfert din garderoba capsulă pentru şcoală pe care i-o comandasem de pe net cu un an înainte.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

La alt sfert renunţase ea de mult: pantalonii de trening superbi comandaţi de mine online erau prea strâmţi (alegând în locul lor nişte pantaloni lălâi de ziceai că sunt şalvari), bluzele de trening o deranjau pentru că aveau fermoarul “invers”, iar helăncile albe şi imaculate nici măcar nu au fost scoase din raft vreodată, deoarece sunt “de băieţi”.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

Adăugaţi la asta faptul că fustele îi rămăseseră scurte iar sarafanul şcolar era prea pătat ca să mai poată fi purtat şi rezultă un dezastru fashionistic şcolar. Evident că ne-am descurcat până la sfârşitul anului cu ce am putut, am dat fuga după o cămaşă şi un tricou de care am găsit şi anul şcolar s-a încheiat cu succes. Doar că acum începe altul.

Dacă în fiecare an, îi comandam Elizei trusoul şcolar de pe net, anul acesta am decis că nu mai e cazul. Eliza este suficient de mare, ştie şi ce îi place şi de ce are nevoie şi nici nu mai e cazul să-mi bat capul cu problemele legate de mărimile de pe net versus mărimile din viaţa reală.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

Prin urmare, ne-am dus direct în magazin. Am ales magazinul Next Romania din Băneasa Shopping City pentru că sunt fana pieselor vestimentare pentru şcoală pe model englezesc şi, cu hârtiuţa pe care notasem exact ce avem nevoie, am purces la crearea unei noi garderobe capsulă, care să o ţină tot anul şcolar.

Am trecut pe listă aşa:

  • 1 cămaşă cu mânecă scurtă
  • 1 cămaşă cu mânecă lungă
  • 1 cămaşă cu mâneca trei sferturi (am găsit set de două)
  • 1 fustă
  • 1 pereche de pantaloni
  • 1 cardigan
  • 1 trening (sau piese separate, pantaloni plus hanorac)
  • 2 tricouri mai girly, care să nu fie polo

Am considerat că putem face din aceste piese mai multe ţinute, care să ne ajungă pe tot parcursul anului şcolar. La listă s-au mai adăugat în magazin o pereche de cizme cu sclipici, de care Eliza s-a îndrăgostit, o haină de ploaie de un albastru superb, şi nişte maieuri scurte (gen bustiere).

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

Am ales aşa multe cămăşi de la Next pentru că sunt easy-iron şi eu detest să calc. Eliza a probat diverse tipuri de încălţări şi un ghiozdan colorat, care să mai înveselească ţinutele sobre. Cred că încălţările pot salva o ţinută de şcoală prea serioasă, e suficient să adaugi nişte pantofi sport aurii la pantalonii bleumarin şi deja împaci şi cochetăria naturală a fetelor cu respectarea regulamentului şcolar.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

Vă recomand să mergeţi în magazine să probaţi hainele, mai ales la vârste mai mari. Din tot ce am ales pentru Eliza, o parte sunt de 10 ani (pantalonii, de exemplu), o parte de 11 (cămăşile cu mâneca trei sferturi) şi vreo două piese sunt de 12 ani (fusta şi cămaşa cu mânecă scurtă). Dacă le-aş fi comandat pe net şi le luam pe toate de 12 ani, aşa cum intenţionam, aş fi rămas cu ele sau ar fi trebuit să le dau, pentru că la unele piese mărimea 152 era mult prea mare.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

În magazinele Next găsiţi şi încălţăminte, atât mai sobră (pantofi cu baretă sau şiret), cât şi chestii sclipicioase şi distractive pentru copii – Eliza şi-ar fi dorit foarte mult nişte tenişi cu paiete reversibile, dar nu aveau în Băneasa numărul ei, sper să îi găsesc în celelalte mall-uri în care au magazine (Promenada, Mega Mall sau în Afi, probabil în Promenada o să merg pentru că e aproape de job).

Fotografiile au fost realizate cu hainele cumpărate de noi şi cu câteva împrumutate din magazinul Next România din Băneasa Shopping City. Zâna fotografă a fost Cristina Nichituş Roncea, la studioul ei de la Şcoala de Arte nr 5.

7 Replies to “Back to school: Garderoba capsulă pentru şcoală”

  1. Sa aveti parte de un an scolar usor, placut, folositor!

    Foarte frumoase: fata, hainutele, imaginile!

    1. O idee minunata – garderoba capsula pentru scoala.

      Cand eram mica, mama imi cumpara o pereche de pantofiori din lac cu fundita (frumosi pana la prima ploaie de toamna), tenisi/adidasi pt orele de sport, o pereche de pantofi mai inchisi pentru zile friguroase, uniforma sau niste bluze, jeans, trening, gecuta.

    2. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumim, Laura!

  2. Ma asteptam sa pui si un cost estimativ la toate articolele vestimentare. 😀

    1. Laura Frunză says: Reply

      Vrei să te sperii? :))) N-am pus, că am scris articolul la general, poţi cumpăra de oriunde hainele, în fond. Eu recomand Next pentru cine e pasionat de stilul clasic, mai spre British aşa, şi vrea magazin ca să le probeze. Alte magazine fizice pe stilul ăsta eu nu am găsit.
      Dar ca idee, ce am cumpărat noi: cizmele au fost vreo 80, parcă, setul de cămăşi cu mâneca trei sferturi 110 lei (2 bucăţi), cămaşa cu mânecă scurtă parcă a fost 80, bustierele 70 sau 80. Nu mai ştiu exact, că am luat şi pt Vlad nişte încălţări şi o geacă de ploaie şi a fost o sumă mai mare. Dar cam pe acolo se învârt preţurile, între 60 şi 100 pentru haine şi ceva mai mult pentru încălţări. Adidaşii ăia aurii erau 160-170, dacă nu mă înşel, şi le-am zis pas, doar i-am împrumutat pentru poze. Dar dacă nu avea deja unii aproape noi, probabil că i-i luam, s-a rugat mult de mine pentru ei, dar i-am explicat diferenţa dintre “want” and “need” şi sper că a înţeles.

  3. De aproximativ 4 ani și noi am descoperit Next. Sora mea a locuit acolo 2 ani și cu ajutorul ei ne comandam de la next uk clearance mai toate hainele băieților. De un an s-a mutat în țară și mult mai rar am făcut comandă, dar pot confirma încă o dată calitatea net superioară a îmbrăcămintei luată de acolo. Mai nou, surorile mele comandă prin intermediul unei mămici de la noi din Arad, care aduce orice pe comandă, socotind lira cu 7 lei. Am văzut că e și în România online, dar ei la ei nu există secțiune de reduceri. Ferice de voi că sunteți în București și aveți acolo locație 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, e păcat că doar în Bucureşti au magazine, poate o să mai deschidă şi în alte oraşe. Eu am vrut în Iaşi să cumpăr ceva pentru fina mea şi nu aveau magazin acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.