Jurnal foto: Aventurile lui Vlad în ţara lui Buni

Salut! Eu sunt Vlad, am un an şi zece luni şi sunt un băieţel foarte energic şi activ. Am o soră, pe care o cheamă Eliza, dar eu îi spun Aghi. Aghi are şi o bicicletă, pe care nu mi-o dă niciodată şi mie, motiv pentru care mă supăr rău de tot pe ea. Dar mami mi-a promis că primesc şi eu bicicletă cu pedale de ziua mea.

Vara asta am fost plecat o vreme la Buni a mea de la Iaşi. Acolo a fost foarte distractiv, am explorat peste tot, am învăţat lucruri noi şi am făcut multe experimente cu lucrurile bunicii. De exemplu, am vrut să văd ce se întâmplă cu nişte ceşti şi castroane când iau contact cu gresia sau dacă mami are vreo reacţie când trântesc capacele de oale unul de altul. Mama zice că astea se cheamă “pozne” şi se cam supără pe mine. Buni nu se supără niciodată. Acasă la Buni, eu sunt rege.

vlad7

Mi-a plăcut foarte mult la Buni pentru că am putut să mă caţăr peste tot. Uneori mă alegeam şi cu diverse cucuie din aceste căţărări, dar de obicei nu făceam decât s-o panichez pe mami.

Mă căţăram în casă:

Şi afară.

Desigur, poza mea preferată este asta:

vlad3

Îmi place foarte mult apa, aşa că oriunde era rost de o baltă, găleată, cană, robinet, fântână, butoi cu apă, eram şi eu acolo. Mami şi tati nu s-au învăţat minte deloc să aibă şi haine de schimb pentru mine, oriunde plecăm.

Când am eu chef, mănânc doar ce vreau. Pot să trăiesc foarte bine doar cu mere, porumb copt sau pâine cu unt. Uneori, dacă sunt într-o dispoziţie bună, mănânc şi iaurt, bucăţele de carne sau paste. Să nu credeţi că nu ştiu că Aghi mănâncă îngheţată pe balcon! Trebuie să fie ceva delicios dacă se tot ascunde cu ea, ca să nu-mi dea şi mie!

Iubesc mult animalele, aşa că oriunde văd un căţel sau o pisică mă duc şi eu. Îmi place să le fac “măi, măi” sau să le dau mâncare şi apă. Până şi la zoo, am dat de mâncare unei căprioare, iar la ţară am hrănit iepuraşii şi prepeliţele.

Oricând îmi zicea mama “hai să-ţi fac o poză”, eu mă întorceam cu spatele. Presupun că aşa ies pozele cel mai bine, deşi nu pricep de ce se supără mami că nu stau deloc nemişcat. Păi dacă eu am atâtea de făcut?

vlad36

Buni are o chestie absolut magică pe care pot să mă uit cât vreau eu la Pompierul Sam şi la “Şşşşş”, melodia mea preferată cu autobuzul, mai ales dacă fac scandal şi plâng, iar mami e foarte obosită. Noi acasă nu avem aşa ceva, aşa că am profitat să mă uit la Buni la cât mai multe episoade din Pompierul Sam.

vlad33

Tot la Buni, am testat şi lucruri noi: bicicleta şi trotineta Mădălinei. Îmi place mult pe bicicletă, v-am mai spus!

A fost foarte distractiv la Buni, dar e distractiv şi acasă. Mai ales când mami calcă pe jucării, atunci e cel mai amuzant! Voi cum v-aţi petrecut vacanţa?

8 Replies to “Jurnal foto: Aventurile lui Vlad în ţara lui Buni”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    Salut, micul meu Rege!
    Eu sunt creatza :)). Te pup! Si te mai si iubesc!!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Şi noi pe voi! Şi ştii deja că Vlad e fanul lui Ioan 🙂

  2. Adina Scîntei says: Reply

    Parcă ai povestit de băiețelul meu, de 1 an și aproape 2 luni. Exceptând că vrea pe bicicleta sora -sii, zici ca era vorba de întâmplări de la mine din casă. Și eu mă gândeam că e doar o fază și peste 6 luni scap de supravegherea copilului non stop, că sunt obosita sa întreb mereu unde e Marc și de cucuiele zilnice 😌. Și vasul de toaleta e supravegheat, arunca de toate acolo, periuțe de dinți, prosop, haine, telefon…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu, lucrurile devin si mai palpitante pe masura ce creste 😀

      1. Adina Scîntei says: Reply

        O, vai!

      2. Sunt reduceri mari acum la bicicletele Pegas. Eu am luat un Șoim pentru 3-5 ani cu 238 lei, redus de la 700 parcă! Pe site la ei…

  3. Adorabila postara asta. Imi amintst de inceeputurile mle cu blogul, cand nu stiam prea multe de seo sau scriere ci doar ma bucuram de nazbatiile lui Dante si le impartaseam cu entuziasm.
    Vlad parca e mult mai cațărat decât Horia :).
    La multe scrieri inspirate si mult succes in continuare cu blogul. Un deceniu! wow! chiar esti veterana 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumesc! Da, un deceniu, nu m-am gandit asa 🙂 Chiar ca sunt veterana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.