Back to school: Cele mai cool&chic rechizite pentru şcoală

Dacă nu sunteţi chiar la prima vizită pe blogul meu, probabil ştiţi deja că ador să cumpăr rechizite pentru şcoală sau birou şi îmi aleg doar cele mai drăguţe lucruri, pe principiul “şi frumos şi ochios şi funcţional” 😀 Sertarul cu rechizite e unul în care nu voi face niciodată “konmarizare”, pentru că ador toate acele bileţele adezive cu forme variate, pixurile colorate, creioanele ascuţite, gumele de şters, carneţelele şi tot ce ţine de domeniul ăsta.

Evident, Eliza este fix ca mine! Dacă primesc o comandă de rechizite, cu greu reuşesc să-mi iau şi eu ceva de acolo, pentru că le vrea pe toate! Aşa am păţit şi cu pachetul de rechizite primit de la Cărtureşti: nu voia să cedeze nici măcar un pix din ăla colorat în formă de creion! Până la urmă am convins-o şi mi-a dat un pix verde, jumătate din notiţele adezive în formă de cactus, un carneţel cu coperta înflorată şi am mai “furat” eu pixul auriu, pentru că e prea tare ca să i-l las ei 😀

scolaresti-la-carturesti_rechizite

Pixul-şurubelniţă-boloboc

Pixul ăla auriu din poză se transformă într-o şurubelniţă (cu cap în cruce şi cap simplu) şi mai are şi o nivelă(boloboc) inclusă. Este un pix marca Kikkerland, la fel şi pixurile care seamănă cu nişte creioane colorate mai groase. Eu abia acum am descoperit marca asta de rechizite şi sunt foarte încântată! Pixul ăsta e cadoul ideal pentru orice pasionat de meşterit, indiferent că e femeie sau bărbat.

La pixurile “must have” ale sezonului se adaugă şi pixul cu zece mine colorate, mai ales pentru şcolarii care au de scris definiţii sau de subliniat diverse noţiuni în caiete. Un singur pix care face munca a zece! Cam ca mamele 😀 O singură mamă pentru rolurile de educator, bucătar, menajeră, şofer, asistentă medicală etc

Lăsaţi carneţelele să vină la noi!

Vacanţa asta am făcut împreună cu Eliza ordine în sertarul ei şi am pus la reciclat sau dat mai departe vreo 4 carneţele. Altele 4 au rămas în sertar. Păi nu trebuia să le înlocuim pe alea? Aşa că ne-am luat amândouă carneţele asortate pe care scrie Be Happy! Şi cum coperta caietului cu harta lumii model vintage ne spunea “fă-mă jurnal de vacanţă, nu vezi ce frumos sunt?”, l-am adoptat şi pe acesta.

La scoala cu Eliza - foto Cristina Nichitus Roncea

De la prinţese la buline 

Anul ăsta e anul în care ghiozdanele cu prinţese şi cu Barbie devin amintire! Noul ghiozdan mov cu buline a cucerit-o definitiv pe Eliza. E atât de uşor, încât poate fi folosit şi ca rucsac prin oraş, nu doar pe post de ghiozdan de şcoală!

scolaresti-la-carturesti_ghiozdan

Little gadgets

Ce cadouri mai poţi oferi în ziua de azi unui (pre)adolescent? Păi mici gadgeturi, bineînţeles! Cum e lămpiţa asta de veghe pentru telefon 😀 E absolut adorabilă! Evident, sunt o mulţime de astfel de mărunţişuri care ar încânta un (pre)adolescent, şi cum eu am de cadorisit nişte copii, am purces la cumpărături. E uimitor câtă lumină face, e perfectă pentru când ai de scotocit după ceva noaptea în camera în care doarme bebe.

Ce altceva mai punem în coş?

⇒Caiete ilustrate de artişti cunoscuţi, precum Andra Badea,  Kadna, Paula Rusu și Ioana Șopov (la promoţie 2+1 până la final de septembrie)

⇒Penare cu forme amuzante, cum e acest tenis, care poate fi colorat cu carioca. Doar că e prea frumos aşa alb, că nu-mi vine să-i dau Elizei cariocile pe mână 😀 Şi voi sunteţi uneori obsesiv-compulsivi când vine vorba de păstrat lucrurile impecabile?

penar-tenis-carturesti

Şcolăreşti la Cărtureşti

Noi ne-am îndrăgostit de rechizitele de la Cărtureşti, nu există vizită în librărie să nu plecăm cu ceva. Eliza pur şi simplu nu se poate abţine, mai ales când mergem la Cărtureşti Carusel sau la Verona pentru filmările cu Jurnal pentru copii sau pentru evenimentele mele de carte.

Aşa că ne vom aprovizionat cu şi mai multe rechizite de la târgul Şcolăreşti la Cărtureşti pentru că, în afară de reducerile între 10 şi 20%, în funcţie de valoarea totală a bonului, târgul are şi o componentă caritabilă.

Un procent din vânzările de la târgul Şcolăreşti la Cărtureşti va merge către Asociaţia Ajungem Mari pentru a sponsoriza ieşirile creative pentru 200 de copii din centrele de plasament! Datorită vouă, copiii din centrele de plasament vor ajunge să petreacă o zi la film la ateliere, în plimbări sau participând la alte experiențe frumoase.

Dacă nu aveţi librărie Cărtureşti în oraşul vostru, puteţi face cumpărături online pe carturesti.ro.

10 Replies to “Back to school: Cele mai cool&chic rechizite pentru şcoală”

  1. Eu nu ii innoiesc fetei mele toate rechizitele la fiecare inceput de an scolar. Ce poate folosi de la an la an, pastram, cum ar fi: ghiozdanul, in care am investit f mult (a propos – este mov cu bulinute) si sper sa il tina si sa il vrea pana in clasa a patra, penar cu ce se poate pastra in el, hartie creponata, glasata, lipici neuscat si neconsumat in intregime, coperti carti/caiete, pensule, pahar pt apa la pictura, foarfeca… Ce a trebuit sa cumpar in fiecare an au fost caietele, mine pentru pilot/rezerve pt stilou, pic (nu am nimerit inca unul care sa ne multumeasca), acuarele, etichete … Un an scolar cu rezultate bune, dar si cu distractii ii doresc Elizei!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Noi ne înnoim tot timpul :))) mai ales când vine vorba de rechizite!

  2. si mie imi plac tot felul de nazdravanii din astea si caiete si carnetele. la inceputul anului am inceput un jurnal de mana dar nu prea s a potrivit cu cat timp am avut.
    am sa tin insa cont pentru rechizitele lui dante, sa ii iau caiete atractive, poate asa il apuca si elanul de scris pe ele 🙂
    lampița de telefon e adorabila 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, şi mie mi-a plăcut mult lămpiţa aia! Să încerci pt Dante caietele alea cu realitate augmentată, sunt tare mişto!

  3. Sunt foarte frumoase rechizitele de la Carturesti. Dar si putin cam scumpe.
    Mi-am mai cumparat uneori chestii dragute de la ei si rezist cu greu cand le vad, dar … mi-am dat seama ca mi-e si mila sa le folosesc :)) Si-atunci, n-are sens sa le tin si doar sa ma uit la ele. Cumpar de la Carturesti mai ales atunci cand vreau sa fac cuiva o bucurie (copil, prietena), cand vreau sa daruiesc un obiect util si dragut.
    La acelasi nivel se mai situeaza magazinele Librarium si Autograf: rechizite foarte frumoase si scumpe.

    1. Laura Frunză says: Reply

      La Librarium am intrat de vreo doua ori sa cumpar carti, dar la Autograf nu am intrat niciodata, ma intimideaza vitrina :)))

  4. Ghiozdanul e f frumos si potrivit pt o fetita mare. De unde este luat?

    1. Laura Frunză says: Reply

      De la Cărtureşti.

  5. Mersi.
    Eu am intrat azi in Lidl sa iau peste si am iesit si cu niste caiete pt desen, notesuri si careva pixuri. Cu greu nu am luat mai multe ☺.

  6. Vaaaaai, ce tare e pixul! Tare practic. Sincer, și eu l-aș fi păstrat pentru mine 😂.
    Și da, și eu sunt obsedată de a păstra lucrurile impecabile, nu ești singura… alien 😜😘
    Îmi plac foarte mult lucrurile alese de voi, dar și pozele făcute de Cristina. S-aveți un nou an de școlar minunat, fără bătăi de cap cu temele. Vă îmbrățișez 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.