Cursuri de engleză în Bucureşti – studiu comparativ

Am tot stat eu anul ăsta şi m-am tot gândit şi, după ce Eliza a făcut un an engleza în privat cu un profesor, m-am gândit că ar fi oportun să încercăm varianta unor cursuri organizate, unde să exerseze şi engleza vorbită şi să fie şi metode de predare mai moderne.

Am luat la puricat cursurile găsite pe net şi recomandările prietenilor şi iată ce am găsit. Ca idee, criteriile mele principale au fost să fie ori relativ aproape de casă, ori uşor accesibil cu transportul în comun şi să aibă cursuri la ore şi în zilele potrivite (să nu se suprapună cu gimnastica).

Toate variantele de mai jos sunt pentru cursuri de două ori pe săptămână a câte o oră şi jumătate fiecare, iar preţurile sunt pentru categoria de vârstă a Elizei.

British Council Bucureşti

La ei a fost Eliza la prima testare. I-a plăcut atmosfera de acolo şi de doamna profesoară (englezoaică) cu care a dat testul şi m-a bătut la cap s-o dau acolo. Nu ştiu dacă îi vom alege, pentru că au cursurile potrivite pentru ea chiar în zilele cu gimnastica.

Sedii pentru cursuri: Dorobaţi (vizavi de ASE), Amzei, Buzeşti, Liceul Teoretic Naţional.

Costuri: 5340 lei pe an, fără suport de curs.

Shakespeare School

Aici a fost Eliza la a doua testare. Mă tenta la Shakespeare pentru că au sediu pe strada Mărţişor, care e relativ la noi în cartier, doar că nu e nu e aşa de aproape pentru ca mătuşa care o va duce să meargă pe jos şi e cam departe de o staţie de RATB.

Sedii pentru cursuri: Ferdinand, Moşilor, Victoriei, Brâncoveanu.

Costuri: 3975 de lei pe an, fără suport de curs, care se achită separat.

English Kids Academy

EKA m-a tentat încă de anul şcolar trecut, pentru că fusesem la Balul lor Britanic şi îmi plăcuse atmosfera. Nu i-am mai ales până la urmă pentru că, după ce am tras linie, la momentul acela nu mi-am permis să plătesc taxa anuală. Încă mă mai gândesc, urmează să mergem şi la ei la o testare.

Sedii pentru cursuri: Tineretului (strada Lânăriei), Lujerului (Bld Uverturii), Strada Postelnicului.

Costuri: 3990 plus 130-160 de lei suportul de curs.

Follow Me

La Follow Me face engleza de mai mult de un an fetiţa unei prietene şi e foarte încântată de rezultate. Pentru mine sediile lor ar fi fost un pic peste mână, dar până la urmă ne-am fi descurcat cu sediul din Vitan, dacă era cazul.

Sedii pentru cursuri: Titan, Vitan, Drumul Taberei, Ghencea.

Costuri: de la 3258 de lei/an (au o reducere momentan)

Cambridge Bucureşti

Ei mi-au apărut într-o reclamă pe Facebook, nu ştiu nimic despre cursuri, dacă ştiţi pe cineva care a făcut la ei, m-ar ajuta un feedback.

Sediu: Piaţa Victoriei/Grigore Alexandrescu nr 64

Costuri: 3000 de lei/an preţ promoţional până la 28.09.2018

Fundaţia Dan Voiculescu

Ca să fiu sinceră, am fost tentată de cursurile astea, pentru că sunt gratuite, însă sunt prea departe de noi, chiar nu aş avea cum ajunge acolo.

Ei au o vârstă minimă: 10 ani

Sediu: zona Ştefan cel Mare/Spitalul Floreasca, str Cronicarilor nr 2.

Cine a avut copiii la oricare dintre aceste cursuri este rugat să lase un feedback în comentarii, poate mă ajută şi pe mine să mă hotărăsc, dar poate şi alţi părinţi vor găsi utile aceste informaţii.

6 Replies to “Cursuri de engleză în Bucureşti – studiu comparativ”

  1. Bianca merge de 2 ani la Shakespeare. Este foarte incantata de metoda de predare, am avut noroc si de profesori foarte ok dar si de un profesor care nu a fost ceea ce trebuia sa fie 🙂 Sper anul acesta sa nimerim la mai bine:)
    Cursul este bine structurat, interactiv si foarte bine se face follow-up pe cele invatate! Grupe de 12 copii, au concursuri de vara- care sunt interesante!

  2. Nici una. Sincer. Am fost si noi la 2 din ele. Din punctul nostru de vedere, profesor acasa, care sa predea dupa metoda veche. Preda o notiune, urmeaza zeci de exercitii pana o intelege si nu o mai uita. Metodele din ziua de azi, folosite si de centrele enumerate, mie una mi se par superficiale. Pot fi si doi copii in acelasi timp, dar numai daca se potrivesc, daca au acelasi nivel si dorinta de a invata.

    1. Mulţumesc pentru sfat, şi eu înclin din nou spre profesoara care să-i dea meditaţii.

      1. Cu mare placere. Noi incepem saptamana viitoare cu o doamna acasa. Sper sa fie bine, cu fetita unei colege a fost foarte bine, a facut-o sa iubeasca engleza; reusea sedinte foarte distractive. Mult succes!

  3. Georgeta Velicu says: Reply

    Buna,

    Sunt interesată de o metoda de învățare a limbii engleze pentru fiica mea. Pana acum a facut meditatii in particular, dar rezultatele nu sunt cele asteptate. Cum faci in prezent cu Eliza? Ce varianta ai ales? Multumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Bună! Eliza a făcut anul acesta (din februarie până în iulie) cursurile de pregătire pentru KET (examentul Cambridge) la centrul Flying Colours din București. Chiar ieri am primit feedbackul legat de progresul ei și este foarte bun. Din ce am remarcat eu, sunt două lucruri care au contribuit la un progres atât de rapid într-un timp atât de scurt: metoda+profesorul de acolo și interesul ei personal (să vorbească engleza pentru filmulețele pe care le face pentru Youtube, filmulețe cu jocuri + să ajungă în Anglia să viziteze studiourile unde s-a filmat Harry Potter). Deci e nevoie și de un stimulent intrinsec pentru a învăța, să aibă ea un obiectiv personal. Și, desigur, niște cursuri unde se pune mare accent pe conversație.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.