Conferinţele School is cool! – impresii post-eveniment

Pentru că tot se apropie şcoala, unul dintre evenimentele pe care nu puteam să le ratăm, pentru a reintra în atmosfera şcolară, atât eu cât şi Eliza, a fost School is cool organizat de Mozaic Media pe 1 septembrie la Conacul Golescu Grant.

Deşi, în general, am redus la minim evenimentele la care particip, din lipsă de timp dar şi pentru că Eliza nu mai are aceeaşi răbdare, am ales să mergem la School is cool, în primul rând, pentru că se desfăşura în aer liber, într-un loc foarte frumos, Centrul de recreere şi dezvoltare personală Conacul Golescu Grant, aflat în subordinea DGASPC Sector 6, cu o clădire istorică şi o curte mare, plină de verdeaţă.

Deşi conferinţele pentru părinţi erau gândite pentru a se desfăşura în interior, până la urmă s-au mutat afară, pentru că părinţii au preferat să-şi supravegheze copiii, care se aflau la diferite ateliere şi activităţi. Ca idee, deşi nu se specifica clar în descrierea evenimentului, cred că acesta era dedicat părinţilor de copii şcolari şi mai puţin celor cu copii foarte mici. Mie ideea de a muta afară discuţiile mi s-a părut foarte inspirată, am putut sta relaxată pe un fotoliu de puf şi am ascultat prezentările de undeva de la umbră.

Eliza s-a plimbat pe la diverse ateliere. A început cu atelierul de creaţie florală oferit de Andeli Design, unde a făcut un aranjament floral. Dacă evenimentul era organizat cu două zile înainte să înceapă şcoala, aranjamentul mergea oferit doamnei 🙂 O idee de reţinut pentru viitor!

După atelierul de flori, s-a dus la standul Şcoala de bani al celor de la BCR, unde a pictat o mandala de ipsos. Acolo s-a îndrăgostit pur şi simplu de o puşculiţă porcuşor şi s-a tot fâţâit încoace şi încolo pe la stand până a prins ora la care avea loc concursul cu întrebări din domeniul financiar şi a câştigat şi ea una.

school-is-cool_porcusor-bcr

Între timp, eu m-am plimbat pe la standuri, m-am înscris la tombole la Next şi la Family Care, am gustat un smoothie, m-am mai relaxat la umbră, am mai ascultat prezentările de la conferinţele pentru părinţi. Când a venit Eliza, am exersat primul ajutor în caz de înec (cu un obiect) la cortul Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Apropo, ei desfăşoară cursuri gratuite de prim ajutor în Orăşelul Copiilor.

În afară de conferinţele propriu-zise, mi-a plăcut cum s-au prezentat brandurile Next şi Family Care. Când eşti brand de haine, e cam dificil să ai un stand unde să interacţionezi cu oamenii, astfel încât să laşi o impresie memorabilă, însă cei de la Next au reuşit să ne facă să-i ţinem minte: au avut o trupă de copii dansatori, îmbrăcaţi în cămăşi albe şi cu ghiozdane din gama lor şcolară, care au oferit un mini spectacol de dans. Mi-a plăcut foarte mult ideea!

Aveţi aici un filmuleţ, ca să vedeţi cum a fost:

 https://www.facebook.com/NextRomania/videos/487091651770655/

Cei de la Family Care au avut un stand unde te puteai da cu spray anti-ţânţari şi cu un roll-on pentru pişcături, o idee foarte bine venită, pentru că pe mine m-au pişcat ţânţarii de cum am intrat acolo pe poartă. A mai fost un cort cu multe baloane portocalii, de la Smectidral (un medicament anti-diareic, cred), care au avut nişte ateliere de actorie şi jocuri cu mingi de plajă.

Foarte binevenită şi iniţiativa Aqua Carpatica, de a strânge toate peturile de la apa consumată pe durata evenimentului (apă oferită de ei, în mod gratuit) şi de a construi o căsuţă, sub supravegherea lui Ciprian Marinescu (soţul bloggeriţei Pisica pe sârmă). La final, a avut loc şi o tombolă, unde copiii care au contribuit cu sticle pentru căsuţă puteau câştiga un ghiozdănel sau un penar. Evident, Eliza îşi dorea şi ea un ghiozdănel din ăla, doar pentru că era cu unicorni 😀 Nu conta că era aşa de micuţ că aproape puteam să-l folosesc eu ca portofel 😀

Când am întrebat-o pe Eliza ce i-a plăcut cel mai mult, a spus că “atelierul cu Pam-Pam“, un atelier de dezvoltare personală pe tema Mă plac aşa cum sunt. Eu o înscrisesem şi la Ridică-te, vorbeşte, acţionează! dar era prea obosită (în seara precedentă aterizase târziu din vacanţa cu tatăl ei şi dormise cam puţin) şi nu a mai mers. M-a bătut o groază la cap să mergem la cel mai nou spectacol Pam-Pam, dar nu puteam să ajungem la avanpremieră pentru că aveam invitaţii la Regal de balet, aşa că am amânat pentru noiembrie, când începe seria de spectacole pentru public.

Per total, evenimentul mi s-a părut foarte fain organizat, relaxat, cu informaţii utile şi lucruri distractive de făcut pentru copii, într-o atmosferă plăcută, prietenoasă cu natura şi cu familiile cu copii mici (au fost şi zone cu scaune, măsuţe, creioane şi cărticele de colorat, plastilină plus animatori îmbrăcaţi în personajele preferate ale copiilor). Recomand pentru viitor să ţineţi sub urmărire pagina Mozaic Media, ei mai organizează şi alte evenimente pentru copii şi părinţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.