Povestea unei petreceri (ne)reușite de Halloween

Ca să fiu sinceră, nu m-a tentat niciodată să organizez o petrecere de Halloween și nu pentru că aș avea ceva împotriva acestei sărbători (pentru că nu am), ci pentru că, pe final de octombrie, eu deja sunt sătulă de atâta sărbătorit, după zilele de naștere ale copiilor, și numai chef să-mi ridic iar casa în cap nu am.

Dar Eliza m-a tot bătut la cap, plusând cu veșnicul argument ”dar tu NICIODATĂ nu ai vrut să…”, că până la urmă am cedat și am ajuns la un compromis: nu facem o petrecere mare, ci o petrecere în pijamale și poate invita o singură fetiță, pentru că, din experiența mea, am remarcat că nu poate oferi aceeași atenție mai multor copii și eu chiar nu aveam de gând să fac pe arbitrul între ele.

De pornit, am pornit de la un kit de petrecere cu Vampirina primit cadou de la Disney, de la un liliac gonflabil și un set creativ de Halloween ținute vreo câțiva ani într-o cutie și de la niște decorațiuni cumpărate de mine din Pepco mai demult și dosite în șifonier.

kit-party-vampirina

Cum m-am pregătit:

  • am cumpărat din Lidl niște prostioare de mâncat, dulciuri, snacks-uri și șnițele de pui și cartofi în formă de fantome și lilieci.
  • am împrumutat o rochie de la sora mea, pentru că am refuzat total să cumpăr vreun costum nou, oricât de tare m-a bătut la cap.
  • am cumpărat un aluat fraged pentru a face biscuiți în formă de lilieci și oase.
  • am cumpărat doi dovleci uriași pentru sculptat.
  • am imprimat niște fișe cu diverse activități distractive cu Vampirina. Le puteți descărca de aici, dacă vă interesează.
  • am comandat la Provideo filmul Frankenweenie, ca să ne uităm la el.

Ce s-a petrecut, de fapt:

  • fetele erau cam obosite după o zi lungă și petrecerea a început destul de târziu.
  • am ars prima tavă de biscuiți frumos decupați. Noroc că mai aveau resturi de aluat și au reușit să mai scoată câțiva biscuiți pe care i-au păzit la ușa cuptorului.
  • Eliza mâncase în oraș și fetița cealaltă mâncase acasă, așa că șnițelele și cartofii-liliac sunt și acum în congelator.
  • Nici nu au desfăcut punga de jeleuri în formă de dinți de vampir, au zis că sunt scârboase.
  • s-au dezbrăcat repede de rochiile mult-dorite, pentru că le provocau mâncărimi.
  • au pierdut o grămadă de vreme decorând biscuiții, până s-a făcut vreo 10 jumate noaptea.
  • le-am pus filmul, să se uite în timp ce sculptau dovleacul și au protestat că nu e dublat și că nu se pot concentra la două chestii în același timp. Au dat pe Disney la o reluare la Descendenții.
  • au umplut bucătăria de resturi de dovleac, instrumente de sculptat și vopsea. Au muncit o grămadă și au reușit să sculpteze cu chiu cu vai doar unul.
  • au încercat să facă ceva cu setul creativ de Halloween, căruia îi lipseau instrucțiunile, și l-au lăsat baltă pentru că era prea dificil.
  • au picat late pe la 11.30 noaptea și au dormit lemn până a doua zi dimineața.

Concluziile mele

  • un pic de pregătire e ok, dar nu exagerați. La vârsta asta, își găsesc singuri de lucru, nu mai trebuie să le organizați fiecare minut.
  • fiți pregătiți pentru neprevăzut (un aluat extra de biscuiți ar fi fost minunat 😀 )
  • nu vă descurajați dacă nu merge totul cum v-ați așteptat! Eu am avut noroc că fetele chiar nu s-au supărat deloc că s-au ars biscuiții!
  • cele mai importante au fost decorațiunile. Am cheltuit foarte puțin cu asta, am găsit în Pepco un șirag de lumini cu fantomițe, niște baloane cu led și două fantome luminoase. În principiu, cu excepția baloanelor, am luat lucruri reutilizabile. Iar șiragul de lumini, dacă îi dai jos fantomele și îl lași doar cu beculețele, îl poți folosi ca decor pe mai departe, până după Crăciun 😀

6 Replies to “Povestea unei petreceri (ne)reușite de Halloween”

  1. Matusa mea organiza pentru verisoarele mele o astfel de petrecere. Erau foarte incantate, ciopleau dovleci, se costumau, dansau etc. Erau foarte fericite!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ce drăguț! Și mama a făcut la fel pentru fina mea în weekend, fetița era tristă și a vrut s-o înveselească, așa că au mers în grădină, au adus un dovleac și l-au sculptat.

  2. Te admir că reușești să faci toate lucrurile astea: petreceri pentru Eliza, mers la evenimente, timp cu ei, serviciu, scris pe blog, gătit și multe altele.

    1. Multumesc, Carmen! Uneori nici eu nu stiu cum reusesc. Cand ai doi copii cu varste atat de diferite, e foarte greu sa te imparti, sa faci activitati diferite pentru fiecare, si sa mai vezi si de tine. Dar genul asta de efort isi cam spune cuvantul, sunt foarte obosita.

  3. Buna! Asa ca o gluma, mie mi se pare normal sa se arda biscuitii facuti de haloween, pentru ca totul e urat, sinistru, scarbos (cum ziceau fetele de jeleuri) in aceasta sarbatoare deci biscuitii si-au facut treaba 🙂 .

    1. Laura Frunză says: Reply

      :)))))))) Super tare, nu mi-ar fi trecut prin cap explicația asta. Asta înseamnă să gândești pozitiv!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.