Invazia giganților – cea mai mare expoziție Lego din România

Am fost acu nici nu mai știu cât timp (vreo două-trei săptămâni) la deschiderea unei super expoziții Lego, intitulată foarte sugestiv Invazia giganților. Eu una nu sunt așa mare fană Lego, dar știam că Eliza va fi încântată, însă ce nu bănuiam era cât de încântată va fi și cât de mult îmi va plăcea și mie.

Expoziția constă în construcții realizate din piese Lego de diverse dimensiuni și are 2700 m pătrați și peste 100 de exponate. Expoziții Lego au mai tot fost pe la noi prin mall-uri, dar vă asigur că nimic de asemenea amploare.

Ca să vă faceți o idee, cel mai mare exponat, avionul Air Force One, realizat la scară de 1:7 a fost construit dintr-un milion de piese, iar Batmobilul, la scară reală, din 900 000 de piese.

Există foarte multe zone tematice, sunt greu de descris, am făcut zeci de poze și cu chiu cu vai am reușit să selectez câteva să vi le arăt. Există multe exponate interactive, adică apeși pe buton și se mișcă sau fac diverse lucruri.

Zona Star Wars a fost printre preferatele Elizei, desigur.

Dar și zona poveștilor, cu ponei, Angry Birds, scene din Alice în Țara Minunilor și altele.

Mie mi-a plăcut mult zona educațională:

Corpul uman

Clădiri celebre

Destul de impresionante au fost și reproducerile la scară reală ale unor personalități din sport sau cultură:

Eliza s-a jucat foarte mult la zona de construit: mii de piese Lego îi așteaptă pe copii să construiască ceva la mese sau la pereții special amenajați.

invazia-gigantilor_playground

Noi vom merge s-o mai vedem o dată, pentru că Vlad nu a văzut-o și va fi, cu siguranță, încântat de zonele cu trenulețe și mașini-unelte interactive. În plus, este foarte aproape de noi, în complexul comercial Grand Arena, la etaj, cum urcați pe scara rulantă, mai în față și stânga.

Iată care sunt tarifele pentru accesul la expoziția Invazia Giganților. De reținut că expoziția este deschisă doar până pe 24.02.2019.

invazia-gigantilor_tarife

Dacă sunteți din afara Bucureștiului (până în două ore de mers cu trenul sau mașina), merită să faceți o mică excursie într-un week-end, doar ca să vedeți expoziția, este extraordinară! În plus, Grand Arena e destul de ofertant în ceea ce privește distracțiile pentru copii: au un patinoar ieftin, o sală cu mese de ping-pong, un club de paintball și un loc de joacă. În plus, puteți face cumpărături în Decathlon, că tot se apropie iarna și mai aveți nevoie de una-alta 😀 , iar la etaj se poate mânca destul de decent la Spring time.

2 Replies to “Invazia giganților – cea mai mare expoziție Lego din România”

  1. Mie Grand Arena mi s-a parut ingrozitor de trist. De la primul om cu care am intrat in contact – pentru ca nu erau indicatoare, am intrebat o doamna de la curatenie unde e expozitia si HABAR nu avea, ca doar ea nu matura acolo, ce naiba :)) – si pana la cum arata per total…
    Expozitia e ok pentru un copilas mai marisor. Fetita mea, desi pasionata de lego, a stat maximum o ora.
    Cand am fost noi erau copii care se dadeau pe “tobogane” (un nene din staff mult prea depasit de situatie tot ruga parintii sa nu mai lase copiii sa se urce peste tot).

    Un plus demn de mentionat: aveai de unde sa iti cumperi un ceai/cafea, cat copiii se jucau.
    Un minus enorm, dpmdv: m-a deranjat TERIBIL ca a trebuit sa ma descalt.

    1. Stai putin, unde a trebuit sa te descalti? Mi se pare ingrozitor, nici vorba de asa ceva cand am fost noi. Si da, personalul din Grand Arena e horror, acelasi lucru l-am patit si noi cu niste fete care statea la nu stiu ce cusca cu dinozauri. Insa noua ne place Grand Arena pt patinoar, e, probabil, cel mai ieftin din Bucuresti si nu se aglomereaza asa ca celelalte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.