Am o nouă pasiune vestimentară: rochiile tricotate de toamnă

Gusturile vestimentare se schimbă. Dacă acum 15 ani purtam într-o veselie sarafane si tot felul de cămășuțe și fustițe, acum nu le-aș mai îmbrăca nici dacă mi le-ai da cadou. Mi se pare chiar absurd să mai îmbrac vreun sarafan vreodată 😀

De-a lungul timpului, mi-am schimbat cel puțin o dată la doi ani stilul vestimentar, experimentând cu diverse trend-uri. Acum doi ani mi-am luat niște pantaloni largi (gen japonezi) și o bluză lălâie și le-am purtat o grămadă, pentru ca anul acesta să le pun în cutia cu ”de dat”. Apoi anul trecut am descoperit pantalonii ”paper-bag” (care se strâng în talie și sunt mai lejeri) și mi-am dotat garderoba, inclusiv anul acesta, cu vreo patru perechi, modele diferite.

Apoi am început să adun în caseta de bijuterii și niște lucrușoare mai frumoase, nu doar zdrăngănele. E drept că nu-mi permit bijuterii de aur, dar am câteva seturi cumpărate sau primite cadou, care sunt de o calitate mai bună și care vor rezista testului timpul. Prefer, în general, bijuteriile cu aspect vintage sau foarte clasic.

De la cămășuțe cochete am trecut la tricouri cât mai simple, din bumbac mai plin (și extrem de greu de găsit). Am abandonat tricourile polo, acceptând, în sfârșit, că nu-mi vin deloc bine și nu mă simt comod în ele. Am abandonat și bluzele etno și fustele plisate și rochiile stil halat și dresurile colorate.

Nu știu dacă schimbările astea toate țin neapărat de modă, cât mai mult de felul în care mi se maturizează și gusturile, odată cu vârsta. Am început să mă regăsesc mai mult în culori mai sobre, în haine confortabile, cu suficient ”chic” cât să nu mai arăt ca o adolescentă și care să-mi flateze silueta care nu mai e nici ea ca la 20 de ani.

Așa am ajuns să descopăr cât de mult îmi plac rochiile tricotate și, de anul trecut, am început să-mi iau câte una sau două la fiecare început de toamnă. Până acum am comandat doar online, pentru că nu găsesc în magazine varietatea pe care mi-o doresc și, deși mi-e greu să comand online din cauza măsurilor mele care nu se potrivesc (36 la umeri, 38 în talie), până acum tot ce am comandat s-a potrivit.

Anul acesta mi-am comandat rochiile tricotate de pe site-ul Bonprix (unde aveau o combinație de mărime 36-38) și am fost foarte încântată de rochii de cum am deschis coletul. Mi-am luat așa:

O rochie gri, stil babydoll (nu foarte evazată), pe care o ador, pentru că este extrem de ușor de asortat cu bijuterii sau încălțări. Eu ador gri-ul, pentru că poți pune la el orice culoare de broșă, eșarfă, cercei sau colier. În fotografii am asortat-o cu un colier vintage cu pietre de Murano, cumpărat de la un târg de antichități. Preț: 124,9 lei.

O rochie neagră cu roșu, dintr-un material atât de plăcut la atingere, că juri că e mătase, nu acril. Am asortat-o cu un set de bijuterii cu aspect vintage (preferatele mele), cu pietre roșii. Mi-ar fi plăcut și o curea subțire roșie, dar din păcate stau foarte prost la capitolul curele pentru rochii. Rochia asta merge și de zi, la birou (cu o curea și bijuterii mai informale), dar și de seară (fără curea, cu bijuterii mai elegante). Preț 99,9 lei.

O rochie mov care mi-a plăcut că, datorită suprapunerii straturilor (creând iluzia de rochie cu un cardigan lung pe deasupra) dă impresia de corp mai subțire, alungește silueta și mai ascunde un pic din lățime 😀 În plus, cordonul ajută și mai mult la subțierea optică a taliei. Preț 109.9 lei. Am asortat-o la un set de perle.

Pe site-ul Bonprix au multe modele de rochii tricotate, inclusiv pentru gravide și cred că e imposibil să nu găsești ceva care să-ți placă sau să ți se potrivească. Rochiile tricotate sunt foarte versatile (știu că nu există cuvântul ăsta în română, dar avem nevoie de el), în sensul că se pot schimba ușor dintr-o rochie de zi sau office într-una de mers la un eveniment, un party informal, un book-club, chiar un cocktail, dacă îi adăugați accesoriile corecte care să-i dea un plus de ”glam”.

6 Replies to “Am o nouă pasiune vestimentară: rochiile tricotate de toamnă”

  1. Chiar ma gandeam ca imi trebuie niste rochii de toamna. Iti stau foarte bine rochiile.

    1. Multumesc mult!

  2. Foarte frumoase toate cele trei rochite, dar preferata mea este cea rosu cu negru! Intru si eu pe site sa vad ce rochite mai au, mersi de pont 🙂 !

  3. Sa stii ca ma targeteaza de ceva timp pe FB si mereu m-am uitat cu jind la produsele lor, insa cum nu prea gasesc review-uri ale lor pe net (sau nu au un magazin in care sa ma duc sa pot proba sau vedea hainele in sine) nu am avut curaj sa imi comand. Am sa le dau o sansa, ca, na, n-am ce pierde! Multumesc de pont 🙂

    1. Eu am si returnat produse la ei si a fost ok, mi-am primit banii inapoi destul de prompt. Plus ca poti returna cu posta, nu trebuie musai curier.

  4. Îmi place să port rochii, iar cele alese de tine sunt foarte frumoase. Să le porți cu plăcere 🙂 Aaa. Și îmi plac mult produsele Bonprix 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.