Paște creativ în izolare: coroniță din lână colorată cu iepuraș

Cred că unul dintre ”avantajele” (și pun avantaje în ghilimele) stării de izolare, este că devenim din ce în ce mai creativi, cu din ce în ce mai puține materiale 😀 Așa s-a născut și această coroniță din lână colorată, făcute în întregime cu ce am recuperat de prin alte seturi creative mai vechi, depozitate în timp la mama în cămară.

Materiale coroniță  din lână colorată

pentru iepuraș: câteva bucățele de fetru sau alt materiale care nu se destramă ușor (noi am folosit niște resturi de la mașina Sew Cool, o porcărie scumpă primită acum câțiva ani de Eliza de Crăciun și care s-a și stricat), un pic de umplutură, un șablon, pistol de lipit sau ac și ață.

pentru coroniță: carton, lână colorată. Noi lâna am avut-o de la un set de tricotat căciulă, primit de Eliza tot de Crăciun acum câțiva ani. Nu a reușit niciodată să tricoteze căciula aia deși a tot încercat și, în cele din urmă, a renunțat la idee.

Mod de lucru

Mai întâi se face iepurașul. Decupăm din fetru doi iepurași și îi lipim/coasem unul de altul, cu umplutura la mijloc.

Pentru coroniță se decupează un disc cu interiorul gol. Noi am folosit ambalajul de la un set cu experimente și două capace de oală pentru a trasa conturul cercului, nici măcar compas nu avem la noi.

Lâna se înfășoară în jurul cercului de carton până se acoperă cu totul. Primul capăt se lipește cu scotch de carton ca să nu se desfacă. La final înnodați lâna pentru a forma o agățătoare.

Se fac pompoanele, înfășurând câteva straturi bune de lână în jurul a trei degete. Se leagă la mijloc și se taie capetele.

Se lipesc toate elementele pe coroniță, așa cum doriți. Noi am făcut două. La prima designul a fost al meu (și munca ”de jos” a Elizei, adică înfășurarea lânei), la a doua, atât designul cât și realizarea au fost ale Elizei.

Pe pagina de Instagram a blogului o să găsiți un pic mai târziu și un filmuleț cu realizarea acestei coronițe. Dați subscribe paginii dacă nu ați făcut-o deja, la 1000 de followers o să fac un super concurs cu premii constând în cele mai faine cărți cu experimente și idei de activități.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.