De descărcat: cărți gratuite despre coronavirus pentru copii

Sunt sigură că la momentul acesta, deja ați povestit cu copiii câte în lună și în stele despre coronavirus și starea de urgență și interdicții și toate lucrurile dificile pe care această situație le-a adus în viața noastră.

Dar dacă vreți să și citiți ceva pe tema asta, iată două sugestii de cărți foarte reușite pentru copii, care pot fi descărcate gratuit de pe platformele editurilor care le-au adus în România.

Coronavirus pe înțelesul copiilor, ilustrații Axel Scheffler

Pe ilustratorul Axel Scheffler îl știți cu siguranță, este autorul faimosului Gruffalo. El a colaborat cu mai mulți profesori și medici pentru a realiza o carte care să le explice copiilor totul despre noua boală. Cartea este pentru copiii mai mici, cu ilustrații reprezentative și explicații pe înțelesul lor.

O găsiți tradusă în limba română la editura Corint.

Povestea coronavirusului, Francesca Dall’Arra

Francesca Dall’Arra este psiholog și psihoterapeut pentru copii cu dizabilități complexe și boli rare la un spital mare din Milano. Cartea ei este scrisă sub forma unei povești ilustrate, în care o mama îi povestește fetiței despre coronavirus. Este un pic mai metaforică decât cartea ilustrată de Scheffler, dar este la fel de drăguță.

O găsiți tradusă în limba română la editura Pandora.

2 Replies to “De descărcat: cărți gratuite despre coronavirus pentru copii”

  1. Chiar au acces la info, nu gluma! 🙂

  2. Marina Bliderisanu says: Reply

    Multumesc. Am citit deja fetei. Este nevoie de informare. Plus copiilor plac cartile si daca nu nu au fost indeajuns explicatiile mele, atunci cartile vin in completare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.