Dar motan – o nouă serie pentru copii de Cristina Andone la editura Nemira

Iată că pe final de an, Cristina Andone ne surprinde cu o nouă serie de cărți pentru copii: Dar motan, la editura Nemira, o serie dedicată copiilor începând cu 4 ani. Cum Vlad tocmai ce a împlinit 4 ani, abia aștept să i le citesc, mai ales că ce copil nu se va îndrăgosti pe loc de o carte cu pisici?

Despre seria Dar motan

Temele mari ale cărții sunt bine învelite în ilustrații splendide de Emi Balint și prin personaje bine ticluite: prietenie, generozitate, temeri de tot felul, depășite cu brio cu ajutorul celor apropiați, familie, curiozitate, visuri și speranțe.

Alături de Dar motan, se desfășoară o întreagă paradă de prieteni, motani sau mâțe, copii sau oameni mari, fiecare cu ceva doar al său, dar cu toții contrazicându-ne așteptările despre ei, mai devreme sau mai târziu, ca în orice poveste bună.

Poveștile sunt scrise în versuri libere, suficient de muzicale încât să le rămână copiilor în minte și să-și dorească să se reîntoarcă la ele.

„Am scris seria Dar Motan dintr-o suflare, într-o singură vară, la cererea editurii Nemi. M-am jucat în imaginație de-a un pisoi negru care crede despre sine că e tare, tare norocos. M-am amuzat închipuindu-mi tot felul de năzbâtii prin care trec Dar, pisoiul de librărie, Zahar, un motan de cofetărie, și Nuti, o pisică de florărie.

Acțiunea se petrece în Bran, foarte aproape de castel. Acum să spunem că în Bran nu există nici librărie nici florărie. Dar sunt pisici, firește. Și unde-i o pisică, hop! trebuie să fie și-o poveste.”  (Cristina Andone)

Cum vi se pare seria? Vă atrag cărțile cu pisici?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.