Activități de iarnă și Crăciun 2020: tablou-feerie cu reni

Așa mi-a venit mie să-i spun acestui tablou cu reni: feerie. Îmi place mult de tot cum a ieșit, e peste așteptări. De obicei, atunci când am o idee sau când mă inspir de undeva, rezultatul nu e nici pe departe cel dorit, dar aici e chiar mai mult.

M-am inspirat pentru renii aceștia dintr-o imagine văzută pe Pinterest (aici) și am adaptat-o la ce materiale am avut eu prin casă. Rezerva mea de materiale pentru activități creative a tot scăzut de la an la an, până când, în decembrie anul trecut, am donat vreo trei cutii pline către diverse asociații, pentru că nu mai simțeam nicio înclinație să mai creez ceva.

De altfel, anul trecut cred că a fost singurul în care nu am postat nicio activitate de Crăciun făcută de la zero: am avut diverse seturi creative pentru copii, dar nimic făcut de mâinile noastre.

Anul acesta clar va fi altfel, nu doar că m-am apucat deja de activități, dar o să-mi fac timp să vi le prezint și vouă. Pe unele o să le puteți face, pe altele, poate nu, și vor servi doar drept inspirație. M-aș bucura mult să-mi trimiteți poze, dacă vă inspiră ceva, mereu am fost surprinsă să descopăr idei de-ale mele puse în practică mult mai bine de către cititori!

Tablou feerie cu reni

Primul din serie este acest tablou cu reni din pietre și bețe. Am folosit o combinație de materiale naturale cu unele cumpărate, dar, cu puțin efort, puteți folosi exclusiv materiale naturale, renii o să iasă și mai frumoși.

Materiale:

o ramă de de lemn, trei pietre plate și șlefuite (eu le-am cules pe ale mele de pe plajă anul trecut), crenguțe, bețe de înghețată (spatule de lemn), ochișori mobili, ștrasuri sau pompoane pentru nasuri, vopsele (acrilice, guașe, tempera, de care aveți), pistol de lipit cu silicon fierbinte.

Pe lângă acestea am mai folosit cuvintele ”Sărbători fericite” decupate din lemn și câteva firișoare de licheni stabilizați pentru a acoperi găurile din gard 😀 Am avut doar bețe din alea cu formă de opt, nu din alea drepte și, când le-am alăturat, au lăsat găuri între ele.

Mod de lucru

Se vopsește fundalul (partea de placaj a ramei) cu albastru închis, având grijă să trasăm inițial conturul lunei, pe care îl vom colora cu galben. Puteți adăuga și stele, fie cu vopsele, fie adezive.

Bețele de înghețată se vopsesc cu roșu și se lasă la uscat. Dacă e nevoie, se taie pe dimensiune cu o foarfecă de grădinărit sau cu o foarfecă de croitorie mai puternică. Se lipește gardul. Dacă nu aveți bețe de înghețată, puteți folosi bețe reale, trebuie doar să le ajustați puțin.

Deasupra gardului, se lipesc cele trei pietre care vor forma capetele renilor. Se culeg și se ajustează cu foarfeca niște crenguțe pentru coarne. Se lipesc și ele cu pistolul de lipit.

Se adaugă detaliile: ochii și nasurile. Ochii se pot și picta, iar nasurile le puteți face și din pompoane, nasturi, pietricele micuțe vopsite cu roșu etc. Dacă aveți elemente decorative, cum ar fi scrisul, puteți lipi pe gard. Eu am luat un set cu ”Sărbători fericite” de la Casa Retro când am comandat blankuri pentru felicitări. Au fost o investiție bună pentru că am o caligrafie groaznică 😀

2 Replies to “Activități de iarnă și Crăciun 2020: tablou-feerie cu reni”

  1. Foarte frumos! Poate facem si noi ceva în genul acesta.

    1. Super, ma bucur, sa trimiteți poze dacă faceți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.