Recomandare: jocuri creative pentru micii constructori

Acestea sunt două dintre jocurile (relativ) recent intrate în posesia lui Vlad, unul la ziua lui și unul cu vreo câteva săptămâni înainte, deci am avut suficient timp să le testăm.

Set de cuburi de construit

Este un set cu 50 de piese mai micuțe, din lemn, care vin cu tot cu o sacoșică din pânză pentru depozitare – mi-a plăcut mult chestia asta, mi se pare mai ecologic, e o cutie în minus de aruncat, iar în săculeț stau mult mai bine și sunt mai ușor de îndesat undeva printr-un dulap sau sertar sau de aruncat într-un bagaj dacă plecăm undeva.

Sunt de la editura Diana, dar văd că nu mai au modelul acesta, însă au o mulțime de alte modele de cuburi de construit, din lemn și plastic.

Am ales un set de cuburi mai mici pentru că, din păcate, Vlad aruncă cu ele. Și pentru că unii membri ai familiei au trecut razant pe lângă accidente cu niște cuburi mari, le-am vândut pe cele vechi și am luat unele mai micuțe, care provoacă daune mai mici 😀

Și am ținut neapărat ca Vlad să aibă cuburi din lemn pentru că ele încurajează mult joaca liberă, Vlad le folosește la multe activități: încarcă-descarcă basculantele, construiește orașe și poduri, le stivuiește în echilibru, își umple buzunarele cu ele când se joacă de-a doctorul (nu știu de ce), le folosim ca să numărăm etc

Set de construit Flexi Tech

Pe acesta l-a primit de ziua lui, dar cred că ne-am precipitat puțin. Chiar dacă pe site și pe ambalaj scrie 4+, e destul de greu de făcut pentru un copil de vârsta lui Vlad, așa că l-aș recomanda pentru 6+

Conține 77 de piese din care poți construi 3 vehicule pre-definite. Cu puțină imaginație, cred că se mai pot construi și alte lucruri, dacă aveți un copil răbdător.

Din piesele incluse se pot construi următoarele:

Motocicletă

Mașină de curse

Excavator (sau ceva de genul) – al nostru e mai scund decât trebuia pentru că, evident, am pierdut o roată 😀

Vlad s-a jucat foarte mult cu acest set dar nu cu jucăriile formate, ci cu piesele 😀 E un joc foarte bun pentru a întări mușchii mâinilor în etapele premergătoare scrierii, pentru că ai ceva șuruburi și piulițe de strâns.

Dacă vă tentează vreun joc de la editura Diana, să știți că am pentru voi un cod de reducere pentru seturile LOGICO, tot vreau să vă povestesc despre ele, pentru că sunt extrem de puținele lucruri care îi capteaza lui Vlad atenția un pic mai mult, dar uite că nu reușesc 🙁 Promit să revin curând cu detalii. Dar dacă le știți sau vreți să le încercați, folosind codul LAURAF10 (valabil doar pentru seturile LOGICO).

2 Replies to “Recomandare: jocuri creative pentru micii constructori”

  1. Și Ana s-a jucat mult timp cu cuburi de cronstruit. Acum stau frumos în sacul lor, așteaptă să mai crească puțin bebe.

  2. Si copiii mei sunt pasionati de cuburi si constructii, fetita chiar mai mult decat baiatul, asa ca am transferat cuburile de la el la ea :)) pe primele le avem si noi si au succes deja 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.