Festivalul dovlecilor de toamnă – dovleac unicorn

Știu, știu, deja am început cu articolele de iarnă și acum mă întorc înapoi, dar mi-am adus aminte că n-am postat și dovleacul Elizei (doar pe al lui Vlad) și nu e corect, așa că îmi iau revanșa acum, când nimănui nu-i mai pasă de dovleci 😀

Eliza și-a dorit un dovleac unicorn și a ieșit foarte frumos și delicat, a fost mega bucuroasă de el și i-a părut rău când a trebuit să-l arunce. Pe cât posibil, încercați să găsiți vreo metodă de a nu decupa în el, ca să reziste mai mult. Eu l-am decupat să înfig cornul și atunci s-a stricat mult mai repede.

Dovleacul cu Vampirina al lui Vlad a rezistat mult și bine și ar fi rezistat și în ziua de azi dacă nu l-aș fi aruncat eu pentru că mă împiedicam de el prin casă 😀

Materiale dovleac unicorn

Un dovleac mai micuț, culori acrilice (alb, negru și roz – noi am folosit tempera, dar acrilicele acoperă mai bine), hârtie creponată în culori pastelate, hârtie gumată roz și albă, hârtie gumată cu sclipici pentru corn sau un coif de petrecere vechi și sclipici, lipici lichid, pistol cu silicon fierbinte.

Mod de lucru dovleac unicorn

Dovleacul se vopsește cu alb. Se lasă la uscat, apoi se conturează genele și un pic de culoare în obrăjori.

Separat, se face un con din hârtie gumată cu sclipici sau dintr-un coif de petrecere decupat (să fie un corn mai subțire), uns cu lipici lichid și tăvălit prin sclipici. Se lasă la uscat.

Se pregătesc urechile se decupează din hârtie gumată două ”frunze” inegale, cu bază dreaptă, din fiecare culoare, apoi se suprapun cele două piese și se împăturește baza în două. Se lipesc pe dovleac cu silicon fierbinte.

Se lipește și cornul, tot cu silicon fierbinte. La noi a fost dovleacul cam strâmb și nu se așeza bine, așa că i-am decupat un capac și am înfipt cornul în el. Nu aș recomanda asta, totuși, ca să nu se strice așa repede.

Din hârtia creponată pastelată (am avut bleu, vernil, roz, galben) am decupat câteva fâșii cărora le-am făcut franjuri. Am lipit aceste fâșii cu franjuri pe post de coama unicornului (și ca să acopere eventualele urme de lipici sau defecte de lipire la corn și urechi).

Și gata, unicornul nostru a fost numai bun să decoreze camera Elizei.

One Reply to “Festivalul dovlecilor de toamnă – dovleac unicorn”

  1. Dovleacul-unicorn a fost chiar foarte dragut! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.