Lampă diy pentru fanii seriei Harry Potter

Pff, prin câte aventuri am trecut cu lampa asta, aș putea scrie un foileton. Am vrut să fie un proiect pe care să-l fac împreună cu Eliza, pentru noua ei cameră, dar am sfârșit prin a-l face singură.

Așa cum se întâmplă adesea, realitatea bate imaginația, așa că nu a ieșit cum mi-am imaginat-o eu. Însă Eliza a fost încântată de ea, așa că zic eu că e suficient.

În preambul, o să vă povestesc cum am vrut s-o fac inițial. Am vrut să torn o ”mână” din ipsos (cu ajutorul unei mănuși de cauciuc), iar mâna să țină o baghetă. De baghetă trebuia să fie atârnat abajurul. Mâna și bagheta urma să le vopsesc cu auriu. Hai să vă arăt și una dintre încercări.

În afară că ideea de a avea o mână de ipsos sună un pic cringe (bizară, înfiorătoare), ca să folosesc expresia favorită a Elizei, dacă v-o imaginați, s-ar putea să vi se pară o idee drăguță.

În realitate, am spart două mâini de ipsos și tot nu ne-au ieșit 😀 Așa că am trecut la varianta a doua. Voiam să pun unele peste altele trei cărți groase, cartonate, să le vopsesc cu auriu și să le găuresc pe mijloc unde să înfig bagheta. Nu am exclus total ideea asta nici acum, oricât de mult i-ar ultragia pe iubitorii de cărți, doar că nu am ajuns la un anticariat să caut cărți vechi.

Așa că lampa a rămas formată doar din abajur și, pe dedesubt, am băgat o instalație de brad cu baterii. Efectul este foarte furmos și Eliza a dormit multe nopți cu ea aprinsă.

Dar să o luăm cu începutul.

Materiale necesare

  • O găletușă de popcorn, rotundă. Eu aveam una cumpărată din Jumbo, dar le găsiți și la unele cinematografe pentru varianta mare de floricele.

  • Hârtie de calc mai groasă. Eu am cumpărat o coală mare de la Profi Art (magazinul din Park Lake) și am rulat-o cu mânuța mea să mă asigur că nu se șifonează.
  • Bandă dublu adezivă cât mai îngustă (eu am tăiat pe lung banda pe care am avut-o)
  • hârtie neagră un pic mai groasă și un cutter/bisturiu pentru hârtie
  • Acrilic alb, pensulă.

Mod de lucru

Găletușa de popcorn va trebui decupată pentru a căpăta forma unei veioze. Pentru asta o întoarceți invers și îi decupați interiorul, având grijă să lăsați 2-3 cm în partea de sus și 1-2 cm în partea de jos pentru a avea suprafață de contact pentru hârtie de calc.

De asemenea, va trebui să lăsați, pe laterale, o bară de sus până jos de aprox 3 cm, pentru a susține mai bine hârtia și pentru a păstra fundul atașat de marginea cealaltă.

Știu că e greu de înțeles din explicații, așa că sper că veți pricepe din poze.

Păstrați fâșia decupată din interior, o să vă ajute să vă faceți o idee cu privire la curbura hârtiei de calc care va servi drept abajur. La mine a fost cu încercare și greșeală partea asta, cu decupat și re-decupat, cu lipit și dezlipit.

Practic, trebuie să decupați o bucată de hârtie de calc (acum îmi dă prin minte că s-ar putea să meargă și cu hârtia de copt, aia albă) și s-o înfășurați prin exterior pe tot scheletul de carton.

Dar asta, după ce veți vopsi și lăsa la uscat găletușa de popcorn astfel decupată.

După ce ați vopsit și ați reușit, cu chiu cu vai, să lipiți și hârtia de calc, urmează decuparea siluetelor.

Noi am căutat pe Google și am combinat niște modele. Am găsit silueta școlii Hogwarts și pe Harry zburând pe o mătură. Le-am imprimat conturul pe hârtie albă, am capsat-o de hârtia neagră și am decupat cu grijă, cu ajutorul bisturiului.

La final am lipit siluetele pe interiorul lămpii folosind fâșii mici de bandă adezivă. Apoi am băgat în interior instalația de brad și ne-am bucurat de felul în care se vede.

Puteți aplica tehnica asta pentru orice fel de lămpi, în funcție de pasiunile de moment ale copilului. Doar găletușe de popcorn să aveți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.