Laura și Eliza în lumea cărților: noutăți ianuarie-februarie 2021

În ultima vreme am avut o mulțime de proiecte faine legate de cărți, însă pe majoritatea le-am anunțat doar pe paginile mele de social media (Facebook, Instagram) și nu le-am înregistrat să rămână și aici pe blog.

Eliza a făcut episodul cu numărul trei din seria Eliza citește, cu lecturile ei din vacanța de iarnă. Pe primele două le puteți vedea aici și aici.

Am făcut o înregistrare pentru Muzeul Literaturii Române, o discuție între traducători despre traducerea cărților pentru copii. O să găsiți multe idei interesante, recomandări de cărți și amintiri din ”epoca de aur” în discuția dintre mine și Florin Bican (scriitor și traducător), așa că vă invit s-o urmăriți.

Traducerile cărților pentru copii from MNLR on Vimeo.

Am ținut un webinar pentru editura Nemira despre cum să îi facem pe copii să citească mai mult (a fost live și neînregistrat), dar am sintetizat o mică parte din idei într-un articol publicat pe blogul Nemi.

La editura Paladin a apărut Amurg de Stephenie Meyer, re-tradusă de mine și de Mihaela Alexandrescu (sora mea), în ediție cu pagini teaser pentru următoarea apariție, Soarele de la miezul nopții, varianta primului volum din saga Amurg/Twilight, scrisă din perspectiva personajului principal masculin.

La editura Arthur a fost Harry Potter Book Night și Eliza a făcut un video diy despre cum să faci o scrisoare de la Hogwarts cu tehnica origami și un mic secret pentru a aplica sigiliul roșu pe spate. A fost cu cântec crearea acestui video pentru că inițial ne-am dorit să facem alt craft, am făcut un test și a eșuat (se mai întâmplă și asta) și apoi am ales varianta scrisorii.

Și dacă tot suntem la categoria diy, trebuie să vă anunț că am început o colaborare cu editura Diana, voi posta periodic pe blogul lor articole cu recomandări creative. Deocamdată am postat un articol + video despre cum se face un trandafir din sârmă plușată.

S-a lansat blogul editurii Litera, cu un design frumos și bine structurat. Am două dosare de autor publicate acolo: despre Holly Webb și despre Lucinda Riley și un articol despre zece lucruri care ne plac la Bridgerton.

Tot pentru Litera, am făcut o scurtă filmare pentru campania lor Breaking News, despre cartea Aleea cu licurici de Kristin Hannah.

..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.