Lecturi de vacanță pentru copii: traduceri noi

Pentru că sunt multe traduceri noi care au apărut recent, m-am gândit să le pun și pe blog, în caz că vreți să mai cumpărați niște cărți pentru vacanța de vară și nu știți ce 😀

Editura Bookzone

La Bookzone mi-au apărut două serii de dezvoltare personală: Inteligența emoțională pe înțelesul copiilor și Dezvoltare personală pe înțelesul copiilor. Eu le-aș citi copiilor de 4-7 ani, ca să putem discuta cu ei concepte precum forța mentală, gândirea pozitivă, încredere de sine, perseverență, echilibru emoțional, verbalizarea grijilor, control emoțional.

Eu le-aș recomanda și celor mai mari, dar probabil faptul că sunt subțirele și ilustrate o să-i facă să le respingă, dar dacă nu ați abordat cu ei asemenea concepte până acum, vă recomand să începeți cu aceste cărți. Mai ales că dacă le luați la pachet, chiar nu sunt scumpe.

Editura Casa

La Casa au apărut două romane cu Conni pentru cititorii începători (spre mediu): Conni în tabăra de călărie și Conni și scrisoarea de dragoste. Pentru 8+ aș zice eu. Sunt absolut adorabile, despre experiențe noi de maturizare din viața lui Conni și sunt ideale pentru copiii care au crescut alături de Conni și acum vor s-o vadă și pe ea crescând și confruntându-se cu provocări noi, cum ar fi prima tabără în care se află departe de părinți sau prima ”epidemie” de îndrăgosteală de la ea din clasă.

Editura Univers Enciclopedic Junior

La Univers Enciclopedic am început cu Povești din jurul lumii despre istețime și curaj, o carte cu basme în care fetele/femeile sunt protagonistele și ele salvează situația, ba chiar și pe prinț, uneori 😀 O carte minunată despre girl power, pe care mi-a plăcut mult s-o traduc.

Apoi am continuat cu Povești ilustrate despre sirene și Povești ilustrate cu monștri, căpcăuni și uriași. Toate cele trei din serie sunt de la Usborne (prima e format mai mare, următoarele sunt mai mici) și sunt la reducere pe site-ul Univers Enciclopedic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.