Evenimente de Halloween pentru copii și adolescenți în București

Dacă vreți să petreceți week-end-ul 28-30 octombrie pe undeva prin București unde să fie chestii cu dovleci și/sau înfricoșătoare, iată câteva evenimente de Halloween care mi s-au părut foarte drăguțe.

OPERA COMICĂ PENTRU COPII

Noaptea Vrăjitoarelor (21- 23 octombrie) și Noaptea Magiei (28-30 octombrie) sunt deja evenimente consacrate la Opera Comică. Bilete în rețeaua bilete.ro.

Pe 21, 22 și 23 octombrie, spectatorii mici și mari sunt așteptați cu cea mai frumoasă costumație pentru a pătrunde în lumea fantastică a poveștilor. Personajele negative din spectacolele Operei Comice pentru Copii – vrăjitoare, troli, regine, căpcăuni, pirați și animale fantastice – își dau întâlnire la o nouă ediție de Noaptea Vrăjitoarelor, singurul eveniment interactiv care le pune într-o lumină bună.

Obiecte zburătoare, iepurașul Biribum, porumbeii fermecați, personaje magice din povești și nu numai vin la final de octombrie în Salonul „Mozart” al Operei Comice pentru Copii la Noaptea Magiei, invocate de Bogdan Muntean, magicianul OCC.

În curtea OCC se desfășoară Târgul de Toamnă al Copiilor, unde cei mici pot vedea de aproape animalele dintr-o gospodărie, pot participa la atelierele de sculptat dovleci etc, în zilele de sâmbătă (10-19) și duminică (10-14), până la jumătatea lunii noiembrie. Decorul evenimentului este unul demn de Cartea Recordurilor, căci a făcut parte din spectacolul Vlaicu Vodă. Accesul în târg este gratuit, iar participarea la activități se efectuează pe bază de tichete, disponibile la Magazinul OCC.

QUESTO – BUCUREȘTIUL BÂNTUIT 4

Nu doar copiii mici se pot bucura de activități de Halloween, ci și adolescenții și tinerii. Questo lansează un nou joc de Halloween în seara de 29 octombrie. Folosește aplicația mobilă Questo ca să ajungi la fiecare loc de pe traseu, rezolvă puzzle-uri și ghicitori și află poveștile horror din spatele fiecărui conac și clădire blestemate. Vei fi ghidat de aplicație pas cu pas de-a lungul întregului joc de explorare. Start ora 20.00, cu aplicația Questo. Detalii în evenimentul de pe Facebook.

HALLOWEEN PARTY & FAIR

Teatrul de Comedie (lângă Sinagogă – Piața Unirii) – Sala Mare, organizează un târg de Halloween pe 30 octombrie, în intervalul orar 11-19. Vor fi concursuri de costume, ateliere organizate de Anonymo Muza unde vor picta: forme de ipsos, păpuși blank înspăimântătoare, gentuțe pentru colindat, animale din papier mache, cercei din scoici.

Vor crea mandale pentru a-i feri de coșmaruri, vor crea și picta machete de animale, coliere din paste făinoase și păianjeni, machete terifiante din natură, tablouri 3d cu pietre de râu. Vor crea felinare Jack O’Lantern din dovleci! Detalii aici.

HALLOWEEN FEST UNIRII

Târg, ateliere de pictat dovleci, spectacol de magie, mini concerte, trupa de teatru Sufletos – 28-30 octombrie 2022. Detalii aici.

HALLO-WINE FAIR

La Maison 13 are loc în perioada 29-30 octombrie un târg de Halloween, cu tot felul de delicii, pâine caldă, vinuri și produse handmade. În plus, la Maison 13 au mereu un decor frumos pentru pozat, chiar la intrare. Taxă de intrare 10 lei/adult, copiii au acces gratuit. Detalii aici.

SPOOKY FEST

Pe 29-30 Octombrie are loc Spooky Fest, ediția specială de Halloween la Victoria Hub pe Calea Victoriei: un târg cu artizani și antreprenori locali, citiri în tarot, workshop-uri spirituale și tombolă cu premii. Detalii aici.

Dacă mai știți și altele, oriunde în țară, lăsați-mi detaliile în comentarii!

One Reply to “Evenimente de Halloween pentru copii și adolescenți în București”

  1. Lucrurile sau personajele inspaimantatoare, infricosatoare, malefice n-ar trebui sa fie niciodata prezentate intr-o lumina buna sau ca fiind amuzante. Ele trebuie sa-si pastreze locul lor in sfera negativa, altfel copiii vor fi derutati pe viitor in a distinge binele de rau in viata lor reala. Constiinta le va fi adormita intr-o anumita masura si e posibil sa nu reactioneze bine in situatiile in care conteaza.
    In plus – sau mai ales – Halloween-ul are un caracter ocult, chiar daca la aceste petreceri nu se observa, nu e usor vizibil, ci se vede doar partea de “amuzament”.
    Faptul ca se organizeaza si workshop-uri spirituale, tarot … demonstreaza ca se depaseste limita amuzamentului chiar si la astfel de evenimente “inofensive”.
    De ce oare am adoptat asa de usor aceasta sarbatoare?
    De cand si de ce Raul a devenit … amuzant?
    Sunt impotriva manifestarilor de acest tip si a participarii la ele, mai ales a copiilor (chiar si cand ar fi costumati in personaje pozitive).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.