Noutăți de iarnă la editura Signatura + evenimente Gaudeamus

Editura Signatura are multe noutăți deosebite iarna asta și vine cu ele și la Gaudeamus, unde vor avea și o serie de evenimente cu scriitori și ilustratori. Astfel, vineri, sâmbătă și duminică (09-11.12.2022), vă veți putea întâlni cu Iulia Burlac, Anamaria Lembrău și Ion Puican în cadrul unor ateliere de lectură și ilustrație.

Ce cărți noi veți găsi la standul Signatura:

Natura surprinzătoare, Florence Guiraud

Este un album de ilustrație zoologică, alb-negru și color. Conține și câteva curiozități din lumea animalelor, iar unele ilustrații sunt supradimensionate pentru a remarca toate detaliile de pe aripa unei libelule sau a unui fluture, de exemplu.

Din sumar: Păsări sub lupă, Găini, curcani, fazani&Co, Insecte fel de fel, Și acum, fluturii, Viețuitoare marine, Și tot în lumea subacvatică, Un festival al peștilor.

O carte absolut minunată pentru toți copiii și adulții fascinați de natură și de locuitorii ei.

Parfumul zilelor de vacanță, Thibault Prugne

Bunu Leon era dintre omenii care-și doresc să nu se schimbe nimic niciodată. Care nu vor să facă lumea un loc mai bun, ci doar să trăiască în mijlocul ei și să-i asculte respirația. 

Mi-a plăcut enorm de mult această carte pe care n-o pot descrie altfel decât ca duioasă. O poveste despre o fetiță și o vară petrecută la un bunic însigurat, în timp ce tatăl era plecat la război (și poate nu se mai întorcea) și mama era plecată la muncă în străinătate. Despre prima dragoste, despre iubirea față de natură, despre a sta, pur și simplu, și a contempla.

Este o carte care spune foarte multe lucruri în nu așa multe cuvinte, dar care reușește să picteze un tablou superb al unor amintiri de vacanță. Ilustrațiile sunt, cu adevărat, deosebite și completează minunat povestea.

Vine iarna, Tony Johnston, ilustrații Jim LaMarche

Putem învăța de la animale, spune tatăl meu. Despre răbdare. Despre adevăr. Despre liniște. Despre a lua doar ceea ce avem nevoie de la pământ pentru că noi suntem doar păstrătorii lui.

Din nou o carte la care ador ilustrațiile, cred că cele mai frumoase ilustrații le-am văzut până acum în cărțile de la Signatura și, deși îmi plac mult poveștile scrise, mult mai mult îmi plac cele vizuale, chiar dacă n-au nevoie de traducător 🙂 Cartea ne trece prin lunile de toamnă până la sosirea iernii și ne arată câteva dintre comportamentele animalelor și schimbările naturii, așa cum le remarcă o fetiță din punctul ei de observație într-un copac.

Piticul Cinabru, E.T.A. Hoffmann, ilustrații Val Munteanu

O traducere a unui basm clasic al cunoscutului autor german E.T.A. Hoffman. Am citit Piticul Cinabru în facultate (într-o variantă care se chema Piticuț, zis și Cinabru), deoarece am studiat-o la literatură germană (puțină lume știe că eu am terminat facultatea de Germana din Iași). Pentru a-i înțelege lecțiile despre fățărnicie și despre cum, adesea, avem răul în fața noastră dar nu suntem capabili să-l vedem, o recomand copiilor mai mari.

Noaptea și prietenii lui Gaspard, Seng Soun Ratanavanh

O poveste despre prietenie și imaginație și despre cum uneori, căutând ceva măreț, nu vezi fix ce ai în fața ochilor tăi. Lui Gaspard îi este frică de întuneric, așa că își caută un prieten să-i țină de urât și, în căutările sale, găsește chiar mai mulți, precum și o grămadă de experiențe noi.

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.