Cadouri de Paști pentru adolescente: 10 idei mai bune decât dulciurile

Se apropie sărbătorile și aveți de luat cadouri pentru adolescente? Și, ca întotdeauna, nu prea știți ce să le luați, mai ales dacă obișnuiți să faceți vânătoare de Paște sau să oferiți mici punguțe cu „treats” (cadouri mici, atenții) și sfârșiți prin a vă înfige în dulciurile de la supermarket?

Eu dulciuri nu le mai iau copiilor, oricum vor primi din toate părțile și câteodată nici n-am ce face cu ele, pentru că nici Vlad, nici Eliza nu prea mai mănâncă ciocolată. Probabil voi alege dulciuri gen jeleuri, M&M, Skittles, pentru că pe-aici se situează acum preferințele lor și vor fi puține.

În rest, la vânătoarea de ouă (care de fapt e o vânătoare de mici cadouri), voi pune alte surprize, chestii care să nu fie scumpe, dar să fie mai utile. Și ca să vă ajut și pe voi, am stat de vorbă cu Eliza, am luat la puricat lista ei de dorințe și ne-au ieșit următoarele sugestii.

Țineți cont că nu există o listă de dorințe universală. Adolescentele sunt minunate tocmai prin diversitatea personalităților lor, deci lista de mai jos nu se aplică 100% tuturor fetelor, dar poate fi un punct bun de plecare.

1. Bentițe de păr pentru skincare. Adică o bentiță să-i țină părul când își face rutina de îngrijire a tenului. Să fie drăguță și pufoasă, în culorile ei preferate. Eliza are una dintr-un set cu bentiță și măști de față, pe care am luat-o de aici la un preț foarte bun (25 lei set de bentiță și 2 măști) și e perfectă pentru oferit cadou.

2. Clești de păr. Tot din categoria asta, consider că o fată n-are niciodată suficienți clești de păr (dacă are părul lung), mai ales că au tendința de a se rătăci permanent. Eu am comandat pentru Eliza și celelalte fete din familie unii de pe Shein, cu flori, din metal, dar găsiți o grămadă de modele și pe la noi.

3. Rolă de masaj cu jad. Dacă nu are deja, o rolă de masaj cu jad sau orice aparat de masat tenul e foarte potrivit. Ele sunt la vârsta la care le place să-și facă tot felul de rutine și de răsfățuri și, mai ales, să aibă masa de toaletă (sau spațiul dedicat) plin de tot felul de produse. Le găsiți la DM sau pe tot felul de site-uri.

4. Măști de față tip șervețel. Eliza adoră măștile cosmetice și niciodată nu consideră că are destule. Încercați să le alegeți în funcție de tenul lor sau alegeți ceva neutru, care merge la orice ten.

5. Balsam de buze. Niciodată nu sunt destule și, de obicei, ele preferă să aibă balsamuri de buze prin toate gențile. Alegeți și unele care dau un pic de culoare sau cu arome, în funcție de ceea ce le place. Tot din categoria asta sunt mini-cremele de mâini și ojele colorate.

6. Bombe de baie. Sunt din categoria „nu știi dacă folosesc la ceva”, dar sunt de efect. Evident, dacă aveți cadă 😀 Eu am cumpărat niște seturi de bombe de baie aranjate frumos într-o cutie, ca niște planete, și după aia am realizat că nu toți destinatarii aveau cadă :)))

7. Accesorii. Șșșș, Eliza nu știe, dar i-am comandat câteva perechi de cercei frumoși de pe Shein. Îi place mult să și-i schimbe des și mereu i se pare că n-are suficienți. Și are dreptate, normal, nici eu n-am suficienți! Dacă adolescentei voastre nu-i plac cerceii, alegeți brățări sau coliere. Eliza mai are pe listă insigne (da, și eu mă întreb ce să facă cu ele) și am comandat odată unele super drăguțe cu mesaje de pe un site de la noi, pe care, din păcate, nu mi-l aduc aminte acum. Dar găsiți o grămadă pe Aliexpress sau pe net, în general (atenție să fie gen „pin”, nu insignă clasică)

8. Bentiță pentru bucle. Sunt niște chestii care se pun pe cap și se răsucește părul în jurul lor, te culci așa cu ele și a doua zi ai părul ondulat. Sunt în mare vogă printre adolescente. Se găsesc la DM la un preț absolut aberant (129 lei), eu am comandat de pe Aliexpress (le găsiți pe net căutând după „bentiță pentru bucle” sau „ondulator fără căldură”), și le găsiți și pe emag de la 30 lei în sus.

9. Traiste de pânză (=totebags). Este incredibil ce mult s-a răspândit moda asta cu traistele de pânză. Chiar mă amuzam că recunoști un adolescent în ziua de azi după traista de pânză și ceaiul Bobba în mână. Evident că și Elizei îi plac mult și deja vrea să treacă la alt nivel: traista croșetată, dar încă n-a găsit ce-și dorea. Se găsesc cam peste tot, prin librării și pe la târgurile de cărți și online.

10. Chestiile artsy – le-am denumit așa generic, pentru că fiecare adolescentă are o pasiune artistică de vreun fel. Eliza are pe listă mereu materiale pentru desen și pictură de la Profiart, iar acum am văzut că s-au adăugat la listă și mărgele de nisip pentru țesut brățări și un cerc pentru brodat (n-am idee de ce!).

Iar dacă nu vă convinge nimic din lista mea, cereți-le să-și facă ele o listă. Eliza are o listă lungă denumită „the unrealistic wishlist” (lista de dorințe nerealizabile) și am fost surprinsă de foarte multe chestii de pe ea.

Evident, are lucruri din sfera pasiunilor ei (accesorii de balet, de ex), salteluță de yoga, gantere și bandă elastică pentru fitness (pe care nu le-ar folosi niciodată), merchandise de la streamerii ei favoriți (Tommy Innit, Wilbur Soot, JSchlatt – sper că i-am scris bine), hârtie foto pentru aparatul ei foto instant, un ceas Fitbit, o grămadă de ochelari de soare, jocuri (boardgames), parfumuri și farduri, dar ați fi surprinși că are și experiențe trecute acolo, gen un picnic cu familia, să meargă cu bicicleta prin parc, o zi la Therme sau bilete la concerte, dar și chestii mai mari, gen mobilă nouă sau o schimbare totală a camerei ei.

Adolescentele sau adolescenții voștri ce-și doresc cadou?

6 Replies to “Cadouri de Paști pentru adolescente: 10 idei mai bune decât dulciurile”

  1. A mea e într-o perioadă în care își dorește markere, multe markere (am și comandat un set de 50 de pe emag). Dar eu aștept sa îți aduci aminte site-ul cu insignele, ca și alea ne plac (de fapt, toate de pe lista Elizei cred ca sunt drăguțe și le plac adolescentelor, inclusiv mie 🤭)

    1. Laura Frunză says: Reply

      Da, toate chestiile pentru sketching sunt, in general, si pe lista noastra, desi are deja o gramada!

  2. Aș adăuga cărți, agende, pixuri deosebite, poșete etc.

    1. Laura Frunză says: Reply

      La posete nu m-as baga, adolescentele sunt foarte diferite in materi de posete si sunt si destul de scumpe. Aici am ales chestii mai mici si la un pret mai acceptabil. Eu agende si carnetele nu vreau sa mai vad, cred ca are vreo douazeci si mai bine in toata camera, eventual cu doar o pagina scrisa/desenata.

  3. Nimic nu-i mai bun decât dulciurile, decât dacă le însoțește 🙂

  4. Adolescența este o perioadă dificilă, iar găsirea cadoului potrivit pentru o adolescentă poate fi o provocare. Cred ca produse de îngrijire personală, cărți, haine și accesorii au mereu succes.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.