Calendar de Advent cu activități în familie – inspirație pentru 2024

Se apropie luna decembrie și cred că părinții deja au intrat în starea aia de pregătit surprize, cadouri și planificat sărbătorile! Multe locuri din București s-au decorat deja de Crăciun (unele au cam furat startul), Diva difuzează deja filmele tematice (am văzut deja două!) și afară ne cam îngheață „nasul și picioarele”, ca să cităm o poezie celebră.

Prin urmare, a venit vremea să rememorez Calendarul de Advent cu activități în familie de anul trecut, ca să vă inspir pentru anul acesta. Câteva zile din Advent noi am lipsit de acasă (fiind plecați într-o mică vacanță la Paris), dar copiii s-au descurcat minunat singuri. Pentru prima oară, am inaugurat anul trecut un Calendar de Advent din lemn cu sertărașe, în care puneam zilnic bilețele și ceva dulce.

Printre activitățile preferate s-au numărat concertele, patinatul și coptul fursecurilor. Chiar aș fi curioasă care sunt activitățile voastre preferate de familie în perioada Adventului!

Cum să aflați ce evenimente și locuri frumoase sunt în orașul vostru:

  • urmăriți pe social media paginile mall-urilor, complexelor comerciale și hipermarketurilor locale. Mai mereu organizează activități pentru copii!
  • urmăriți paginile de Facebook ale teatrelor, sălilor de concerte și căminelor culturale din zona voastră.
  • urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale bloggerilor și influencerilor locali – ei sunt primii care află ce se întâmplă în oraș!
  • urmăriți paginile ziarelor locale, ale cafenelelor și chiar și ale Bisericilor din comunitățile voastre (dacă există)
  • dacă v-au inspirat să faceți ceva frumos, lăsați-le oamenilor care fac munca asta de social media (care vouă vi se pare ușoară, dar nu e) câte un comentariu sau o apreciere. Ajută să știe că munca lor nu e degeaba!

1 Decembrie

Am plecat de acasă cu gândul să ajungem la paradă, dar a fost o absolută nebunie și nu am reușit să vedem mai nimic! Doar la final s-a jucat Vlad puțin pe la mașinile parcate pe Kisseleff. Și dacă tot am ieșit am vizitat și doua locuri frumos decorate (Florăria Florens și foaierul hotelului Sheraton), am admirat vitrine și am făcut o plimbare. Acasă am pregătit cadourile pe care Vlad le va oferi colegilor de școală de Sfântul Nicolae (câte o carte cu Minunile Sfântului Nicolae și o acadea-bastonaș), iar seara am ieșit să vedem Spărgătorul de Nuci la Opera Comică, o tradiție de familie.

Florăria Florens e în fiecare an decorată magic, așa că v-o puteți trece pe listă și anul acesta, alături de Casa Mița Biciclista, cofetăria Capșa, cafeneaua Throwback din Cotroceni și multe, multe altele pe care o să le vedeți în social media.

2 Decembrie

Copiii au găsit azi în Calendarul de Advent un bilețel în care erau invitați să bea o ciocolată caldă și să se uite la un film de Crăciun ales împreună (au ales Grinch, varianta animată). Le-am lăsat pudra de ciocolată, mini-bezele și lingurițe din ciocolată, iar noi am fugit într-o mini-vacanță la Paris.

3 Decembrie

În a treia zi de Advent, copiii au primit provocarea să facă împreună o rețetă pe care s-o aleagă ei și au făcut brownies pe care le-au decupat în forma de brăduț.

4 Decembrie

Copiii au primit o activitate în Calendarul de Advent de care nu s-au putut apuca pentru că Eliza a avut multe teme, așa că l-a “pedepsit” și pe Vlad și nu l-a lăsat să facă activitatea fără ea :))) (au primit niște globuri de lemn care trebuiau decorate cu cusături).

5 Decembrie

La numărul 5 copiii au avut kit-uri de mini-căsuțe de turtă dulce și de curățat ghetuțele pentru Moș Nicolae.

6 Decembrie

A venit Moș Nicolae, inclusiv „în persoană” la școală, așa că n-a mai fost nevoie de activitate.

7 Decembrie

A nins, așa că am ieșit spontan la o bulgăreală în parc. A fost super distractiv, mai ales că era seara, afară era plăcut și copiii erau fericiți că ne întorseserăm acasă din excursia la Paris.

8 Decembrie

Am făcut bradul și copiii s-au ciondănit foarte mult de la cine să pună steaua în vârf, conflict încheiat cu punerea stelei pe dulap și înlocuirea ei cu un vârf de sticlă.

9 Decembrie

Am fost la o mini-sesiune foto gratuită cu Cristian Șuțu și într-o vizită la Muzeul Copiilor. Urmăriți-le site-ul că deja s-au pus unele tururi de iarnă și puteți rezerva bilete.

10 Decembrie

Am fost la Cărturești Carusel să punem scrisoarea pentru Moș Crăciun (cutia poștală de la Asteroidul B 612 s-a mutat anul trecut la Cărturești) și am avut serbarea lui Vlad.

11 Decembrie

L-am pus pe Vlad să facă rețeta lui preferată de fursecuri – mini-Linzer cu gem. El a cântărit ingredientele, le-a amestecat în robot, eu am frământat aluatul, apoi l-am întins și Vlad a decupat și a adăugat gem.

12 Decembrie

Pentru că nu m-am simțit în stare de nimic, copiii au ieșit la pizza cu tati, ceea ce e o sărbătoare în sine pentru ei.

13 Decembrie

Am avut în Calendarul de Advent o vizită la Garden of Lights – București – Alice in Wonderland. Am avut în acest calendar multe activități sau multe intenții care n-au meritat banii și/sau efortul sau altele pe care le-am abandonat pentru că nu erau deloc ceea ce ne-am fi dorit sa fie (ca idee, nu tot ce vedeți în social media e așa și în realitate și adesea cu cât mai instagramabil e un loc cu atât sunt șanse mai mari să nu fie deloc ca în imagini).

Dar acesta NU a fost unul dintre ele, drept dovadă că am luat bilete și anul ăsta. Mi-a plăcut foarte mult în Gradina Botanică la expoziția de lumini și sunete, m-aș fi bucurat și le-aș fi admirat și mai mult dacă Vlad nu era țâfnos și nemulțumit – și da, să vă așteptați la multe bombăneli și nemulțumiri de la copii, oricât v-ați da peste cap. Sezonul de iarnă e stresant și pentru ei și e posibil să nu reacționeze chiar cum ne-am dori la unele activități.

14 Decembrie

Copiii au primit câte un mic dar în Calendarul de Advent (Vlad un kit de modelat cu clay, iar Eliza un set de colier și cercei în forma de cadouri de Crăciun), iar eu am plecat cu treabă. De dimineață m-am văzut cu sora mea și o colegă de-a ei la o cafenea superbă din Cotroceni, care este fix așa cum am văzut în social media – frumos decorată, intimă, cu produse bune și oameni amabili – Throwback Coffee & Stories.

Am băut o ciocolată caldă, am făcut schimb de daruri și ne-am pozat în decorurile frumoase, apoi am plecat fiecare în treaba noastră. Eu m-am dus la birou pentru un eveniment de iarnă pe etaj, și m-am bucurat să-mi revăd colegii, pe unii chiar nu i-am mai văzut de un an!

15 Decembrie

Am ieșit la Povești cu cai la Opera Comică pentru Copii un spectacol cu dresura de animale făcut de Basme cu Cai, pe care probabil îi știți de la Comana. A fost magic! Apoi Vlad a luat o grămadă de trânte la patinoar pentru că, bineînțeles, el „știe” sa patineze fără ajutor. Târgul de Crăciun de la Opera Comică va fi deschis și anul acesta și cei de la Basme cu Cai vor fi acolo cu un spectacol nou.

16 Decembrie

Noi cu Vlad am mers la o superbă serbare despre adevărata semnificație a Crăciunului, în timp ce Eliza a copt turtă dulce timp de 5 ore împreună cu o colegă pentru un proiect pentru școală. Apoi am fost cu Vlad la patinoar (iar), pe patinoarul Grand Arena, unde n-am mai dârdâit de frig, ba chiar am făcut și niște cumpărături de cadouri de Crăciun.

Spre seară, Eliza a venit acasă și am ieșit la Sala Palatului să vedem musicalul Mamma Mia, pe care Eliza si-l dorea de mult și pentru care a primit bilet cadou de Moș Nicolae, după care ne-am plimbat puțin și ne-am pozat cu decorurile de la restarauntul Mace by Joseph Haddad. Nu uitați să includeți și spectacole sau concerte în activitățile de Advent!

17 decembrie

Am făcut o pomană la Biserică și o vizită la nași. Vizitele la prieteni sau familie sunt cea mai frumoasă modalitate de a petrece zilele de Advent și așa nu vă aglomerați nici pe voi și nici pe ei cu vizite de sărbători.

18 decembrie

Pe 18 decembrie Adventul a fost despre mine, am avut un bilet la concertul lui Ștefan Hrușcă pe care îmi doream de mult să-l văd, iar apoi am fost cu Eliza la un eveniment la hotel Marmorosch. Decorurile de la Marmorosch sunt mereu spectaculoare, așa că nu uitați să le includeți și anul ăsta în turul vostru de Crăciun prin oraș.

19 decembrie

Am copt fursecuri și am fost cu Eliza la un concert Madrigal.

20 decembrie

Am avut evenimentul nostru anual de Secret Santa în familie, găzduit de noi anul trecut.

21 decembrie

Am mers cu colinda la o mătușă și am terminat de copt fursecurile.

22 decembrie

Pe 22 am plecat la Iași și am făcut o plimbare la luminițele de pe Ștefan cel Mare. M-am văzut cu o prietenă și am semnat cărți care au devenit cadouri de Crăciun, am intrat la Mitropolie să vedem bradul uriaș, am aprins lumânări, ne-am pozat la decorurile luminoase, am băut un vin fiert, Vlad s-a dat în mașinuțe, Eliza a înghețat de frig și eu m-am îndrăgostit de o rochie argintie dintr-o vitrină.

23 decembrie

Am testat patinoarul de la Palas Iași, pe o vreme perfecta pentru patinat. Apoi ne-am întors acasă, am împodobit bradul și la mama, am înfășurat sarmalele și am făcut o prăjitură cu cremă.

24 decembrie

În ultima zi de Advent, am fost la masă la o prietenă dragă și copiii au fost la colindat prin bloc, apoi am făcut o mini-ședință foto în fața bradului.

Inspirație din anii trecuți:

Calendar de Advent cu activități 2022

Calendar de Advent cu activități 2021

Calendar de Advent cu activități 2020

Calendar de Advent cu activități 2019

Similar Posts

4 Comments

  1. Daa, anul acesta si eu mi-am propus fie advent cu sertarase, fie cu plicuri – că am o tonă de plicuri și le pot pune pe o sfoară, ceva inventiv. Provocări și dulciuri. Sper să mă și țină:)
    Super bune indicațiile, si eu tot după calendarul din fb ma ghidez mult.

    1. O ocazie buna sa reciclezi plicurile 😀 Eu am cumparat anul trecut calendarul asta cu sertarase din lemn si, desi sunt micute, abia incap doua bomboane si un biletele in ele, mi se pare perfect!

  2. Dar as fi curioasa de unde ai luat mini casutele de turta dulce si de asemenea si casuta cu sertarase. Dragute ideile tale! multumesc

    1. Casuta cu sertarase e de la Sinsay, din colecția de anul trecut. Seturile de mini-casute le adusesem din străinătate dar am văzut și la noi în multe magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.