Calendar de Advent cu activități – inspirație din 2022 pentru 2023

Pentru că în curând începe Adventul și noi vom face, ca în fiecare an, calendarul de Advent cu activități, iată recapitularea a tot ce am făcut anul trecut de pe 1 până pe 24 decembrie, ca să vă inspire.

Ca de obicei, vă recomand să includeți în calendarul de Advent cu activități mult timp petrecut în familie, în și în afara casei, seri de film, plimbări, meșterit, spectacole, târguri de Crăciun, vizite la locurile frumos decorate din oraș, ieșiri cu alți membri ai familiei, ceva făcut pentru alții și, dacă vă ajută natura, activități specifice iernii.

Până acum, eu am luat bilete la Muzeul Copiilor pentru activități de Crăciun, la două spectacole (nu vă zic care, că citește și Eliza și vreau să fie surpriză), vreau să vizităm o cafenea tematică, expoziția de lumini din Grădina Botanică și mai departe, vedem. Ca în fiecare an, o să vă țin la curent pe pagina mea de Facebook cu tot ce facem, cu hashtagul #AdventElizașiVlad2023.

Și nu uitați:

  • Adventul nu este doar pentru copii, ci și pentru voi! Mergeți și voi (adulții) la spectacole, la petreceri, la băut cu prietenii, la plimbări și la lucruri și în locuri care vă plac vouă!
  • Adventul nu trebuie să fie o sursă de stres. Dacă nu puteți sau n-aveți chef să faceți ceva în ziua respectivă, nu faceți. Vă puteți relaxa la un film sau în pat cu o carte și tot activitate de Advent se cheamă.

1 decembrie

Anul trecut am fost în mini-vacanță într-un tur al târgurilor de Crăciun și de 1 decembrie ne-am nimerit la Drobeta Turnu Severin. Am văzut finalul paradei, am fost la patinoar și am vizitat Târgul de Crăciun.

2 decembrie

Am plecat la Belgrad în căutarea târgului de Crăciun, doar că nu l-am găsit. Am vizitat, în schimb, Cetatea Golubac și ne-am cazat la un hotel plutitor.

3 decembrie

Am vizitat Grădina Zoologică din Belgrad, un pic din Novi Sad și târgul de Crăciun de la Timișoara.

4 decembrie

Ne-am întors din călătorii, așa că am petrecut ziua de 4 decembrie în trafic, dar tot am ajuns la timp să vedem marea aprindere de luminițe de la noi din cartier (au stins câteva secunde luminile stradale și le-au aprins pe cele festive), iar copiii au mâncat dulciurile din calendar de la numerele 1-4 😃În plus, copiii s-au bucurat să găsească în cutia poștală felicitări de Crăciun adresate lor direct.

Despre excursia noastră pe la târgurile de Crăciun de anul trecut puteți citi aici.

5 decembrie

Am făcut ornamente din role de la hârtie igienică, am copt chec pentru Moș Nicolae (căruia i-am pregătit și castane coapte și vin fiert 😃 ) și copiii au pregătit ghetuțele, evident. Eliza a mai lucrat la o ilustrație de Crăciun pe care o făcea pentru ora de desen de la școală și care i-a ieșit foarte bine. Despre ornamentele meșterite anul trecut puteți citi mai în detaliu aici.

6 decembrie

La școală la Vlad a venit Moș Nicolae în persoană, iar de dimineață s-au bucurat de cărți, dulciuri și calendare de Advent: cu rechizite al lui Vlad și cu brățări și charmuri pentru brățări al Elizei. Seara, le-am dat să facă câte un tablou mic cu diamante cât eu m-am uitat la un film Diva foarte prost.

7 decembrie

Pe 7 a fost Advent doar pentru mine, am fost la târgul de carte Gaudeamus care s-a desfășurat ceva mai târziu anul trecut.

8 decembrie

Am mers și am vizionat un spectacol: musicalul Cats al lui Andrew Lloyd Webber, pus în scenă de Clubul Copiilor sector 5 la Palatul Național al Copiilor.

9 decembrie

Eu am fost la un eveniment, iar seara copiii au pictat căsuțe din lemn, în timp ce ascultam colinde. Vlad a ales să deseneze o scenă a Nașterii Domnului (sper că vă dați seama care e), iar Eliza a pictat un peisaj nocturn cu o pisică în geam. Dacă aș fi avut în casă niște vată, lipeam pe acoperișuri pe post de zăpadă.

10 decembrie

Copiii au fost la niște ateliere de pictură la Rembrandt Art Center (Hanul cu tei). Am vizitat târgul de Crăciun din Piața Constituției și pe cel de la Opera Română.

11 decembrie

Am vizitat târgul de Crăciun al Operei Comice, unde copiii s-au dat în Sania Moșului și au meșterit ceva la ateliere (Eliza un îngeraș din lână și Vlad pictură pe sticlă). După aia ne-am dus la Maison 13 să ne pozam cu decorurile de la târgul Moon Bazar, apoi am trecut prin Grădina Icoanei și Parcul Ioanid sa vedem instalațiile de la Festivalul Luminilor – Lights on Romania. După amiaza, copiii au fost la yoga cu tematica Harry Potter la Cărturești Verona ținut de Adina Scortescu Yay Kids cu Adina (are cursuri diverse și anul ăsta).

12 decembrie

Copiii au lucrat la felicitări de Crăciun cu diamante.

13 decembrie

Vlad a lucrat dintr-o carte de activități, am copt castane și am meșterit un felinar și o centură pentru rolul din serbarea de Crăciun a lui Vlad.

14 decembrie

Plimbare prin târgul de Crăciun West Side Christmas din Drumul Taberei, unde am băut vin fiert (eu), am mâncat castane coapte și ne-am plimbat.

15 decembrie

Eu am fost la masaj pe patul cu role de jad, Vlad și-a scris lista de dorințe pentru Moș și a meșterit, împreună cu Eliza, farfurioare din argilă cu uscare la aer, cu modele macrame.

16 decembrie

Eu am fost la birou, la o petrecere de Crăciun organizată pe etaj, iar seara Vlad și-a probat costumul pentru serbare și am împachetat un cadou (sincer nu mai știu pentru cine era).

17 decembrie

Am fost în vizită la fabrica lui Moș Crăciun, Jucărești, în Prahova – detalii aici, și seara am împodobit bradul.

18 decembrie

A avut loc serbarea de Crăciun a lui Vlad, apoi Eliza a mers la un eveniment cu tematica Harry Potter împreună cu un prieten, iar noi l-am lăsat pe Vlad la sora mea și am mers la un spectacol (Secretul lui Marco Polo) la Teatrul de Operetă Ioan Dacian împreună cu o prietenă și cu soțul ei.

19 -20 decembrie

Au fost două zile de prăjiturit intens. Am făcut trei feluri de fursecuri pentru Crăciun și pentru un schimb de fursecuri organizat pe grupul Meal planning de care te poți ține. Întâmplător, partenera mea a fost trasă la sorți (a fost și un concurs) și am câștigat amândouă vouchere de cumpărături la Carrefour.

Copiii au avut activitățile lor, separate de noi, de exemplu Eliza s-a dus la școală cu chitara și a cântat Galbenă Gutuie.

21 decembrie

Am scris și expediat felicitări de Crăciun. Felicitările au fost cumpărate de la Taica Lazăr, unde găsiți anual felicitări de Paște și Crăciun pe care le puteți cumpăra, iar banii merg pe proiectele caritabile pe care le susțin cei de la Taica Lazăr.

22 decembrie

Am ieșit cu Eliza, cu mama și cu sora mea la un concert la Opera Română.

23 decembrie

Am fost la Spărgătorul de Nuci la Opera Națională. După amiaza, Eliza a plecat cu o prietenă la colindat, iar pe seară am mers la o mătușă, Vlad cu steaua și Eliza cu chitara.

24 decembrie

În ultima zi de Advent ne-am adunat acasă la sora mea și am schimbat cadourile de Secret Santa în familie, copiii ne-au colindat și am mâncat bunătăți. A fost cea mai frumoasă zi de Ajunul Crăciunului!

În zilele următoare am făcut plimbări prin București prin cele mai frumos decorate locuri, și vă recomand să faceți asta anul acesta ca parte din Calendarul de Advent cu activități. Iată aici ce am vizitat anul trecut, o să trecem pe acolo și anul ăsta să vedem dacă mai sunt decorate și revin cu detalii.

Alte idei:

Calendar de Advent 2018

Calendar de Advent 2019

Calendar de Advent pandemic 2020

Calendar de Advent cu activități 2021

.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.