Cocktailuri fără alcool

Am avut azi la serviciu o mică petrecere de inaugurare a noului birou şi, făcând un brainstorming printre colege, am ajuns la concluzia să organizăm un cocktail party, cu băuturi nealcoolizate. Am googălit şi am agreat până la urmă trei reţete:

Afterglow: Părţi egale de suc de portocale şi suc de ananas şi jumătate de măsură grenadine se amestecă şi se toarnă în pahar, adăugându-se cuburi de gheaţă.

Green apple: Se taie o limetă în 8 bucăţi, se adaugă o linguriţă de zahăr brun, puţină mentă şi se pisează direct în pahar cu un pistil. Se adaugă gheaţă pisată şi se completează până sus cu suc de mere.

Virgin Margarita: trei părţi suc de portocale, o parte suc de lime se amestecă într-un pahar şi se completează cu câteva picături de sirop de mentă verde (eu n-am găsit sirop verde de mentă, am luat în schimb un sirop presat la rece foarte bun de la un magazin naturist, dar s-a pierdut ideea culorii).

Ca şi gustări am servit un asortiment de fructe confiate (caise, smochine, prune, curmale, mere, stafide) şi de “grăunţe” (alune de pădure, migdale, caju, porumb prăjit).

Am avut chiar şi un aparat de spart gheaţa:

Alte poze, ca să vă fac poftă:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Yammy, super idei. Chiar ma gandeam ca de ziua mea as vrea sa fac altceva – mai sunt vreo 5 luni pana atunci dar nu strica sa ma documentez, nu? ;-).

    • Simona, petrecerea a fost super apreciata la birou. La noi in general se merge pe prajiturele sau tort, asa ca oricand ceva iesit din tipar e apreciat 🙂

  2. Congrats!!!! Am avut norocul sa ma numar printre invitati. Nu numai ca suntem surori dar suntem si colege deci ma bucur de ideile tale si la tine acasa si la serviciu. deci…invidiati-ma!!

    • Stiu, si noua ne-a placut gheata aia micuta. Chiar ma bate gandul sa imi iau un aparat din ala de spart gheata, am vazut la Bamboo.