Piept de pui cu broccoli

De la o vreme a început să-mi placă foarte mult broccoli, aşa că atunci când am primit la provocarea lunară de pe blogul Amei să mă inspir de la Alice şi am dat peste reţeta de ruladă de piept de pui cu broccoli, am vrut musai să o încerc. În ciuda faptului că luna asta sunt mai frugală (adică mai economicoasă, pentru cine nu ştie conceptul), am dat iama în hipermarket şi am luat un piept de pui oşenesc (care a costat cam cât un puişor obişnuit 😀 ) şi un broccoli nu prea mare (şi nişte creveţi şi alte chestii din astea “trebuincioase” la casa omului atunci când e econom 😀 )

Cam astea sunt ingredientele pentru reţetă, însă mai trebuie pe lângă şi puţin ulei de măsline, sare, piper şi un căţel de usturoi.

Pieptul de pui se taie în două pe lung, se dau deoparte muşchiuleţii (bucăţile alea alungite care se separă uşor de restul pieptului) şi, conform reţetei originale, se împung cu un cuţit pentru a li se face nişte buzunare. Eu n-am reuşit treaba asta pentru că pieptul de pui era destul de mic, aşa că l-am tăiat în secţiune şi l-am desfăcut ca paginile unei cărţi. L-am sărat şi piperat şi l-am lăsat să stea cuminte până am pregătit umplutura.

Am desfăcut broccoli-ul în bucăţele şi am pus nişte apă cu sare la clocotit pe aragaz. Când a dat în clocot, am pus bucheţelele de broccoli şi le-am lăsat să fiarbă până sunt destul de uşor de străpuns cu furculiţa, dar să rămână totuşi ferme, să nu se înmoaie.

Se dau deoparte câteva inflorescenţe pentru garnitură şi din vreo patru-cinci bucăţi se face umplutura: se zdrobesc cu furculiţa şi se adaugă usturoiul pisat. Pasta de broccoli se pune pe pieptul de pui, se închide (ţineţi minte comparaţia cu cartea?), se unge cu ulei de măsline şi se pune pe grătar. Eu am preferat să acopăr grătarul cu o folie de aluminiu să am şi beneficiul aburului – mi-era teamă că rămâne nefăcut. Se găteşte câte 8-10 minute pe fiecare parte în funcţie de dimensiunea pieptului de pui.

Se serveşte cu broccoli sau sote de morcovi – de preferat o garnitură cât mai simplă. Mi-a plăcut foarte mult, Eliza, bineînţeles, a strâmbat din nas din cauza broccoliului. Numai bine mi-a rămas mie să-mi iau şi azi la pachet la serviciu, în timp ce ea se delectează cu supă cu găluşte, preferata ei 🙂 Ce vreţi, fiecare cu gusturile lui!

Scuze că poza lasă de dorit, era 9 seara când am terminat de gătit 🙁

2 Comment

  1. Arată bine, dar ca și Eliza, aleg supa cu găluște. 🙂

Leave a Reply