Paste cu zucchini şi prosciutto

Oricât de ciudat ar suna, pastele cu zucchini sunt delicioase şi până şi Eliza, care preferă pastele cu sos roşu, a mâncat o porţie zdravănă. Am reţeta de la Miha care a improvizat-o după ce a mâncat astfel de paste la cantina noastră şi e foarte simplă.

DSCN8022_1 (Large)

Aveţi nevoie de: paste după preferinţe (reţeta originală e cu penne, eu am pus mini-penne cu spanac şi mini-farfalle cu dovleac pentru copii), o cutiuţă mică de smântână pentru gătit, câteva felii de prosciutto de calitate, un zucchini (hai să-i spunem dovlecel pentru uşurinţa exprimării, deşi nu e chiar dovlecel), puţin ulei de măsline.

Se pun la fiert pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dovlecelul se taie în felii şi feliile în jumătate. Prosciutto-ul se rupe în fâşii.

Se încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie anti-aderentă. Se căleşte dovlecelul dar nu mult, să rămână crocant, se adaugă prosciutto şi după maxim un minut se toarnă smântâna. Se mai lasă treizeci de secunde pe foc amestecând continuu, apoi se adaugă pastele şi o lingură de apă în care au fiert pastele (va lega sosul mai bine). Nu puneţi sare deoarece prosciutto-ul este deja sărat. Şi cam atât, masa e gata, mi se pare o idee perfectă pentru când veniţi seara obosiţi de la serviciu şi nu aveţi chef de gătit ceva complicat.

3 Comment

  1. Julia says: Reply

    O sa incerc reteta,multumim de idee, suntem amatori de paste, si noua ne plac formele diverse (copiilor, mai ales!)…Farfuria imi place de mor!! si fotografia pe de-a-ntregul…

    1. Julia, si mie mi-au placut mult farfuriile alea, parca mananc mai cu drag din ele 🙂

  2. elena says: Reply

    de farfurie vroiam si eu sa zic… bestial 😛

Leave a Reply