Am testat eu ca să nu mai greşiţi şi voi :)

Asta ca să parafrazez un articol despre nişte sandvişuri publicat pe Metropotam acum câteva zile. Se dă reţeta asta de pe site-ul unei reviste glossy autohtone.

fursecuri cu migdale

Se testează, deşi intuiţia îmi spunea că nu are cum să fie aşa – sunt păţită cu reţetele din revistele care cumpără poze de pe shutterstock şi le lipesc aiurea-n tramvai lângă nişte reţete prost-traduse şi netestate înainte de a le pune pe hârtie. Iese un aluat sfărâmicios, groaznic. Mă chinui totuşi să-l bag la cuptor să văd ce iese.

Cât fursecurile se coc în cuptor, se caută pe net. Se găseşte reţeta asta ilustrată cu aceleaşi poze – o reţetă de fursecuri fără gluten, de fapt. Se remarcă faptul că cele două reţete sunt cu totul diferite. Se găseşte şi site-ul original. Se traduce cu google translate. Traducerea seamănă cu cea de pe unica, dar se ştie bine că ingredientele japoneze nu-s aceleaşi cu cele româneşti şi cu siguranţă nu-s aceleaşi pe google translate. Se trage concluzia că fiecare publicaţie fur-împrumută poze şi reţete care de pe unde doar că uită să le “împerecheze” cum trebuie.

photo

Gustul e groaznic, foarte dulce, iar textura greţos de făinoasă. Eu zic că puteţi prelua doar ideea de decor, merge cu orice aluat de fursecuri care nu conţine agent de creştere ca să nu se umfle la cuptor.  Eu aşa o să fac. Spor!

Pinterest fail at its max! Prietenii ştiu de ce 🙂

5 Comment

 1. Acum aproape zece ani, intr-o conjunctura demna de o povestire mai lunga, am ajuns director la o editura (nu dau numele, destul de cunoscuta). Si cum acolo tocmai se lucra de zor la o carte de retete deja in intarziere, am primit de la patron (nu dau numele, persoana foarte cunoscuta) ingrata sarcina de a modifica, adapta si corecta tot ce pot, astfel incat nu numai sa arate frumos in pagina, dar si sa includa la ingrediente produsele sponsorilor. Ceea ce am si facut, adaugand cu mare nonsalanta un anumit ketchup acolo unde nu era deloc sau inlocuind untul cu o anumita marca de margarina, de ex.
  A, si sa nu uit: pe atunci nu stiam sa gatesc deloc. Atat am avut de spus 🙂

  1. Q.e.d. : ))))) M-a binedispus anecdota ta.

 2. violeta.argatu says: Reply

  Ideea-i faina. Bine c-ai testat tu ca sa nu mai gresim si noi :).

 3. Larisa says: Reply

  Trebuia sa incerci cu o reteta de shortbread biscuits. Sigur ieseau.

 4. Cred că toți avem experiențe din astea prin bucătărie…câte n-am aruncat și eu din cauza unei rețete false…Am observat însă că rețetele din Good Food sunt testate și demne de încredere!

Leave a Reply