The Full Italian

Am pus şi eu un titlu mişto ca să vă atrag dar de fapt The Full Italian e doar numele dat de mine unui sandviş pe care l-am improvizat acum câteva zile. Şi nu, n-am nicio reţetă pentru voi 😀

pepsi-food-fun-web-res-143

Am fost la un eveniment pentru bloggeri şi jurnalişti unde trebuia să-ţi faci singur un sandviş alegând ingredientele dintr-un soi de sandviş bar (wow! ce era acolo!) şi să participi la un concurs cu el. N-am câştigat dar, spre surprinderea mea, când m-am uitat la final pe foaia de arbitraj, primisem destule puncte 🙂 Cred că mai degrabă “platingul” (aranjarea pe farfurie) meu ingenios i-a atras, că de gustat nu l-au gustat, m-am bucurat tot eu de el 😀 Şi dacă tot am avut la dispoziţie de toate, de toate am şi pus în el. Chiflă cu seminţe, unt, multe frunze de busuioc şi untişor (ingredientul pe care trebuia să-l aducem de acasă – se vede pe farfurie un pacheţel cu untişor), mult prosciutto gustos, două felii de brânză tip Brie (ştiu, deloc italienească, dar nu voiam să pun mozzarella), felii de avocado, roşii uscate la soare şi conservate în ulei de măsline şi dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. A fost foarte bun, vă garantez.

pepsi-food-fun-web-res-142

De fapt eu voiam doar să mă laud cu pozele, că e singurul meu preparat cu poze superbe 😀

pepsi-food-fun-web-res-144

pepsi-food-fun-web-res-217

În a doua poză se vede mai bine şi că am încercat să re-creez steagul Italiei din ingrediente, roşii proaspete şi roşii uscate, mozzarella şi busuioc/untişor, doar că nu le-am pus în ordinea corectă 😀 Pe fundal se vede o sticlă de Pepsi pentru că era un eveniment organizat de Pepsi. Au un concurs fain pe Instagram, trebuie să postezi o poză cu un sandviş cu hashtagul #pepsifunfood şi poţi câştiga diverse premii (doze de Pepsi şi nişte căşti fancy-shmancy ediţie limitată, detalii aici). Eu am primit acordul lor să postez una dintre pozele de la eveniment, aşa că am postat.

Acu’ că m-am şi lăudat şi v-am ridicat moralul la ora prânzului cu poza mea, pot să zic şi ceva de ne-bine? Oameni buni, nu mai irosiţi ingredientele, indiferent că le plătiţi voi sau alţii! Se cheamă risipă şi pentru fiecare avocado ciopârţit ca pe măr pentru două feliuţe, un copil din Somalia moare de foame! Nu luaţi o bilă întreagă de mozzarella pentru o felie şi lăsaţi restul azvârlit pe tocător! Nu lăsaţi jumătate din ingrediente aiurea în tramvai, mâncaţi-le sau împărţiţi-le cu colegul. Lucraţi curat, ordonat, şi în public dar şi acasă. Oare aşa risipă şi dezastru faceţi şi la voi în bucătărie? Sincer, nu mi-a plăcut să văd aşa ceva la tinerii din generaţia nouă de la care te aştepţi să aibă un respect mai mare pentru alimente şi pentru curăţenie. Dacă tot salvăm Roşii Montane, salvăm şi roşiile din farfurie chiar dacă nu-s plătite de noi? Vă foarte mulţumesc!

P.S. Sandvişul pentru concurs să fie apetisant şi pozat drăguţ.

P.S.2 Nu daţi Pepsi sau băuturi acidulate copiilor (decât în cazuri extreme, mamele cu copii mai mari sigur ştiu cât de util e Pepsi când au copiii diaree care nu trece cu nimic 😀 sau cât de utile sunt alte băuturi de tipul acesta pentru răul de maşină) iar dacă le beţi voi, consumaţi cu măsură!

Credit foto: Dragoş Asaftei

2 Comment

  1. Alice says: Reply

    Pepsi e bun pe diaree? WTF?!!!

    1. Ai fi surprinsa, recomandat de medici chiar 😀

Leave a Reply