Aparat de scos sâmburii din cireşe

Pentru că am tot văzut zilele astea o discuţie pe un grup despre aparatul de scos sâmburii din cireşe şi vişine, m-am gândit să vi-l recomand pe cel pe care îl am eu. Fetele din grupul respectiv recomandau un aparat mult mai masiv, care ocupă spaţiu şi probabil ajunge să prindă praf în cămară, însă eu vă recomand varianta mică şi compactă pe care o am eu. Are dimensiunea unui aparat de pisat usturoiul (ba chiar un pic mai mic), este din plastic şi îl puteţi ţine în extra-sezon în sertarul obişnuit cu ustensile de bucătărie, prins cu un elastic subţire.

DSCN6690

Cireşele şi vişinele rămân destul de întregi şi le puteţi folosi la compoturi, plăcinte, salate de fructe, dulceţuri şi pus la congelator pentru iarnă. Eu am cumpărat aparatul când era Eliza mică, l-am găsit într-un supermarket la raionul de ustensile de bucătărie şi l-am folosit să-i dau cireşe pe vremea când încă nu ştia să aleagă sâmburele. Uneori, când vreau s-o mai alint, îi mai golesc şi acum cireşele, pentru că le mănâncă mai bine decât atunci când trebuie să le separe singură. Dacă îi îndes în mână un castronel cu cireşe fără sâmburi cât se uită la desene, le mănâncă pe toate, spre deosebire de dacă i le-aş da cu tot cu sâmburi.

Eu compot şi dulceaţă nu prea fac (face mama), dar prăjitură cu vişine,(cea mai bună din lume şi nu mă laud degeaba 😀 ) da, şi îmi e de mare ajutor acest aparat mic care nu distruge fructul în totalitate ca atunci când scot sâmburii cu degetele.

2 Comment

  1. violeta.argatu says: Reply

    am avut si eu un aparat asemanator. la tara am invatat ca cel mai ieftin si mai mic aparat de scos samburii este…. acul de siguranta :d. iti fac un demo zilele urmatoare daca vrei 😉

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu n-am rabdare, stiu tehnica, asa scotea si mama, dar mi se pare mai complicat si generator de mai multa mizerie decat aparatul asta mic.

Leave a Reply