Suc răcoritor de vară

N-am inventat eu reţeta asta, o găsiţi şi la alţi bloggeri în diverse variante. Eu am rămas cu zmeură de la prăjitura în straturi, aşa că am pasat-o cu apă rece, un sfert de cutie de ananas la conservă (cu tot cu suc) şi am îndulcit cu zahăr brun. De obicei nu îndulcesc cu zahăr, ci pun sirop de vişine sau de căpşuni făcut în casă, dar acum aveam doar nişte sirop de merişoare fără zahăr şi nu mergea. Dacă folosiţi ananas conservat în sirop dulce, s-ar putea să nu mai fie nevoie de zahăr, eu n-am avut în casă decât ananas în sirop slab îndulcit de la Sun Food şi am simţit nevoia să fie mai dulce.

suc de zmeura cu ananas

Alte variante: cu căpşuni, cu mure, cu zeamă de lămâie, cu mentă pasată, cu multă gheaţă să iasă granita, cu puţin ghimbir.

Profitaţi de fructele proaspete şi consumaţi cât mai multe în starea lor naturală, eu ţin cireşe şi vişine la frigider şi ne răcorim cu ele când se face foarte cald. Tot din categoria “răcoritor” am încercat şi un sorbet dintr-o conservă de ananas pasat cu o conservă de lapte de cocos şi puţin zahăr. Dacă mi-ar fi ieşit, aţi fi văzut aici o poză faină dar din păcate, din nu ştiu ce motive obscure, mi s-a brânzit laptele de cocos şi a ieşit o porcărie care a mers direct la chiuvetă. Dar mai am ananas, aşa că perseverez, sper să revin cu poza aia reuşită mult dorită 😀

Atenţie! Consumaţi la scurt timp după preparare. Din cauza căldurii, zmeura fermentează repede şi băutura capătă un gust acrişor, un pic acidulat şi nu tocmai plăcut.

Save

2 Comment

  1. Ar merge o astfel de bautura pe caldurile astea!

  2. Violeta.argatu says: Reply

    Daca il torni si in forme de inghetata pe bat si pui la congelator te-ai ales cu un suc doi in unu 🙂 – granitta inghetata :)… pt ca tot e la moda inghetata pe baza de apa si multi multi aditivi :). Asta e si fresh si all natural :).

    p.s: persevereaza pt ca vreau sa vad poza cu lapte ne’mbranzit 🙂

Leave a Reply