Voi pentru ce alegeţi să donaţi bani?

Sâmbătă Eliza a mers la film cu Miruna şi Matilda, în Sun Plaza. Înainte să plece de acasă, i-am dat la ea 13 lei ca să-şi ia o porţie mică de nachos (fără de care nu concepe film 😀 ). Biletele le lua Miruna, apă avea în rucsac, aşa că de alţi bani n-avea nevoie. Când s-au întors acasă, Miruna mi-a spus: “vezi că Eliza a vrut să doneze bani pentru parcul Văcăreşti.” O întreb: “şi i-ai dat tu?” Ea: “nu, din banii de nachos, că le-am luat eu ceva de ronţăit la film.” “Şi cât a donat?”, întreb eu, nevenindu-mi să cred. “5 lei”, îmi spune Miruna. Ba chiar avea şi poză ca dovadă.

Am întrebat-o pe Eliza dacă înţelege pentru ce a donat banii. Eu n-am discutat niciodată cu ea de parcul Văcăreşti şi, în general, nu discut cu ea probleme aşa de punctuale legate de mediu, politică etc Adică discutăm despre defrişări, gunoaie, poluare, terminarea resurselor, dar nu punctual de Roşia Montană, de Chevron, de parcul Văcăreşti, de faptul că primăriţa toaletează copacii în exces etc Eliza mi-a spus: “pentru ca parcul să continue.” A fost exprimarea ei, dar sunt sigură că a înţeles exact despre ce e vorba, fără să-i explic. Pentru ea e important ca proiectul Parcul Natural Văcăreşti să continue. E important să aibă atât de aproape de casă un parc cu verdeaţă care să purifice aerul, să îi ofere locuri frumoase pentru plimbări, să poată observa animale şi păsări în habitatul lor natural. Nu ştiu dacă pentru noi, adulţii, e la fel de important. Mi-aş dori să fie. Ştiu că e greu să bagi mâna în buzunar pentru un parc când sunt atâtea lucruri de făcut în ţara asta, mult mai urgente, mult mai grave. Când avem de donat pentru spitale, pentru şcoli, pentru bolnavi care se zbat după medicamente.

Însă mai cred şi că uneori trebuie să plecăm urechea şi la ce vor copiii noştri şi să ne luăm după instinctul lor. Copiii noştri vor ca proiectele care constau în parcuri să continue şi poate ar trebui să punem şi noi puţin umărul la asta.

Despre parc şi strângerea de fonduri

“Fondurile sunt necesare protejării speciilor și habitatelor descoperite în Parcul Natural Văcărești, precum și dezvoltării unor programe de educație pentru natură, dedicate școlilor și liceelor din zonă. Asociația Parcul Natural Văcărești, alături de organizatori, dezvăluie că în plan se află construirea unor trasee tematice,demararea unor proiecte de monitorizare a speciilor și realizarea unor observatoare ornitologice, astfel încât cei care își doresc să cunoască mai multe despre ecosistemul descoperit aici să o facă în condiții optime.

expo vacaresti landscape

Centrul Comercial Sun Plaza, în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești, organizează în perioada 18-28 august expoziția de fotografii “Parcul Văcărești merită straie noi. Donează și tu!”. Fotografiile sunt semnate de Helmut Ignat, iar scopul evenimentului este strângerea de fonduri necesare conservării și promovării speciilor din Parcul Natural Văcărești.

Pentru cei care își doresc să facă donații, organizatorii au amplasat două urne în zona expoziției și patru urne în Hypermarketul Cora din Sun Plaza. Tot pentru donații este disponibil și contul RO74BUCU2281215941096RON, Asociația Parcul Natural Văcărești (CIF 34113543), deschis la Alpha Bank, Sucursala Kogalniceanu, București. Mai multe informații despre expoziție găsiți pe site-ul Sun Plaza şi pe pagina de facebook Sun Plaza.” (sursa: comunicat de presă Asociaţia Deci se poate)

Save

Save

1 Comment

  1. Carmen Popescu says: Reply

    Laura felicitari Elizei! Si eu vreau ca parcul sa continue, asa ca am donat. Acest parc este minunat are o flora si fauna extraordinara, iar in Bucurestiul sufocant avem nevoie de astfel de oaze… Donez pentru spitale( amenajari) pentru copii in suferinta…pana acum… pe viitor voi vedea.

Leave a Reply