Găteşte cu Eliza, episodul 4 – Cartofi copţi de două ori

Aşa cum zice şi Eliza în filmuleţ, a venit toamna, e frig, aşa că trecem la reţetele care ţin cuptorul sau aragazul mai mult timp pornite. Azi vă prezentăm o reţetă delicioasă de cartofi copţi de două ori. Avantajul acestei reţete e că o puteţi face din resturile din frigider: un pic de brânză (telemea, caşcaval, brânză de burduf), un pic de carne (şuncă, bacon, salam, un rest de cârnat, ce aveţi voi prin casă), un pic de smântână dulce să lege totul (dacă nu aveţi, puneţi un pic de unt şi o picătură de lapte) şi cartofii sunt gata.

E o reţetă rapidă, foarte gustoasă şi săţioasă, pe care o s-o pregătim destul de des iarna asta. Alocaţi un cartof mare sau doi mai mici, de fiecare persoană. Cartofii din film au avut cam 150 de grame fiecare şi nu au fost suficienţi pentru un adult, însă Eliza s-a săturat dintr-unul singur. Nu vă trebuie garnitură dar ar merge straşnic un castravete murat pe lângă ei. Noi i-am mâncat cu tot cu coajă (era foarte crocantă!), aşa că aveţi grijă să-i spălaţi bine înainte să-i băgaţi la cuptor.

4 Replies to “Găteşte cu Eliza, episodul 4 – Cartofi copţi de două ori”

  1. Violeta.argatu says: Reply

    Am descoperit si noi cartofii copti in coaja acum vreo 3 saptamani. Pt ca-s din gradina, nestropiti, ii mancam cu totul. Chiar nu se simte coaja, ma gandeam c-o sa ne stea in gat :))).
    Prima data cand am facut am pus ceva condimente la sfarsit si am ras branza pe deasupra. Minunati 🙂

    Bravo,Eliza!!!

  2. Iammy… ce bine arata!! Eliza,stii deja ca esti o dulceata de fetita!!! Imi place foarte mult cum prezinti retetele. Felicitari!!!😊

  3. Bravo Eliza! Asa harnicuta de fetita!

  4. Imi place la nebunie cum accentueaza ea anumite cuvinte, e tare simpatica!
    Laura, ai facut o treaba extraordinara cu aceste filmulete: nu doar ca ii va creste increderea in sine, dar este si o amintire minunata de avut peste ani!
    In plus, Eliza chiar invata sa gateasca, ceea ce nu e deloc de neglijat.
    Felicitari voua ca va faceti timp pentru asta! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.