Pachetul de premiu 2018 – cărţi de la editura Booklet fiction

Dacă nu sunteţi nou-veniţi pe blogul meu, probabil ştiţi că eu în fiecare an pregătesc pentru Eliza un pachet de cărţi pe care i-l dau când vine acasă după festivitatea de închidere de an şcolar. Pentru că la şcoală nu se dau cărţi şi pentru că cea mai frumoasă amintire din copilăria mea e legată de coroniţele şi cărţile primite la premiu, am decis să creez eu aceste amintiri pentru Eliza, alegându-i în fiecare an cele mai frumoase cărţi de citit în vacanţă.

pachetul-de-premiu-booklet

Cum în ultimele două luni a citit doar cărţi din programa şcolară (Robinson Crusoe, Aventurile lui Tom Sawyer, Colţ Alb – şi i-au plăcut, deşi au fost stufoase şi cu un limbaj mai dificil), am decis să aleg pentru ea cărţi mai relaxante, mai colorate, cu personaje în care să se regăsească şi aventuri mai aproape fie de cotidianul, fie de sufletul ei. Aşa că am dat o raită pe site la Booklet fiction, despre care auzisem numai de bine, şi am ales următoarele cărţi.

La final, o să vă povestesc şi despre un concurs foarte fain pe care îl derulează în prezent editura Booklet fiction.

Floss, căţeluşul pierdut şi Dalia şi micii detectivi de Arabella McIntyre-Brown sunt, de departe, favoritele mele. Eu v-am mai povestit cum e cu cărţile care, inexplicabil, ţi se lipesc de suflet, iar astea s-au lipit bine de tot. Deşi autoarea e o englezoaică (mutată în România, ce-i drept), acţiunea ambelor cărţi se petrece în satul Fân din Transilvania, unde locuiesc copii iubitori de natură şi animale, cu mulţi prieteni (ne)cuvântători şi care trec prin diverse aventuri care sunt descrise extrem de veridic. Ambele cărţi sunt bilingve, română-engleză.

arabella-mcintyre_booklet-fiction

Floss e un căţeluş care ajunge la poarta unei familii care nu-şi doreşte un căţel pentru că unul dintre copii este alergic iar altul este înspăimântat de câini de când a fost muşcat de unul. Povestea are un final atât de realist şi de înduioşător, că m-am îndrăgostit pe loc de poveste.

Dalia este o fetiţă care s-a împrietenit cu o cioară şi cu o pisică neagră. Împreună cu Cip, un băieţel care suferă de hipocauzie (a surzit în urma unei căzături), copiii dezleagă tot felul de mistere mărunte în sat şi-şi fac şi alţi prieteni neaşteptaţi.

Patru prieteni jumate şi conspiraţia cârnatului în sos picant este a douăzeci şi una carte din seria Patru prieteni şi jumătate de autorul german Joachim Friedrich. Este singura tradusă la noi, din păcate. Mi-a adus aminte de seria Biroul de investigaţii nr. 1, are aceiaşi protagonişti copii care dezleagă mistere în micul oraş în care locuiesc. De data asta, suspectul e un pasionat de mâncare bio şi sănătoasă care încearcă să scoată din alimentaţia lui Fred cârnatul cu sos picant care îi place atât de mult.

Odo, căpcăunul cel bun, scrisă de un autor român, David Gruev, este despre un căpcăun care se teme că va pica examenul de căpcăbilitate pentru că nu este suficient de… fioros. Iar când mai şi ajută nişte oameni să scape de colegii lui căpcăunii, chiar că pare să aibă soarta petcetluită. Oare ce se întâmplă cu căpcăunii care pică examenul de căpcăbilitate? E o carte plină de umor şi de personaje care refuză eticheta de “personaj negativ”: căpcăunul Odo, al cărui zâmbet face narcisele să înflorească, balaurul Bartolomeu pasionat de botanică şi vârcolaca Zinaida, luptătoare împotriva regimului totalitar de pe Muntele Tăiat.

Pişcotina şi măgăruşul Pavarotti este o poveste neobişnuită cu fantome: Pişcotina este o fantomă care se împrieteneşte cu un măgăruş iar când acesta dispare, Pişcotina se vede nevoită să apeleze la oameni pentru a-l salva. Şi aceasta este bilingvă.

carti_booklet-fiction

Acestea sunt cele pe care am apucat să le citesc, fără să mă vadă Eliza, dar mai am încă patru, pe care sper să le citesc în perioada următoare, înainte să i le dau. În general, încerc să citesc cărţile pe care i le dau Elizei, pentru a putea discuta cu ea, ulterior, pe marginea personajelor şi a subiectelor abordate. Celelalte patru cărţi alese sunt: Jurnalul unui ninja dintr-a şasea de Marcus Emerson (bilingvă), Vânătorii de fantome de Cornelia Funke, Winston, un motan în misiune secretă de Frauke Scheunemann, şi primul volum din seria Mondragon, Marea încercare, de Ana Galan.

carti-premiu_booklet-fiction

Şi acum despre concurs!

Cred că e, de departe, cel mai tare concurs lansat de o editură de care am auzit eu, în special prin premiile nemaipomenite pe care le oferă: 1 hoverboard, 20 de mini drone, 30 de ochelari de realitate virtuală şi 100 de cărţi de ficţiune din colecţia Booklet.

Perioada de desfăşurare: a început deja şi durează până pe 30 iunie 2018.

Mecanism de desfăşurare:

  1. Cumperi cărţi educaţionale ONLINE de pe site-ul Booklet.ro, cărţi de ficţiune de pe Booklet-fiction.ro SAU din librării.
  2. Completezi pe prima pagină a cărţii numele complet, adresa, numărul de telefon şi data.
  3. Faci o fotografie acestei pagini.
  4. Trimiţi fotografia prin email la adresa concurs@booklet.ro
  5. Poţi trimite câte fotografii vrei tu, numărul depinde doar de numărul de cărţi cumpărate. Poţi face câte o fotografie pentru fiecare carte cumpărată!

bookletfiction_vizual_concurs

 Succes tuturor! Vă atrage vreo carte dintre cele prezentate?

7 Replies to “Pachetul de premiu 2018 – cărţi de la editura Booklet fiction”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    Aia cu carnatu’ :)))).

    Buuuune cartile de la Booklet. Inclusiv auxiliarele :). Poate nu uit de concurs :).

    1. Ooo, da! Ce amintiri frumoase am cu bratul de carti si cu coronita de la final de an.
      Multumim pentru recomandari. Intram si noi pe site sa ne facem stocul pentru vacanta. Ne face cu ochiul “Jurnalul unui ninja”.

      1. Laura Frunză says: Reply

        Da, pare simpatică. N-am apucat s-o citesc, sper s-o fac în curând.

  2. IOANA ACASANDREI says: Reply

    Taman ce-am cumparat ieri 6 carti de la ei!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Păi să participi la concurs, cu toate 😀

  3. Ce cărți frumoase! Îmi plac mult!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Şi mie mi-au plăcut. Au avut un stand frumos şi la Bookfest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.