Fanii Star Wars nu trebuie să rateze concertul A New Hope!

De vreo jumătate de an, Eliza a devenit mega fan Star Wars. Mărturisesc că eu nu sunt pasionată de aceste filme, le-am văzut doar parţial, nici nu mai ştiu pe care, însă Eliza este nemaipomenit de încântată. Nu ştiu dacă asta are legătură cu faptul că vizionatul filmelor cu Star Wars e ceva ce face împreună cu tatăl ei (o experienţă de conectare cu el) sau, pur şi simplu, e fascinată de lumea lui Luke Skywalker, dar în ultima vreme vorbeşte doar de asta.

Când a ratat în decembrie cel mai recent film cu Star Wars din cauza varicelei, a plâns de nervi. Din păcate, nu am reuşit să-l vedem până acum, aşa că cel mai probabil o să aşteptăm să iasă DVD-ul. Însă până atunci, ne pregătim de concert, deoarece Disney aduce în România o serie frumoasă de proiecţii ale filmelor, însoţite de concerte live.

Concert Star Wars A New Hope

Primul din serie va avea loc pe 11 martie (duminica asta) la Sala Palatului. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, cu dialogurile originale subtitrate în limba română şi cu muzica interpretată integral live de către Orchestra Simfonică Bucureşti.

sw_in_concert_poster_

Despre film şi muzică

A New Hope este primul film din franciza Star Wars şi a fost lansat pe marile ecrane pe 25 mai 1977. Mai târziu, când au apărut şi alte filme Star Wars, acesta a fost considerat episodul 4 din serie. A câştigat şapte premii Oscar şi este al doilea film din America cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În 2005, Institutul Britanic de Film l-a inclus într-o listă de 50 de filme care ar trebui văzute neapărat până la împlinirea vârstei de 14 ani.

În 2005 Institutul American de Film a declarat muzica filmului Star Wars din 1977 ca fiind cea mai importantă coloană sonoră a filmului american din toate timpurile. Compozitor, dirijor si pianist, John Williams, compozitorul coloanei sonore, are o cariera care se întinde peste cinci decenii fiind în spatele muzicii a numeroase filme precum Star Wars, ET, Home Alone, Indiana Jones, cu peste 50 de nominalizări la premiile Oscar.

Noi am mai fost la Sala Palatului la genul acesta de concert (la Regatul de gheaţă) şi a fost o experienţă extraordinară. Filmul ca filmul, dar muzica live a fost minunată! În general îmi place să aud muzică live într-o sală de concerte, dar atunci când vezi şi filmul în acelaşi timp, experienţa e şi mai frumoasă!

În plus, alături de orchestră va veti putea întâlni cu membrii 501st Legion Romanian Outpost, parte din clubul preferat a lui LucasFilm, dedicat “baietilor rai care fac fapte bune” din Star Wars. Îl veti putea vedea pe Darth Vader plimbându-se pe holurile Salii Palatului, alaturi de comandantii lui si, daca aveti noroc, poate va lasa sa faceti o poza cu el.

Pasionaţii de seria Star Wars probabil că vor dori să vadă acest concert, iar părinţii de pasionaţi mai mici (ca mine 😀 ) vor trebui să meargă cu inima deschisă, ca să intre în lumea copilului lor, să vadă ce anume îl fascinează şi să aibă subiecte comune de discuţie ulterior. Pentru că deocamdată, când Eliza povesteşte de Star Wars, mie îmi fuge mintea în altă parte şi deja după 15 minute de povestit, pierd complet şirul 😀

Bilete găsiţi pe Entertix.ro. Preţurile biletelor pornesc de la 56 de lei.

Acest spectacol este realizat sub licenţa Disney în asociere cu 20th Century Fox, LucasFilm şi Warner Chappell Music.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.