Felicitare cu maci şi fotografie pentru 8 martie

Această felicitare cu maci şi fotografie pentru 8 martie urmează acelaşi principiu ca rama foto cu flori dintr-un articol precedent. Am ales să scriu un articol separat ca s-o pot pune în categoria felicitări de 8 martie, să fie găsită mai uşor. Dacă accesaţi eticheta felicitări de 8 martie de pe blog, veţi găsi o mulţime de idei, potrivite pentru toate vârstele, de făcut şi acasă şi la şcoală sau grădiniţă, majoritatea cu materiale reciclate şi tehnici accesibile tuturor.

Am făcut o singură felicitare din aceasta, deşi, dacă am fi avut timp, am fi făcut mai multe, pentru profesoarele Elizei, însă cum am avut ceva probleme de sănătate cu toţii, am făcut doar una pentru Miha, care a împlinit recent o frumoasă vârstă 😀

felicitare-cu-maci

Materiale: carton alb pentru felicitări, hârtie glasată roşie, fâşii de quilling subţiri (0,5 cm) negre, lipici (noi am folosit lichid), ac de quilling, o fotografie, de preferat ceva în care să apară şi destinatarul felicitării împreună cu cel care dăruieşte felicitarea – în cazul nostru o felicitare cu Miha şi Eliza, făcută anul trecut, la petrecerea de la patinoar a Elizei.

Mod de lucru felicitare cu maci şi fotografie:

Pentru un carton de felicitări cu dimensiunea de 15×10,5 cm pentru care mi-au trebuit 40 de floricele decupate din hârtia glasată roşie. Am rulat 20 de cerculeţe negre cu ajutorul acului de quilling. Am lipit două câte două floricelele, apoi pe deasupra am lipit câte un cerculeţ negru.

Am ordonat floricelele şi le-am lipit în jurul felicitării, peste fotografie. Ale combinaţii de culori care să ducă cu gândul la unele flori: petale galbene cu centru maro (floarea soarelui), petale albe cu centru portocaliu (narcise), petale mov cu centru galben (violete). Evident, puteţi încerca orice combinaţie doriţi, inclusiv petale de culori diferite, lipind un strat de o culoare şi unul de altă culoare sau decupând cu perforatorul din hârtie imprimată cu modele.

One Reply to “Felicitare cu maci şi fotografie pentru 8 martie”

  1. Îmi plac mult aceste idei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.