Turist în România – evadare de weekend la hotel Carmen, Predeal

Anul acesta de 8 martie am primit un cadou mai special: o invitaţie de a petrece un weekend la munte într-un hotel de patru stele. Poate n-aş fi acceptat, pentru că am un program foarte-foarte aglomerat, însă simţeam nevoia să mă deconectez puţin, se adunaseră prea multe pe capul meu şi simţeam că dacă nu iau o pauză, o să clachez. Aşa că iată-mă planificând o ieşire din decor, în ciuda faptului că Eliza avea antrenament pentru concurs şi că ştirile anunţau coduri în culori solare atât în Bucureşti, cât şi pe drum spre Predeal, unde urma să ne cazăm la hotel Carmen.

Ziua 1 – relaxare la piscină

Am plecat destul de târziu din Bucureşti, am aşteptat să treacă codurile şi să ne confirme mai multe persoane că DN1 e curat şi se poate circula, încă stând în dubii dacă să plec sau nu, pentru că nu voiam să pun vieţile copiilor în pericol pentru nimic în lume. Am ajuns în Predeal în aproximativ trei ore, admirând din maşină munţii înzăpeziţi şi bucurându-mă că am decis, totuşi, să plecăm.

Hotel Carmen are un istoric destul de interesant, fiind refăcut în locul unei vile Carmen care a fost ridicată pentru prima oară în 1930. La recepţie există o monografie a oraşului Predeal şi în ea este descrisă istoria amănunţită a hotelului, cu fotografii vechi ale vilei Carmen, fotografii pe care, de altfel le veţi întâlni sub formă de murale şi în cofetăria Carmen, anexată hotelului. Un mare avantaj al hotelului este că e amplasat vizavi de gara Predeal, ceea ce îl face ideal pentru cei care nu conduc sau vor să vină fără maşină, pentru o escapadă de weekend în doi sau un weekend de conectare părinte-copil.

hotel-carmen-murale-cofetarie

Vedere din hotel spre fosta Vila Fifi, care a făcut parte din acelaşi complex cu Vila Carmen
Vedere din hotel spre fosta Vila Fifi, care a făcut parte din acelaşi complex cu Vila Carmen

Când am ajuns, după ce ne-am cazat într-un apartament cu două camere de la etajul 4 şi Eliza a terminat de chiţăit că, în sfârşit, are şi ea camera ei şi, cel mai important, televizorul ei, ne-am delectat cu un prosecco (adulţii) şi nişte prăjituri, ne-am schimbat şi am fugit direct la piscină. Iniţial, am zis că mâncăm când ajungem şi apoi mergem la bowling, dar piscina era prea ispititoare, aşa că ne-am schimbat planurile.

hotel-carmen_welcome

Centrul spa este uşor accesibil pe nişte scări care duc direct acolo, pentru mine asta este un plus, pentru că nu-mi place să mă fâţâi prin hotel în halat şi nici nu mai trebuie să car după mine o grămadă de chestii ca să ne schimbăm acolo. Putem să facem duş în cameră, ne punem costumele de baie şi coborâm direct în halate la centrul spa. Înţeleg că asta nu e pe placul tuturor, dar sincer nu pricep de ce. Mai faci şi un pic de mişcare pe scări, plus că nu sunt chiar aşa de multe.

hotel-carmen-centru-spa

Am stat la piscină, ne-am bălăcit în jacuzzi, apoi am urcat să ne schimbăm şi să coborâm la cină. Pentru Eliza mâncarea este crucială, iar dacă mergem în vacanţă, îmi cere de mâncare din două în două ore, cel puţin. Am ales să cinăm în restaurantul hotelului, oricum nu aveam chef să mă plimb prin staţiune. Mâncarea e foarte bună, iar servirea amabilă. Au şi un nene care cântă muzică live, spre deliciul copiilor. Vlad şi-a găsit o tovarăşă de joacă şi s-a tot chinuit s-o invite la dans 😀

Preţurile din restaurant sunt decente, noi am avut ocazia să le şi comparăm cu pizzeria de vizavi, unde am mers a doua zi la prânz, pentru că Eliza voia pizza. Ca să vă faceţi o idee, am comandat la Carmen paste (21 de lei) şi la pizzerie tot paste (26 de lei). Ciorbele era 12 lei la pizzerie, la Carmen porneau de la 8 lei (cea de pui a la grec a fost excelentă, cu singura menţiune că avea cam multă carne, mie îmi plac ciorbele cu mai multă zeamă 😀 ), un fresh la pizzerie era 12 lei (şi nu aveau), iar la Carmen era 9 lei.

Ziua 2 – zăpadă, prăjituri şi Vitamin Burst

Ne-am trezit de dimineaţă să luăm micul dejun, Eliza adoră mic dejunurile tip bufet, aşa că nu se punea problema să-l ratăm. Mic dejunul a fost clasic, cu diverse preparate calde şi reci, iaurturi, legume, croissante, suc, cafea, ceai etc. După mic dejun, am ieşit la o plimbare prin zăpadă, să verificăm pârtia de schi şi să ne dăm cu săniuţa. Pentru că lumea se speriase de codul portocaliu, era puţină lume pe pârtie, însă noi am ales să ne dăm cu sania pe un deal din apropiere, mai ales că nu aveam aşa de mult timp la dispoziţie, pentru că eu aveam programare la spa la 11.30.

hotel-carmen-sanius

În afară de piscină, saună şi centru fitness, la hotel Carmen poţi să-ţi faci programare şi la un tratament facial sau corporal sau la masaj. Eu am optat pentru un tratament facial Vitamin Burst (60 de minute), care mi-a prins aşa de bine, că până şi soţul meu mi-a zis seara: ce ţi-au făcut ăia acolo, că mi s-a părut că faţa ta arăta mai odihnită şi mai luminoasă? 😀 Tratamentul pe care mi l-am făcut eu costă 100 de lei. Un masaj porneşte de la 65 de lei iar cel mai scump tratament ajunge la 150 de lei şi e vorba de masca cu aur. Eu am experienţă cu tratamentele faciale, aşa că pot să vă spun că preţurile sunt foarte ok, iar produsele folosite sunt dermatocosmetice profesionale.

La prânz am ieşit, aşa cum vă spuneam, la pizzerie, iar după aceea am intrat în cofetăria Carmen să mâncăm câte o prăjitură. Auzisem numai lucruri bune despre aceste prăjituri, cum că ar folosi reţetele vechi şi, mai ales, că însuşi Maiestatea Sa, Regele Mihai, a apreciat aceste prăjituri, aşa că nu se putea să nu le încercăm. Într-adevăr au fost delicioase, mai ales krantzul, care era exact ca în copilăria mea, cu cremă roz şi verde şi un strat generos de krantz pe deasupra.

hotel-carmen_krantz-cofetarie

În cofetărie puteţi admira muralele cu vila Carmen în 1930 şi 1939 şi puteţi sta de vorbă cu doamna de la tejghea, care vă va povesti ce frumos şi liniştit era Predealul odată. O prăjitură costă de la 5.5 lei în sus, mult mai ieftin ca în orice cofetărie din Bucureşti. Până şi la cofetăria mea de la scara blocului sunt mai scumpe prăjiturile şi nu sunt făcute din ingrediente naturale, ci din prafuri.hotel-carmen_vlad-la-cofetarie

După cofetărie, am fugit iar la piscină, unde am continuat bălăceala şi relaxarea la jacuzzi până pe la 5 jumate, apoi am urcat să ne pregătim pentru cină. Ne-am îmbrăcat frumos şi am coborât. Cred că e prima oară când îmi pun în bagaje şi haine de ieşit la cină, pentru că chiar aveam chef să mă simt răsfăţată şi să renunţ, măcar o dată, la minimalismul bagajelor.

La cină m-am delectat cu un muşchi de vită la grătar pe un pat de legume, în timp ce Eliza a comandat clasicul şniţel cu piure, iar soţul meu pulpă de pui cu cartofi natur. Muşchiul mi s-a părut foarte reuşit, l-am cerut medium rare şi aşa l-am primit.

hotel-carmen-restaurant

Aş vrea să fac o precizare cu privire la restaurant, pentru că am citit că oamenii se plâng că nu sunt foarte multe feluri de mâncare în meniu. Am auzit odată la un chef faimos o chestie şi mi-a rămas impregnată pe creier: unde vezi un meniu stufos, cu pagini întregi de mâncăruri listate acolo, e semn că ai de-a face cu un bucătar prost şi multe semi-preparate, eventual congelate. Când vezi un meniu cu câteva feluri de mâncare, ştii că ai de-a face cu un bucătare bun.

Nu ştiu cât de adevărată e chestia asta, dar niciodată n-o să vedeţi la un restaurant mai cu pretenţii un meniu la fel de gros ca o carte de bucate. Bucătarul va stabili meniul în funcţie de specificul restaurantului, se va aproviziona în consecinţă, de cele mai multe ori cu ingrediente proaspete şi mâncarea va fi mult mai bună.

După cină, am mers cu toţii la bowling (noi, Alina Gheorghiescu/Familia HaiHui şi Iuliana Roca cu familia) şi ne-am distrat încercându-ne abilităţile la popice. Tariful este de 80 de lei/oră/pistă, şi pot juca maxim 8 jucători. Asta înseamnă că dacă mergeţi 2-3 familii, puteţi împărţi costurile şi nu ieşiţi chiar aşa de scump.

hotel-carmen_bowling

Ziua 3 – plecare cu regrete

În a treia zi, ne-am trezit târziu din cauza schimbării orei şi am fugit să mai prindem ultima jumătate de oră de mic dejun. Din fericire, nu am fost singurii care s-au trezit târziu, aşa că era plin de lume în restaurant. Am remarcat mulţi corporatişti (înţeleg că e un hotel foarte potrivit pentru teambuilding) şi familii cu copii şi cu părinţii mai în vârstă.

După micul dejun, am făcut bagajele şi am plecat spre Braşov, nu înainte de a cere la recepţie cartea de oaspeţi în care a semnat Regele Mihai, ca să văd şi eu ce a scris acolo.

hotel-carmen_cartea-de-oaspeti

La Braşov voiam să mergem la Superland (un loc de joacă indoor foarte mare), dar apoi am realizat că nu avem încălţăminte sport de interior, aşa că am renunţat şi doar m-am plimbat eu niţel prin talciocul de vizavi, de unde mi-am luat nişte perdele şi nişte hăinuţe pentru Vlad, apoi am pornit înapoi spre Bucureşti.

Lucruri de îmbunătăţit la hotel Carmen

Am citit câteva recenzii ale hotelului şi am văzut că lumea se plângea de zgomot, de la şosea, din camerele alăturate, de la bowling sau din sala de evenimente. Noi am dormit acolo doar două seri şi nu am avut camera lângă bowling sau sala de evenimente. Se auzea de afară ceva zgomot, dar nu atât de puternic cât să fie deranjant. Recunosc că am adormit buştean în ambele seri şi nu am auzit mai nimic, însă pe mine mă deranjează foarte tare muzica zgomotoasă şi dacă aş fi auzit muzică din sala de evenimente, aş fi fost foarte supărată. Bowlingul se închide la 10, deci aici n-ar fi o problemă cu zgomotul pe timpul nopţii, să zicem.

Având în vedere că nu se poate reface antifonarea pereţilor sau a ferestrelor, cred că un management eficient al cazărilor ar ajuta mai mult pentru a mulţumi pe toată lumea: în timp ce petrecăreţii ar putea fi cazaţi în camerele dimprejurul sălii de evenimente, familiile cu copii ar putea fi cazate în camerele mai îndepărtate.

De asemenea, eu nu mi-aş fi dat seama de asta, că nu m-a interesat, însă am intrat în vorbă cu o domnişoară la jacuzzi şi mi-a spus că s-a trezit într-o dimineaţă la ora 7 să se ducă la sala de fitness şi abia după ce a ajuns acolo, a realizat că programul e de la 10. Ştiu că e dificil de gestionat curăţenia centrului spa, dacă s-ar deschide la ora 7, dar multe persoane active, fie că vin acolo la relaxare sau la schi, preferă să facă un pic de sport sau câteva ture de bazin dimineaţa, înainte de micul dejun.

Alte facilităţi

Hotelul are o sală dedicată copiilor mici (“kindergarten”) cu mese, scaune şi diverse jucării. Mi s-a părut foarte spaţioasă această încăpere, iar lui Vlad i-a plăcut să poposească aici în puţinul timp liber pe care l-am mai avut.

hotel-carmen-kindergarten

De asemenea, nu trebuie să vă faceţi griji cu parcarea, hotelul are 40 de locuri de parcare fără plată.

Dacă vă atrage ideea de a petrece un weekend sau mai multe zile în acest hotel, trebuie să ştiţi că puteţi beneficia de o reducere de 10% la cazare şi alte servicii dacă introduceţi codul LauraF10 la secţiunea cod promoţional, când faceţi rezervare pe site-ul lor. De asemenea, au un pachet interesant pentru Paşti, dacă nu v-aţi hotărât încă unde să mergeţi. Predealul este ofertant pentru toată lumea, atât pentru cei mai activi, care pot face drumeţii, cât şi pentru cei care vor doar relaxare şi să zacă la piscină 😀

Notă:

Am petrecut acest weekend minunat prin bunăvoinţa echipei de management de la Hotel Carmen, care ne-a oferit cazarea şi o cină gratuite. Noi ne-am plătit drumul, restul meselor, prăjiturile de la cofetărie şi ce a mai fost pe acolo. Toate impresiile din articol sunt oneste şi se bazează pe experienţa noastră subiectivă. Articolul este valabil pentru anul 2018.

 

3 Replies to “Turist în România – evadare de weekend la hotel Carmen, Predeal”

  1. Super recenzie. Îmi place când detaliezi totul, cu prețuri, cu orar, cu varinate de meniu, de activități. Sunt foarte de ajutor articolele de acest gen. Mulțumim!

  2. Murgu Luana says: Reply

    La Superland iti trebuie incaltaminte de interior ca la locurile de joaca obisnuite, sau poti intra cu incaltamintea de afara?

    1. Laura Frunză says: Reply

      Nu ştiu, însă noi aveam doar bocanci, nu încălţăminte mai sport, şi de aceea n-am intrat. Dar cred că puteţi întreba la telefon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.