Jocul meu preferat e de-a Jamie Oliver în bucătărie

Ştiţi emisiunile alea ale faimosului bucătar Jamie Oliver, Reţete în 15 sau în 30 de minute? În aproape fiecare emisiune foloseşte un robot pentru a procesa mai repede diverse alimente: toacă, răzuieşte, feliază, mărunţeşte, mixează, emulsifiază şi aşa mai departe. Mereu mi-am dorit să am şi eu un robot din acela şi, pentru o scurtă perioadă, chiar l-am avut: un robot Panasonic MK-F800 pe care l-am primit o lună de zile pentru a mă juca cu el în bucătărie.

Pentru a-l adopta pe Panasonic MK-F800, trebuie să ai spaţiu pe blat pentru baza robotului şi suficient spaţiu în dulap pentru tava cu accesorii şi vasele adiacente. Robotul are un vas de bază, un vas pentru smoothies, un vas pentru măcinat condimente şi o sită pentru stors citrice sau uscat salata şi toate trebuie depozitate undeva. În tava cu capac pentru accesorii aveţi cuţitele pentru răzuit, accesoriile bătut frişca şi frământat, capul pentru stors citrice.

Eu credeam că nu-l voi folosi foarte mult când l-am primit pentru că mi s-a părut complicat de folosit şi nu-i găseam niciun loc în bucătăria mea mică şi vraişte. M-am panicat şi pentru că are tot felul de butoane şi funcţii pre-setate, o carte de instrucţiuni groasă şi prea multe accesorii faţă de alte electrocasnice mici pe care le mai avusesem eu înainte. Însă nevoia te învaţă, aşa că am început, încet-încet, să-l folosesc, până când mi-am dat seama că mai bine l-aş trimite mai repede înapoi, fiindcă începe să-mi devină indispensabil.

Robot Panasonic MK-F800 – ce-am făcut eu cu el

Am testat toate cuţitele pentru răzuit (unul mare, unul mic), feliat şi tăiat julien. Am făcut salate, lipii umplute, noodles cu pui şi multe stocuri de rădăcinoase în congelator 😀

robot-panasonic

Am făcut sosuri, maioneză de avocado, am mărunţit nucă şi legume pentru ciorbă. Cel mai distractiv a fost când am încercat să fac maioneză de avocado în vasul pentru smoothies (mă gândisem eu că e cantitate mică şi nu voi reuşi în vasul mare) şi, după ce am mânjit tot vasul, am transferat avocado, uleiul şi zeama de lămâie în vasul mare şi obţinut şi maioneza dorită, cu preţul a câtorva vase în plus de spălat 😀

panasonic_salata-de-cruditati-si-maioneza-de-avocado

Am făcut multe, multe smoothies şi milkshakes. Pentru că Vlad trece printr-o perioadă când nu mai vrea banane sau citrice, i-am făcut milkshake cu banane, căpşuni din congelator, afine şi puţină miere, i-am stors citrice (portocale şi mandarine), iar pentru mine şi Eliza am făcut smoothies din diverse fructe, în special zmeură din congelator, mango, afine şi apă cu vitamine.

panasonic_smoothies

Acest robot Panasonic MK-F800 are un preţ destul de ridicat, însă înlocuieşte foarte multe alte electrocasnice mici şi poate fi ideal pentru cei care vor să adopte un stil minimalist în bucătărie sau sunt la începutul vieţii independente şi, în loc să cumpere mai multe chestii mai mici, cumpără un singur robot şi îl folosesc la capacitate maximă.

Ca idee, iată o listă de electrocasnice pe care le am eu, şi pe care le-ar putea înlocui acest robot Panasonic MK-F800 (nu glumesc, chiar le am pe toate, cu menţiunea că storcătorul de fructe scoate nişte sunete ciudate şi trebuie să-l înlocuiesc).

  • maşină electrică de tocat carne
  • mixer (aici nu sunt 100% convinsă, mai trebuie să investighez)
  • chopper
  • blender cu picior
  • smoothie maker
  • storcător electric de citrice

Ce nu am, dar poate înlocui cu succes:

  • râşniţă de condimente sau de cafea

Alte detalii şi chestii tehnice despre robot găsiţi pe site-ul Panasonic, iar de cumpărat îl puteţi găsi în magazinele şi site-urile de electrocasnice. Şi un filmuleţ simpatic şi scurt despre ceea ce poate face robotul dacă e pus la treabă corespunzător:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.