Joc de vacanţă – Cine ştie, câştigă cu Duck Tales + printables

Se apropie vacanţa de primăvară şi, odată cu ea, vine şi un nou serial la Disney Channel: Duck Tales/Povestirile Răţoiului. Cei de vârsta mea sau mai mari sigur îşi amintesc de Scrooge McDuck, de nepoţii lui, Huey, Dewey şi Louie şi de aventurile acestora, deoarece câteva episoade din serialul creat în 1987 au ajuns şi în România în a doua parte a anilor ’90. Dacă v-au plăcut pe atunci Povestirile Răţoiului, aveţi acum ocazia de a urmări alături de copiii voştri o nouă serie Duck Tales/Povestirile răţoiului care şi va avea premiera la Disney Channel pe 16 aprilie de la ora 17.00.

povestirile-ratoiului

 

În noile episoade, Scrooge McDuck, botezat de către producători cu numele celui mai faimos zgârcit din literatură, Ebenezeer Scrooge din Poveste de Crăciun de Charles Dickens, e un bătrân bogat şi retras, care nu mai ştie să se bucure de viaţă. Într-o zi se trezeşte cu cei trei nepoţi pe cap, pentru că Donald, cu care nu mai vorbise de aproape zece ani, se duce la un interviu de angajare şi nu are cu cine să-i lase. Huey, Dewey şi Louie abia aşteaptă să-l cunoască pe misteriosul unchi al lui Donald şi al mamei lor, dar sunt întâmpinaţi cu o atitudine foarte rece şi închişi într-o cameră din conacul McDuck.

Noroc de Webby, nepoata menajerei, care-i eliberează şi le povesteşte că străunchiul lor a fost cândva un mare explorator şi căutor de comori. Când cei patru copii se bagă singuri în belele, unchiul Scrooge le vine în ajutor, ceea ce trezeşte în el, din nou, spiritul de aventură. La finalul primului episod, răţoii se îmbarcă într-o călătorie palpitantă în căutarea Atlantidei, oraşul pierdut.

În acest timp, Donald se angajează pe post de marinar, mai ales că avea deja experienţă nautică (având în vedere că locuia pe o barcă) şi, fără ca nepoţii lui să ştie, pleacă şi el spre Atlantida, dar alături de personajul negativ al seriei, Glomgold Inimă-de-Piatră.

Noile episoade sunt foarte frumoase şi pun accent pe timpul petrecut cu familia, atât acasă, cât şi în vacanţe. Scrooge şi nepoţii lui ajung să fie de nedespărţit, să descâlcească împreună mistere, să dejoace planuri malefice şi să salveze bunuri sau persoane. Pe mine m-a emoţionat foarte mult felul în care micii răţoi vor să se apropie de Scrooge, să-l cunoască, să-i afle trecutul aventuros şi să găsească o cale spre inima lui. În dorinţa tripleţilor de a şi-l apropia pe Scrooge remarcăm nevoia de a se ataşa de o figură paternă, mai ales că deducem din serial că nu se ştie nimic despre tatăl lor.

Practic, Scrooge e ca un bunic pentru ei şi eu cred că toţi copiii trebuie să aibă relaţii speciale cu bunicii lor, să-i provoace pe aceştia să le povestească întâmplări din tinereţea lor şi să meargă în diverse aventuri împreună, indiferent că aventură înseamnă o zi la pescuit, o plimbare prin pădure sau o după-amiază petrecută la sala de jocuri.

Cei patru copii se dovedesc foarte întreprinzători, plini de curiozitate, creativi în modul în care îşi rezolvă problemele, chiar dacă ei singuri se bagă în belele, din neatenţie sau chiar intenţionat. Pe parcursul episoadelor, tripleţii trezesc diverse spirite malefice, pierd o monedă de colecţie foarte importantă, explorează o cale ferată abandonată, ajung într-o piramidă sau sunt răpiţi pentru recompensă. Cu toate astea, niciodată nu-şi pierd umorul şi curajul, cele mai importante două calităţi care te scot dintr-o situaţie aparent fără scăpare.

Şi pentru că mie mi-a plăcut foarte mult serialul, am conceput un set de douăzeci de întrebări legate de Duck Tales, pe care să le folosiţi într-un concurs de tipul “Cine ştie, câştigă” în vacanţa de primăvară a copiilor. Puteţi face concursul şi înainte, dar şi după vizionarea primului episod, iar drept premiu vă sfătuiesc să oferiţi o aventură în familie: o zi la patinoar, o ieşire la piscină, o plimbare cu caruselul într-un parc de distracţii, o cursă cu bicicletele sau rolele, orice vă place vouă şi vă scoate din casă în formulă completă.

intrebari-10

Fişele cu întrebările pot fi descărcate de aici şi le puteţi folosi şi pentru un joc de Paşti: ascundeţi cartonaşele cu întrebări prin casă sau prin grădină şi, pentru fiecare cartonaş găsit şi la care se răspunde corect, copilul primeşte o surpriză: ceva dulce, o decoraţiune pascală sau un mic dar, în funcţie de stocurile de “nimicuri” pe care le aveţi prin casă 😀 Iar dacă nu ştiţi răspunsurile, le găsiţi recitind acest articol.

Episoadele se vor difuza de luni până vineri la ora 17.00 pe Disney Channel.

One Reply to “Joc de vacanţă – Cine ştie, câştigă cu Duck Tales + printables”

  1. Noi vom face jocul, chiar dacă a trecut Paștele 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.