La taifas cu Simona Antonescu despre Istoria povestită copiilor

Sâmbătă a avut loc lansarea oficială a celei mai recente serii de romane pentru copii de la editura Nemira, Istoria povestită copiilor, din care s-au publicat până acum primele trei volume: Decebal şi un solomonar misterios, Nobilul Aeticus şi o călătorie în jurul lumii, Menumorut şi minele de aur de la Roşia Montană.

Cu ocazia asta, i-am luat un interviu Simonei Antonescu, autoarea, cu privire la modul în care a luat fiinţă şi s-a dezvoltat acest proiect şi am încercat să aflu şi care sunt planurile ei de viitor în ceea ce-i priveşte pe Ilinca şi Călin, protagoniştii acestor cărţi. Vă invit să-l urmăriţi:

Simona Antonescu va susţine un turneu de promovare și se va întâlni cu copiii din București, Cluj, Timișoara, Braşov, Iași şi Galaţi. Programul complet al evenimentelor este acesta:

11 mai, ora 18.00 – Librăria Humanitas Cluj

18 mai, ora 18.00 – Librăria La Două Bufnițe, Timișoara

24 mai, ora 17.00 – Librăria Șt.O.Iosif Brașov

26 mai, ora 11.00 – Muzeul Național al Literaturii Române, București

30 mai, ora 17.30 – Librăria Donaris Galați

31 mai, ora 18.00 – Librăria Humanitas Iași

Despre seria Istoria povestită copiilor

„Istoria povestită copiilor” este o serie de romane pentru copii menite să-i familiarizeze cu istoria României.

Cărțile din serie prezintă istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc într-un cufăr vechi din podul casei un manuscris magic. Copiii se întorc în timp în diferite perioade (cea mai îndepărtată este vremea lui Decebal, cea mai recentă e Marea Unire din 1918) și cunosc astfel viața oamenilor din acele timpuri, istoria și legendele românilor.

Cred că undeva în inima fiecăruia dintre noi există un ochi pentru trecut. Dacă îl găseşti şi îl deschizi, atunci toate cele care au fost ţi se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Înţelegi miezul de adevăr al lucrurilor şi ajungi să simţi că realmente te înrudeşti cu cei despre care scrie prin cărţile de istorie.

Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveţi în voi un ochi special, cu care vă puteţi vedea strămoşii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere şi poveşti fabuloase. Trebuie doar să căutaţi în voi ochiul acesta şi apoi să priviţi filmele dintre paginile cărţilor. Simona Antonescu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.