Decoraţiuni pentru grădină pe care să ţi le faci singur sau cu copiii

Am o prietenă care face împreună cu copiii ei cele mai simpatice decoraţiuni pentru grădină, folosindu-se de ceea ce are la îndemână prin curte sau prin magazie. Cu acordul ei, m-am gândit să vi le arăt şi vouă, ca să vă inspiraţi pentru a vă face singuri propriile decoraţiuni pentru grădină.

Rezumat materiale pentru decoraţiunile prezentate: bucăţi de lemn, lăzi de la fructe, pistol de lipit, cuie şi ciocan, un fierăstrău (manual sau electric – vedeţi că au ofertă de fierăstrău pendular la Lidl săptămâna asta, la 149 de lei, dacă n-aş sta la bloc, sigur mi-aş lua şi eu unul 😀 ), şmirghel, vopsele, beţe, diverse alte resturi de prin curte sau din cutia cu accesorii de bricolat.

Decoraţiuni pentru grădină – trenuleţ

Materiale pentru trenuleţul din lăzi de la fructe şi legume: 5 lăzi de lemn (eu le găsesc mereu la piaţă puse la stâlp să le ridice salubritatea), vopsea, folie de plastic sau saci de menaj mai groşi, farfuriuţe de la ghivece din plastic pentru roţi sau felii de lemn (pe care vi le tăiaţi singuri), cuie.

Se vopsesc lăzile. Prietena mea a rugat copiii să facă asta, pun pariu că a fost distracţie maximă! După ce se usucă, se căptuşesc bine cu folie şi se umplu cu pământ, apoi se plantează flori în ele.

deco-gradina_mod-de-lucru

Se aşază una lângă alta ca în imagine, apoi se montează roţile. Se înfig cuiele în farfuriuţe şi apoi se înfig în pământ.

decoratiune-pentru-gradina_trenulet

Decoraţiuni pentru grădină: vietăţi

Pisică şi câine. Câinele e din bucăţi de scândurele tăiate, iar pisica are ochi mobili, mustăţi de sârmă lipite cu silicon fierbinte. Pentru ochii  şi nasul câinelui, prietena mea a folosit bucăţele de beţe, dar puteţi folosi foarte bine şi dopuri de plută de la sticlele de vin.

decoratiuni-pentru-gradina_pisica-si-caine

Încă o data pisica (din semi-profil) şi un melc. Felia de lemn e lipită de bucata de creangă cu silicon fierbinte, şi apoi sunt lipite pe o placă de lemn. Puteţi folosi o placă de faianţă sau ce altceva mai aveţi prin casă şi e rezistent la intemperii. În poza cu pisica mai aveţi un iepure şi un arici (cu puţină imaginaţie 😀 ).

decoratiuni-pentru-gradina_pisica-si-melc

Roboţel şi porcuşor. Roboţelul e ceva mai complicat de făcut şi necesită mai multe materiale (crengi, cuie, cârlige de rufe, o bucată de tablă pentru carte) dar e foarte simpatic. Porcuşorul nu e complicat, se face dintr-o buturugă mică, cinci felii mai mici şi beţe.

decoratiuni-pentru-gradina_om-si-porc

Mod de lucru, pe scurt: ochiometric 😀 Se taie felii de lemn din crengi sau buturugi rotunde sau ovale, mai mari sau mai mici şi se îmbină după imaginaţie folosind pistolul de lipit, prenadez sau cuie.

Decoraţiuni pentru grădină din ciment

Materiale pentru decoraţiunile din ciment: ciment, apă, un prosop vechi, un ghiveci şi mingi scoase din uz sau, cum a folosit prietena mea, nişte abajururi de exterior pentru becuri (din alea stil vechi, sferice).

Se prepară cimentul conform instrucţiunilor de pe sac, apoi se înmoaie prosopul în ciment, se întinde pe un ghiveci pus cu susul în jos şi se atârnă pe un arac la uscat, la umbră. Atenţie: la soare va crăpa cimentul. După uscare se foloseşte ca ghiveci decorativ.

deco-gradina_ghivece-din-ciment

Minge decorativă – se toarnă ciment în abajur sau într-o minge veche (nu am testat cu mingea, nu ştiu 100% dacă merge 😀 ) şi se lasă la uscat. După uscare, se sparge abajurul sau se taie mingea. Bila de ciment se vopseşte să semene cu o minge de fotbal.

deco-gradina_minge-din-ciment

Dacă aveţi întrebări sau vreţi lămuriri despre decoraţiunile prezentate, lăsaţi-le în comentarii şi o rog pe prietena mea să vă răspundă cu detalii suplimentare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.