Noutăţi pentru copii la Bookfest 2018 (1)

Începe Bookfest 2018, aşa că iată o parte dintre noutăţile care merită răsfoite şi luate în calcul pentru achiziţii. Pe mine o să mă găsiţi acolo pe 1 iunie, de la ora 13 la standul Bookfest Junior la atelierul de lectură şi joacă organizat de editura Casa şi de la ora 17.00 la lansarea cărţii Felix, asta-i culmea! de Răzvan Franco Niţoi la Infodesign.

felix_infodesign

Editura Litera

Pe 1 iunie – reducere de 30% la toate cărţile pentru copii.

Noutăţi: Poveşti de seară pentru fete rebele 2 (eveniment de lansare pe 1 iunie de la ora 17.00, cu Monica Davidescu, Daria Maria Câmpeanu (Blogger Daria, Prietena cu cărțile), Justina Bandol – moderator și traducător al cărții.

COLECȚIA MICUL ZEN: Nu mi-e somn; Rina Ursulina e furioasă; Mă relaxez cu Anda, Micuța Panda; Iepurilă are prea multe în cap.

COLECȚIA DESCOPERĂ ȘTIINȚA: Corpul uman. Ghid vizual complet de anatomie pentru elevi şi Dinozauri. Ghid educațional complet.

COLECȚIA BEBE ÎNVAȚĂ continuă cu titluri noi pentru cei mai micuți citititori!

happy-day-litera-mica-_-coperte

Cărţi noi în catalogul Clubului de lectură

  • Pookie, puiul mamei
  • Pippa Piperaş şi animalele
  • Nelly Rapp şi vârcolacii
  • Fratele meu e supererou
  • Supernormal
  • Prinţesă sub acoperire

Editura Cartemma

Draga mea Anca de la Cartemma a venit la Bookfest! O să găsiţi acolo multe cărţi frumoase traduse de mine, dar şi alte titluri pe care abia aştept eu să pun mâna! Printre noutăţi avem: Mama, Marea fabrică a cuvintelor, Inima mamei mele, Promisiunea, Regula de aur, Ascultă în jur, Am scos luna la plimbare (ultimele cinci traduse de mine).

carti-cartemma

 Editura Nemira

Editura Nemira lansează o carte extraordinară: Charles Darwin, o revoluţie, un volum documentar cu alură de jurnal de bord, recomandat copiilor de peste 9 ani. Seria Matei se încheie cu Matei, campion la fotbal, lansată chiar înaintea Campionatului Mondial. Fanii lui Matei se vor putea bucura de o nouă serie cu personaje ilustrate tot de Eve Tharlet: Mami, te iubesc! Mami, unde eşti? Tati, ce e asta?

Tot la Nemira debutează o nouă serie pentru copii, Animăluţele fermecate, dedicată copiilor peste 5 ani. Seria începe cu două titluri: Chloe, pisicuţa şi Bella, iepuraşul.

editura-nemira

Editura Pandora M

Pentru copiii mai mici: apar noi cărţi în colecţiile MOG și ELMERMog învață alfabetul și Elmer și ursulețul pierdut, dar și titluri noi cum ar fi: Madeline Finn și cățelul bibliotecar de Lisa Papp, Lucinda Belinda Melinda McCool de Jeanne Willis & Tony Ross, Copilul din cărți de Oliver Jeffers & Sam Winston. O surpriză este cartea Spiridușii luminii – continuarea întâmplărilor din cartea Ploaia curcubeu scrisă de Andreea Iatagan și ilustrată de Ionuț Robert Olaru.

pandoram

Pentru copiii mai mari, în colecţia Literati: continuă seriile Ordinul iepurilor regali din Londra de Santa și Simon Sebag Montefiore cu volumul doi – Evadarea din turn și seria Jack şi Geniile de Bill Nye & Gregory Mone cu volumul doi – În adâncurile mării albastre. În aceeași colecție se lansează primele două titluri dintr-o nouă serie de cărți de aventuri: Ultimii urși polari și Ultimii naufragiați, scrise de Harry Horse câștigătorul Medaliei de Aur Smarties. Dacă romanele amuzante sunt printre preferatele cititorilor Literati atunci cu siguranță vor adora povestea lui Robert Kimmel Smith – Război cu bunicul.

Univers Enciclopedic Junior

La Univers Enciclopedic Junior veţi găsi multe cărţi ilustrate noi, precum şi volumul al cincilea din seria Tafiti, dar şi două cărţi Duden de învăţare a limbii germane pentru copiii mici.

editura-ue-junior_duden

Curtea Veche Publishing

La Curtea Veche au apărut două cărţi minunate care sunt pe lista mea de Bookfest, cu siguranţă le voi achiziţiona: cea mai recentă apariţie în colecţia Cărţi Regale, Elena a României – Regina-Mamă, Regina suferinţei şi a speranţei şi o poveste despre pasiune şi curaj, Iacării acrobaţi, inspirată dintr-un fapt real.

noutati_curtea-veche

Editura All

La editura All o să găsiţi cea mai recentă carte din colecţia Pisicile războinice iar pentru adolescenţi volumul al doilea din seria Defecţi de Cecilia Ahern: Perfecţi.

noutati_editura-all

Humanitas

Editura Humanitas a adăugat în colecţia de carte pentru copii două noi titluri deosebite: Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii şi Regele Ugu de Adam Stower, din ce m-am prins eu s-ar putea să fie o carte despre bullying, merită studiată. Eu o am, dar nu am apucat s-o citesc, din păcate.

noutati_editura-humanitas

Editura Univers

Divizia de copii a editurii Univers se îmbogăţeşte cu titluri noi: Amalia Invers face totul pe dos, Curăţenie pentru începători, Umbrela roşie, o carte pentru copiii ai căror părinţi se despart – Vom fi mereu alături de tine, şi cea mai recentă carte a Ioanei Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa Urbană) – Adevărul Gol-Goluţ.

editura-univers_noutati

Editura Casa 

Editura Casa aduce copiilor patru titluri noi: 3 din colecţia Prietena mea, Conni şi o carte nouă în seria Bobiţă şi Buburuză.

noutati-ed-casa

Editura Publica

Editura Publica îşi lansează divizia de carte pentru copii Publica Youngster cu cartea Auzi cum vorbesc copacii? de Peter Wohlleben.

auzi-cum-vorbesc-copacii-peter-wohlleben-editura-publica-colectia-youngster

Vă atrage ceva din lista de noutăţi de mai sus? Eu am vreo cinci pe listă dintre toate cele listate mai sus şi încă vreo 5 din recomandările de mâine 😀 Sper să am şi suficient buget pentru ele. Revin mâine cu partea a doua!

Va urma

3 Replies to “Noutăţi pentru copii la Bookfest 2018 (1)”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)))))))

    1. Laura Frunză says: Reply

      Ba daaaaaa! 😀

  2. Abia astept sa ajung la Bookfest! Multumim de recomandari! 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.