Programe şcolare: Aventuri fantastice cu Metano şi Electro

În ultimii ani, şcolile româneşti sunt beneficiarele unor programe educaţionale nemaipomenite, iniţiate de companii private în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Pentru că de multe ori sistemul e aşa cum e, îmi doresc ca astfel de informaţii să ajungă mai des la mine, ca să vi le pot prezenta, să le duceţi mai departe cadrelor didactice sau cadrele didactice care mă citesc să le ducă directorilor de şcoală şi să atragă şi în şcoala lor aceste programe, în urma cărora copiii au enorme beneficii.

Unul dintre aceste programe este Întâlnire cu energia, iniţiat de ENGIE Romania şi realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Hands Across Romania. Teoretic, informaţia despre acest program ar trebui să ajungă la voi prin Inspectoratele Şcolare Judeţene, dar cum ştiu din experienţă că asta nu se întâmplă mereu, vă recomand să urmăriţi pagina de Facebook a Asociaţiei Hands Across Romania precum şi site-ul lor, pentru că acolo se anunţă când se dă startul înscrierilor.

Asociaţia Hands Across Romania se ocupă şi de alte programe pentru copii de toate vârstele, cu focus pe educaţie.

Întâlnire cu energia: Aventuri fantastice cu Metano şi Electro

Metano şi Electro sunt două personaje din cartea Aventuri fantastice cu Metano şi Electro, distribuită copiilor în cadrul programului Întâlnire cu energia. Metano a fost creat chiar de o elevă participantă la prima ediţie a programului, în 2007. Despre cum puteţi descărca şi voi cartea, în mod GRATUIT, v-am povestit aici.

aventuri-cu-metano-si-electro

Cu ajutorul lui Metano şi al lui Electro, copiii învaţă despre sursa energiei (cum se formează gazele naturale şi electricitatea), cum ajung aceste resurse la noi, cum şi la ce le folosim, ce reguli trebuie să respectăm pentru a folosi în siguranţă aceste resurse şi multe alte informaţii utile şi curiozităţi despre enrgie.

Detalii despre înscrierea în program

Programul se adresează elevilor de clasa a IV-a care studiază despre resursele naturale la materia Ştiinţele naturii.

Înscrierile se realizează, de obicei, în perioada martie – aprilie. Pentru fiecare an şcolar, perioada de înscriere exactă va fi anunţată pe site-ul Hands across Romania.

Pentru înscriere, se va completa formularul de înscriere de pe site şi se va transmitepe mail la adresa office@handsacross.ro. Înscrierea poate fi realizată individual, de către învățător, sau colectiv, de către directorul școlii.

În ce constă programul

Reprezentanţii ENGIE şi Hands Across Romania vor susţine la clasă două lecţii a câte 50 de minute. În cadrul acestor ore, vor fi descrise elevilor concepte cu privire la producerea, distribuţia şi utilizarea gazelor naturale, insistând pe aspectele de mediu, siguranţă şi prevenirea accidentelor.

Beneficii suplimentare

Beneficiile suplimentare diferă la fiecare ediţie. Anul acesta, de exemplu, toate cele 75 de școli înscrise au șansa de a pune în practică cunoștințele acumulate și de a dezvolta în cadrul concursului “Câștigă cu Metano și Electro” proiecte care să vină în sprijinul comunității lor. ENGIE Romania va sprijini implementarea a două dintre proiecte cu o finanțare în valoare de 10,000 RON pentru fiecare.

Pe pagina de Facebook Hands across Romania puteţi vedea fotografii de la ediţiile de anul acesta, din mai multe oraşe din ţară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.