Salată de vară cu jambon crud-uscat şi sparanghel

Zilele trecute am dat iama la Lidl şi am cumpărat tot felul de chestii sănătoase şi bio, deoarece m-am dus după pijamale şi am zis că dacă tot sunt acolo… Aşa m-am procopsit cu două sălăţici foarte simpatice, dar care s-au dovedit prea amărui pentru gustul copiilor, prin urmare a trebuit să le mănânc eu. Şi cum, în unele seri, mă amăgesc că sunt la dietă, am încropit din resturi de la prânz şi cină această salată de vară cu jambon crud-uscat şi sparanghel, care s-a dovedit a fi o minunăţie.

salata-de-vara

Ingrediente salată de vară cu jambon uscat şi sparanghel

Salată cu frunze (de care aveţi), jambon crud uscat sau orice altceva din categoria asta (e chestia aia roşu-închis, foarte subţire, cu margini de grăsime şi pe care unii copii n-o mănâncă 😀 ), biluţe de mozzarella, câteva fire de sparanghel, puţin unt, zeamă de lămâie, ulei.

Ca idee, ştiu că pare o salată de fiţe pentru cei care au portofelul larg, dar vă spun şi preţurile ingredientelor, ca să vedeţi că nu iese aşa de scump, deşi, evident, din banii ăştia puteţi lua nişte copănele şi le faceţi la cuptor şi vă săturaţi toată familia, dar după aia nu mai aveţi cu ce vă lăuda pe Instagram 😀

Preţuri ingrediente (fără vreo intenţie să fac reclamă la Lidl, dar de acolo le-am luat, au cel mai bun preţ la mini mozzarella)

  • pungă cu 2 căpăţâni mici de salată Romana – 3,99
  • 1 cutie de biluţe de mozzarella – 4, 49
  • jambon crud-uscat (din gama Cămara noastră, deci românesc, dar mai au ceva similar care se cheamă Schwarzwald ceva…) – 4,99 lei
  • un mănunchi de sparanghel (cel mai bun preţ la Lidl, am mâncat o grămadă primăvara asta) – 8,99 lei

Total, aproximativ 22,5 lei. Şi nu o să mâncaţi totul odată, sigur vă mai rămâne să mai faceţi şi alte combinaţii. Cu ou poşat mă gândesc că ar merge de minune!

Mod de preparare

Chiar aveţi nevoie de instrucţiuni? 😀 Se taie salata şi se asezonează cu foarte puţină sare şi un strop de ulei (eu o aveam rămasă de la prânz), se rup biluţele de mozzarella în bucăţi, se rupe şunca în fâşii şi se aranjează artistic deasupra frunzelor verzi.

Se ia fiecare fir de sparanghel şi se îndoaie, se va rupe singur acolo unde trebuie. Daţi deoparte cotoarele mai tari şi păstraţi vârfurile fragede. Puneţi o oală cu apă şi sare la fiert. Când dă în clocot, aruncaţi sparanghelul înăuntru.

Puneţi pe foc o tigaie cu un cubuleţ de unt. După un minut, scoateţi sparanghelul din apă, scurgeţi-l şi aruncaţi-l în tigaie. Mai agitaţi tigaia un pic, aşa Jamie Oliver style, stoarceţi câteva picături de zeamă de lămâie, să sfârâie tigaia, apoi răsturnaţi sparanghelul pe un tocător. Tăiaţi-l în două-trei bucăţi şi puneţi-l peste amestecul de mai sus, tot artistic, evident 😀 Eu făcusem sparanghel ca garnitură pentru frigăruile Elizei şi am furat şi eu câteva fire.

Şi dacă tot am scris mai sus de ou poşat, acum parcă mi-e poftă de ou poşat. O să refac salata cu ou poşat, că mini-mozzarella nu mai am 😀

Bon Appetit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.