Voucherul Materna de 2000 de lei pentru gravidele din Bucureşti

Deşi credeam că e informaţie de interes public şi toată lumea ştie de programul voucherul Materna, se pare că nu e aşa, şi multe gravide chiar nu au aflat că pot beneficia de două vouchere a câte 1000 de lei fiecare, dacă au adresă sau reşedinţă (viză de flotant) în Bucureşti de minim şase luni.

Programul Voucherul Materna a fost demarat în iunie 2018 (întâmplător chiar pe 11 iunie, de ziua mea) şi se adresează gravidelor peste 18 ani, cu domiciliul în Bucureşti şi a fost gândit ca un sprijin financiar pentru achitarea serviciilor şi tratamentelor medicale.

Sunt foarte multe clinici şi laboratoare de analize înscrise în program, printre care Medlife, Medsana, Regina Maria, Laboratoarele de analize Gral, Spitalul Giuleşti, centrele Synlab, clinicile Anima, Sanador şi Spectrum. Ca farmacii sunt incluse lanţurile Punkt, Sensiblu, Helpnet, Tinos, MedimFarm, Catena, Dona, Belladona.

Recent a fost introdus în program şi magazinul Bebe Supermarket, de unde puteţi cumpăra o mulţime de lucruri şi pentru viitorul bebe, nu doar lucruri pentru gravidă.

Cererile se depun online, la adresa de email voucher.materna@dgas.ro împreună cu documentele solicitate scanate sau se depun personal la unul dintre cele trei puncte de primire:

  • 1. Şos. Ștefan cel Mare nr. 1, sector 1;
  • 2. în incinta Complexului de Servicii Sociale – Ominis – Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4;
  • 3. în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Documente necesare:

  • cerere-tip
  • copie după C.I.-ul gravidei. În cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate.
  • certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local. Acest certificat fiscal poate fi obţinut şi online dacă aveţi cont pe Spaţiul Privat Virtual la ANAF. Sunt foarte operativi în a elibera aceste certificate, ele vin în contul vostru în 24 de ore, indiferent că e zi lucrătoare sau nu. Eu am solicitat mai multe astfel de acte şi toate au venit foarte prompt. În plus, sunt valabile fără semnătură.
  • adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz.
  • la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Voucherele sunt pe bune şi se acordă foarte repede, chiar alaltăieri mi-a scris o prietenă că le-a ridicat şi le-a şi cheltuit şi era foarte încântată, pentru că totuşi 2000 de lei nu e o sumă mică şi se pot lua multe lucruri de aceşti bani, sau, pentru gravidele care au nevoie, se pot efectua diverse investigaţii destul de costisitoare.

Mai multe detalii pe site-ul DGAS, vă rog să citiţi cu atenţie înainte de a merge să depuneţi voucherul.

Sursa foto: Pixababy

 

13 Replies to “Voucherul Materna de 2000 de lei pentru gravidele din Bucureşti”

  1. Si eu le-am luat si am fost surprinsa de cat de bine a mers procesul. Am depus dosarul miercuri sau joi si luni am primit mail ca le pot ridica deja. In plus am fost socata de buna organizare la DGAS. Eu am fost la sediul de pe str. Constantin Mille si ma asteptam la un proces birocratic anevoios, dar nu am fost deloc asa. Timpul de asteptare pentru depunerea dosarului si pentru ridicare nu cred ca a depasit 5-10 minute. Nu stiu daca mamele stiu si de stimulentul de nou nascut.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Programul cu stimulentul e mai vechi, sigur ştiu mamele de el. Dar de acesta am constatat, cu surprindere, că multe femei nu ştiu.

  2. Mihaelush_10 says: Reply

    Despre ce stimulent de nou-nascut este vorba?
    Este valabil tot doar pt. mamicile din Bucuresti?

    1. Da. Se dau 2500 de lei pentru nou-nascut.

  3. CORINA DASCALU says: Reply

    Buna seara!

    Daca nu am un medic ginecolog in Bucuresti, dar am ecografia este suficient?

    Sunt in 27 de saptamani.

    Va multumesc!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Verificaţi direct cu DGAS Bucureşti, vedeţi că răspund şi pe pagina lor de Facebook.

      1. CORINA DASCALU says: Reply

        Va multumesc!

  4. Are cineva model de adeverință de la medicul ginecolog sau stie medicul ce sa dea?multumesc

    1. Laura Frunză says: Reply

      Cred că e un tipizat standard. Astfel de adeverinţe se mai eliberează şi pt locul de muncă, deci nu ar trebui să fie o problemă.

  5. Din pacate la bebe supermarket nu poti lua, decat produse pentru mamica, nu si pentru viitorul bebe 😔. Doar de la catena si belladona poti lua si produse pentru viitorul bebe…

    1. Eu am o prietenă care şi-a luat şi pentru bebe: cântar, produse cosmetice, din astea. Ştiu sigur că mi-a spus că a întrebat şi ei au zis că poate lua orice din magazin. Poate că între timp au schimbat politica?

  6. Iordan mariana adriana says: Reply

    Imi doresc bani acestia pt bebe

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pentru asta trebuie sa depuneti dosarul la Directia de Asistenta de Sociala de care apartineti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.