Voi fi bună, voi fi curajoasă, voi fi de neoprit!

Voi fi bună, voi fi curajoasă, voi fi de neoprit! este sloganul lui Charlotte Pumpkin, una dintre cele două protagoniste ale romanului Prinţesă sub acoperire, primul volum din seria Cronicile Rosewood, scris de Connie Glynn, o cunoscută vloggeriţă din Marea Britanie, aflată la prima ei carte.

printesa_sub_acoperire-front_1

Charlotte Pumpkin este o fată obişnuită, dintr-o familie cu posibilităţi modeste (mamă decedată, tată recăsătorit cu o mamă vitregă nu neapărat malefică, dar destul de răutăcioasă) munceşte enorm pentru a-şi îndeplini visul: o bursă la o şcoală prestigioasă, Rosewood Hall. Odată ajunsă acolo, Charlotte se integrează bine în colectivul format doar din copii de viţă regală, şi, deşi pare că acest lucru se întâmplă deoarece este confundată cu prinţesa secretă a Maradovei, eu cred că firea binevoitoare şi atitudinea pozitivă au făcut-o pe Charlotte să fie îndrăgită de colegi.

Întâmplător, Charlotte nimereşte în cameră chiar cu prinţesa secretă despre care se vorbeşte atât de mult la Rosewood Hall dar despre care nu se ştiu prea multe, deoarece s-a ţinut departe de ochiul publicului. Eleanor Wolfson sau Ellie, cum îi zic toţi, e o prinţesă rebelă care îşi doreşte să guste viaţa departe de regulile stricte ale palatului. Printr-un miracol, reuşeşte să-şi convingă părinţii s-o lase să se înscrie la Rosewood Hall sub numele de Ellie Wolf.

Toate bune şi frumoase până aici, doar că n-ar mai fi fost o carte palpitantă dacă timp de 400 de pagini, autoarea ar fi povestit cât de roz e viaţa la internat, aşa că, evident, intervine şi o ameninţare la adresa prinţesei, în faţa căreia Charlotte şi Ellie se aliază cu cele mai neobişnuite personaje. În plus, chiar şcoala Rosewood Hall ascunde o mulţime de secrete care abia aşteaptă să fie descoperite de către cele două fete!

Spre deosebire de alte serii similare, nu se întrevede din primul volum vreo relaţie amoroasă, poate şi pentru că fetele au 14 ani şi au alte gânduri momentan, dar poate şi pentru că autoarea insinuează că lui Ellie i-ar plăcea fetele (nu se spune clar, dar un cititor mai avizat ar putea recunoaşte indiciile) iar Charlotte este indecisă cu privire la sexualitatea ei (îi cam fug ochii după Jamie, bodyguardul lui Ellie, dar are şi nişte sentimente tulburi când Charlotte o strânge în braţe sau când petrece prea mult timp cu altă fată).

Pe Connie Glynn o găsiţi pe YouTube ca Noodlerella, iar a doua carte din serie urmează să apară în toamnă în Marea Britanie. Coperta şi titlul au fost deja dezvăluite de autoare pe pagina ei de Instagram. Nu ne rămâne decât să sperăm că e la fel de încărcată de suspans ca şi aceasta!

Recomandare de vârstă: 12-14 ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.