Jocul de-a confruntarea – stârneşte râsul şi eliberează tensiunile

De vreo lună şi mai bine, tot promit că povestesc pe blog despre jucăria asta, după ce am postat pe pagina mea personală nişte poze cu Vlad jucându-se cu ea, şi multă lume s-a arătat interesată. Prin urmare, iată şi articolul despre Plopper, o jucărie fantastică pentru unul dintre jocurile preferate ale copiilor: jocul de-a confruntarea 🙂

Ce este jocul de-a confruntarea?

Confruntarea poate fi prin contact fizic direct (se hârjonesc pe covor, se întrec la alergat etc), sau cu diverse “arme”. Ai mei preferă săbiile (Eliza l-a învăţat pe Vlad să se lupte cu săbiile Jedi, motiv pentru care ne ferim din calea lui Vlad oricând pune mâna pe orice chestie subţire şi lunguiaţă, de la beţe, sucitoare şi până la baghete de pâine) sau diverse elemente de aruncat, fie manual, fie eliberate din diverse dispozitive.

Până acum, Eliza şi cu Vlad au adunat mai multe astfel de drăcii:

  • un blaster Nerf (un soi de arbaletă cu muniţie din spumă),
  • un fel de puşcă/pistol cu bile similare cu cele hidrofile,
  • un set de bulgări de zăpadă din pluş
  • şi, cele mai noi achiziţii, care au devenit instant preferatele copiilor, două Ploppere: nişte jucării de plastic moale care, la apăsare, eliberează o bilă foarte uşoară dar care prinde o super viteză.

plopper-bufnita-si-unicorn

Îmi plac mult Plopperele din mai multe motive:

  • sunt reduse ca dimensiuni (se pot depozita uşor sau strecura în rucsac, când mergeţi în parc).
  • nu le trebuie baterii (funcţionează doar cu aer, practic).
  • sunt super-sigure pentru copii – este imposibil să te accidentezi în vreun fel cu jucăriile sau cu muniţia lor, iar bilele respective nu pot fi înghiţie sau băgate în urechi/nas, sunt prea mari pentru asta.
  • sunt rezistente la apă şi în timp.
  • sunt potrivite pentru toate vârstele, şi Vlad şi Eliza le adoră!

plopper-pentru-copii

Ştiu că vă e greu să vă imaginaţi cum funcţionează un Plopper, aşa că am făcut şi un clip scurt în care Vlad armează şi trage cu jucăria asta. O să vedeţi că e super simplu, pur şi simplu bagi bila în orificiul jucăriei, apeşi pe ea şi bila zboară ca din puşcă!

Există şi muniţie separată de cumpărat, aşa că să nu vă faceţi griji dacă se mai pierd din bile 😀

Dacă sunteţi împotriva jocurilor de confruntare de acest tip, iată câteva motive pentru care e ok să lăsaţi copiii să le joace:

  • stimulează atenţia şi capacitatea de concentrare: vor fi în alertă să nu se lase surprinşi de adversar şi concentraţi să atace ei primii.
  • stimulează acuitatea vizuală: să vedeţi când or căuta muniţia cum va fi 😀
  • întăreşte muşchii palmei. Pentru Plopper, e nevoie de o fermitate a apăsării care să propulseze mingea. E o jucărie ideală şi pentru copiii cu nevoi speciale care  trebuie să-şi exerseze abilitatea de a strânge pumnul: îi puteţi îndemna să lovească o ţintă cu muniţia Plopper.
  • îi învaţă să-şi gestioneze resursele şi să dezvolte strategii pentru a câştiga.
  • îi învaţă cum să piardă.
  • jocurile de confruntare pot ajuta, într-un mod inofensiv, la eliberarea unor tensiuni acumulate în urma altor incidente sau interacţiuni.

Noi le avem pe ale noastre de pe site-ul Provideo, dar le găsiţi şi în magazinele Diverta şi pe dol.ro, unde le găsiţi şi la reducere momentan.

P.S. Vă recomand să luaţi unele cu bile colorate, o să-mi mulţumiţi după aia când o să le găsiţi mai uşor prin casă!

4 Replies to “Jocul de-a confruntarea – stârneşte râsul şi eliberează tensiunile”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    Mistoooo.
    Cu bile din fonta nu exista? :))). M-as confrunta si eu cu Florin cand ma calca pe bataturi :d.

    Merci 😉

    1. Laura Frunză says: Reply

      Încearcă o praştie :)))

  2. vai, e foarte tare! abia acum m am lamurit ce e cu unicornul asta. vreau si eu neaparat. Dante e de acord :))). si la noi e tot asa cu Horia, cu sabii si trebuie sa ne ferim din calea lui ca nu se stie de unde ne atacă :))).

    1. Laura Frunză says: Reply

      Deci nu dispare pasiunea pentru săbii nici când mai creşte! Mbine, deci să-mi notez ” fără chestii lungi şi subţiri la mine în casă, care pot fi folosite pe post de arme” 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.