Perforator cu o gaură și trei dimensiuni de perforare

Atunci când am făcut la un atelier creativ cu tematică de Crăciun figurine mobile cu Spărgătorul de nuci, mi-am dorit foarte mult să am un perforator cu o singură gaură care să facă găuri mici, prin care să băgăm piunezele speciale, cu codiță. Din păcate, însă, nu aveam decât un perforator care făcea o gaură foarte mare și care nu putea fi folosit, așa că am luat un instrument pentru quilling care avea la un capăt un vârf foarte ascuțit și am tot dat găuri cu el până am reușit să băgăm piunezele.

De mare ajutor mi-ar fi fost atunci perforatorul Potricala, cu ale sale capete interschimbabile cu trei dimensiuni de perforare, din care cea mai mică este de 2mm. Acesta a apărut recent în portofoliul prietenilor mei de la DACO, așa că îl vom folosi cu siguranță anul acesta, chiar mai am un teanc de spărgători care abia așteaptă să fie montați, doar piuneze trebuie să mai găsesc.

Ca să-i testez puterea de perforare, m-am jucat un pic cu el și am creat un model de șnuruit cu specific de toamnă. Am cules din parc o frunză mare de toamnă, apoi i-am trasat conturul pe o coală de carton subţire cu un creion colorat. Am perforat la distanțe (relativ) egale, pentru a forma un model pe care un copil să-l poată urma cu un șnur sau cu un ac cu ață mai groasă.

perforator-potricala

Apoi am trecut la nivelul al doilea, o felicitare de Crăciun. Am perforat un model pe față, iar pe interior am pictat cu culoare, ca să creez un contrast. O să vă arăt curând modelul acesta, e prea devreme pentru felicitările de Crăciun, să ne mai bucurăm de toamnă şi de modelul cu norişor şi ploaie 🙂

perforator-cu-o-gaura

Perforatorul are foarte multe utilizări și este foarte rezistent, putând perfora și alte tipuri de material, nu doar hârtie: fetru, plastic subțire, piele, hârtie gumată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.