Colecția Educația STEM pentru o educație interactivă acasă

STEM vine de la Science (Știință), Technology (Tehnologie), Engineering (Inginerie) și Math (Matematică), iar educația STEM este un tip de educație orientat către dezvoltarea acestor discipline și introducerea lor în viața copiilor într-o manieră cât mai atrăgătoare, pentru a-i orienta spre aceste domenii.

Colecția de cărți Educația STEM a fost publicată în original anul acesta și tot anul acesta a ajuns și în România prin intermediul editurii Litera, deci este tot ce poate fi mai nou în acest domeniu. Cărțile sunt absolut fascinante nu doar pentru copii, ci și pentru adulții captivați de știință, care nu au avut parte de asemenea materiale în copilăria lor.

Îmi aduc aminte că de câte ori m-am dus la Orășelul Cunoașterii sau la Casa Experimentelor, am văzut o mulțime de adulți fascinați de exponate, ceea ce dovedește că, cel puțin în materie de educație interactivă, noi, adulții, avem multe de recuperat.

Sunt patru titluri în colecția Educația STEM:

  • Descoperă ingineria – Structuri, Mașinării, Construcții
  • Descoperă știința – Universul materiei
  • Descoperă matematica – Numere, calcule, raționamente
  • Descoperă tehnologia – Materiale, sisteme, roboți

Noutatea acestor titluri constă în faptul că ele prezintă aspecte ale științei care pot fi folosite în viața reală, mai ales la matematică unde mereu ne plângem că nu ne-au folosit niciodată integralele sau teorema lui Pitagora 😀 Cartea despre matematică nu trebuie să lipsească, din punctul meu de vedere, din biblioteca niciunui școlar, este nu doar foarte explicită, ci și fascinantă.

stem_math

stem_math_interior

Toate cărțile conțin recomandări de experimente și jocuri pe care copiii le pot face pentru a aplica principiile învățate.

Volumul Descoperă Știința abordează subiecte din domeniul biologiei, geneticii, fizicii, chimiei, astronomiei, acoperind informații de bază din aceste domenii, pe care orice om ar trebui să le știe, ca parte din cultura lui generală.

stem_stiinta

stem_stiinta_interior

În Descoperă Ingineria, copiii (și adulții) vor afla cum să construiască diverse dispozitive și mașinării, pentru a afla cum funcționează diverse mijloace de transport, cum se fabrică plasticul, cum rezistă construcțiile foarte înalte, ce e aia inginerie medicală sau bioinginerie etc.

stem_inginerie

stem_inginerie_interior

Din Descoperă tehnologia poți afla cum să prăjești un ou într-un cuptor solar, cum se fabrică hârtia și plastic, cum anumite mașinării pot ușura viața oamenilor, cum funcționează un aparat de dializă, cum creăm curent electric și care e secretul lumii digitale, a roboților și a tuturor dispozitivelor digitale pe care le folosim în ziua de azi.

stem_technology

stem_technology_interior

3 Replies to “Colecția Educația STEM pentru o educație interactivă acasă”

  1. argatu violeta says: Reply

    26.1 Ron pe eMag, 27.2 Ron pe librărie online. De data asta nu le scap.
    Au sărit toți să le dau linku’, dar le-am zis că îl dau după ce comand eu :)))))

    1. Laura Frunză says: Reply

      :))))) Hai ca esti tare! Si le-ai prins?

      1. argatu violeta says: Reply

        Doar un set. Din al doilea, lipsește cea cu ingineria. Era pt sor’mea. Dar au promis că se aprovizionează :d

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.