Felicitare de Crăciun: glob cu fulgi de zăpadă

Ideea asta de felicitare cu glob cu fulgi de zăpadă tot dintr-un filmuleț de pe pagina Five Minutes Crafts este, la fel ca și precedenta, și, deși nu e așa de reușită ca a lor, mie îmi place rezultatul.

Pentru că anul acesta nu am mai cumpărat accesorii pentru activități de Crăciun (am luat doar seturi complete), a trebuit să mă descurc cu resturi de materiale din anii trecuți: am mai avut un singur carton alb pentru felicitări, niște acetofan luat de la o cutie de jucării, o bucată de carton alb decupat din ambalajul de la tortul lui Vlad, Cercuitorul (o unealtă mega-utilă și foarte mult folosită de mine), adeziv, niște fulgi din setul Ninge de la DACO, un contur auriu rămas de pe vremea când făceam pictură pe sticlă.

felicitare-de-craciun-glob

Se decupează un cerc pe cartonul pentru felicitare. Din acetofan se decupează un cerc cam cu un centimetru mai mare decât gaura creată. Din cartonul alb se decupează un cerc de aceeași dimensiune cu acetofanul. Eu le-am decupat simplu și rapid cu Cercuitorul, dar ar trebui să vă descurcați foarte bine și cu un compas și un cutter pentru hârtie.

Se lipește acetofanul pe dosul găurii de pe cartonul pentru felicitare. Se pun fulgii în mijloc, pe dos, și pe deasupra se lipește cartonul alb. În filmulețul de pe Five Minutes Crafts, se folosea un pistol cu silicon fierbinte, pentru a crea o spațiere între cele două discuri, ca să se poată mișca fulgii în interior, însă mie mi s-a uscat super repede siliconul și nu s-au lipit bine, a trebuit să intervin cu Silipici (silicon rece), așa că nu prea se mișcă fulgii mei când agit felicitarea.

Am conturat globul pe fața felicitării cu tubul de vopsea aurie. Dacă nu aveți, folosiți un marker, o cariocă, orice unealtă de scris aveți la îndemână.

Fulgii pot fi înlocuiți cu paiete, mărgeluțe mici sau sclipici. Dacă vă pricepeți la caligrafie puteți scrie Crăciun fericit sau altă urare, undeva deasupra globului. Eu nu mă pricep absolut deloc să caligrafiez, nu scriu urât, dar nici nu excelez la asta, așa că rareori o să vedeți ceva scris pe felicitările mele, prefer să folosesc autocolante 😀

Un alt model de felicitare cu fulgi, tot stil glob, am mai făcut și acum doi ani: Felicitare imitație snow globe.

3 Replies to “Felicitare de Crăciun: glob cu fulgi de zăpadă”

  1. Mi-am salvat și eu filmulețul respectiv și fix la glob din asta mă gândeam să fac cu fetita mea. Toată treaba e să găsesc lipiciul și toate lucrurile de hobby pe care nu mai știu prin ce cutie le-am pus când m-am mutat.

  2. Atât de creativ si frumos!!!
    Ne punem pe treaba….

  3. Valeria Chertes says: Reply

    Vom face și noi acasă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.